Мили съседи

• 4 582
  • 93
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Днес са съседите отгоре изпуснали си телефона посред нощ и пишем бележка. Утре ще е съседа отстрани решил да сложи картина. После ще е съседа в дъното на коридора, който си затваря по-силно/шумно вратата. Съседа отдолу говори високо по телефона и т.н. стъпка по стъпка целия блок.

# 61
  • София
А, кристалната топка...
Напълно е възможно да са вдигали шум през нощта. И моята съседка отгоре (възрастна) го правеше без въобще да се усети. Бележки не съм писала, защото имах телефона на дъщеря ѝ и ѝ се обадих. Но ако го нямах, единственият друг вариант беше точно бележка, защото жената не чуваше звънеца. А това местене на столове посред нощ наистина беше много неприятно.
В някои бели държави въобще не може да си позволиш да пречиш на съседите нощем. Освен ако нямаш излишни пари за глоба.
Всъщност, и денем. Сещам се веднъж бяхме на гости на рд на приятели на родителите ми в предградие на Кьолн. Съседите им бяха извикали полиция, защото димът от барбекюто влизал в двора им и им пречел.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 17:03 от milenaka

# 62
Да, де, ама в случая ставало дума за еднократен шум по думите на авторката на темата и изяснено при разговора с въпросната съдедка. Ами човекът може да е паднал, може да е изтървал бастуна си - все силнички шумове , ако са посред нощ и в ново строителство, а те явно са в ново строителство, където стените са тънки и кънти. Човешко е. Ами, пази боже, ако се задави и кашля силно или трябва да викат линейка в два през нощта? Тогава няма ми да има еднократен, но продължителен шум? Разбирам, ако става въпрос за купони след 22-23 часа, за ремонтни дейности също, но тук явно случаят не е такъв.

# 63
  • София
Шумно ходене и местене на мебели не е еднократен шум. Това, ако е било няколко пъти през нощта...

# 64
Жилището ни е с мноооого дълъг коридор, после още един по-малък коридор/хабене на пространство/ и когато сме в една от стаите звънец не се чува. Та всички вече ни звънят по мобилните. И да се сърдя, че някой звънял пет пъти без да го чуем и написал бележка.  Че и да го тълкувам като заплаха. Няма как.

# 65
Шумно ходене и местене на мебели не е еднократен шум. Това, ако е било няколко пъти през нощта...
Не знаем от какво точно е бил шумът и колко продължителен е бил. Може да е паднал дядото, може да е изпуснал бастуна си... Варианти много.

# 66
  • София
Авторката е написала, че шумът е бил от ходене и местене на мебели - цитирам нея. Иначе през цялото време пиша, че не знаем точно какво е станало - може новите съседи да преувеличават, но маже и да са прави.

# 67
  • София
А, кристалната топка...
Напълно е възможно да са вдигали шум през нощта. И моята съседка отгоре (възрастна) го правеше без въобще да се усети. Бележки не съм писала, защото имах телефона на дъщеря ѝ и ѝ се обадих. Но ако го нямах, единственият друг вариант беше точно бележка, защото жената не чуваше звънеца. А това местене на столове посред нощ наистина беше много неприятно.
В някои бели държави въобще не може да си позволиш да пречиш на съседите нощем. Освен ако нямаш излишни пари за глоба.
Всъщност, и денем. Сещам се веднъж бяхме на гости на рд на приятели на родителите ми в предградие на Кьолн. Съседите им бяха извикали полиция, защото димът от барбекюто влизал в двора им и им пречел.

Прочетете пак темата и тогава коментирайте. Става въпрос за еднократен случаен шум посред нощ и се пише бележка без телефон или какъвто и да е контакт. Като 24 години не е кимало и все още няма проблем със съседите освен новодошлите. В чий телевизор е проблема според вас?
Авторката е написала, че шумът е бил от ходене и местене на мебели - цитирам нея. Иначе през цялото време пиша, че не знаем точно какво е станало - може новите съседи да преувеличават, но маже и да са прави.
Може ли цитат, че нещо съм пропуснал това ходене и местене на мебели.

# 68
  • София
Родителите ми получили бележка от наскоро настанилите се съседи в апартамента под тях, с която накратко ги обвинявали в шумно ходене, местене на мебели...

# 69
Прочетете пак темата и тогава коментирайте. Става въпрос за еднократен случаен шум посред нощ и се пише бележка без телефон или какъвто и да е контакт. Като 24 години не е кимало и все още няма проблем със съседите освен новодошлите. В чий телевизор е проблема според вас?
Проблемът е в телевизорите на всички, които са готови на скандал и междусъседски войни, не само заради случайно тропване през нощта, ами и заради една бележка (авторката на темата вече не е от тях, защото тушира ситуацията). Научете се да живеете с други хора. Това означава, че понякога ще ви тропат и шумят, понякога ще ви се оплакват от вас. С тези хора ще живеете най-вероятно още доста години и струва ли си да задълбавате и да си причинявате стрес. Аз разбирам, че авторката се е оправила със съседите кротко, и че те може и пак да се оплакват, ама поне няма да ескалира ситуацията.

# 70
  • София
Родителите ми получили бележка от наскоро настанилите се съседи в апартамента под тях, с която накратко ги обвинявали в шумно ходене, местене на мебели...
Това е твърдението от бележката на съседите, не на авторката, което после се оказало невярно.
Проблемът е в телевизорите на всички, които са готови на скандал и междусъседски войни, не само заради случайно тропване през нощта, ами и заради една бележка (авторката на темата вече не е от тях, защото тушира ситуацията). Научете се да живеете с други хора. Това означава, че понякога ще ви тропат и шумят, понякога ще ви се оплакват от вас. С тези хора ще живеете най-вероятно още доста години и струва ли си да задълбавате и да си причинявате стрес. Аз разбирам, че авторката се е оправила със съседите кротко, и че те може и пак да се оплакват, ама поне няма да ескалира ситуацията.
От бележка до бележка има разлика до небето. Може в бележката да е посочено, че има проблем и да се остави контакт, както е направила авторката. А може да те псуват на майка без причина(хиперболизирано за бележката от новодошлите съседи).

# 71
  • София
За какво точно спориш? Ясно е, че е имало шум през нощта. Някой може да избере да го търпи, но по принцип въобще не е длъжен.
Иначе, според мен, е трябвало да се обърнат към домоуправителя.

# 72
  • София
За какво точно спориш? Ясно е, че е имало шум през нощта. Някой може да избере да го търпи, но по принцип въобще не е длъжен.
Единствено вие спорите като всеки ваш довод беше оборен. Първо беше "целия блок" после, че шумът бил постоянен и редовен, даже сте били "цитирали" авторката а то се оказа, че тя преразказва бележката от новодошлите съседи. И да ви светна, че при живеене в ЕС винаги има шум. Не говорим за къртежи и купони а говорим за всекидневен шум от чистене, ходене, ползване на баня, влизане, излизане и т.н.

# 73
Много зависи какъв е бил този шум - от купон, от ремонт - не са длъжни да търпят, но ако плаче бебе, защото го боли ухото или малко дете е с нощен терор? Ами, ако някой е с ентеровирус и трябва да ползва тоалетна буквално през половин час? А, ако някой е зле и се наложи да се вика линейка? Дори нормално отваряне и затваряне на врати, ключалка, ходене, говор (не караници) се чува в новото строителство, че и в старото. Имам близка в кооперация от 70-те години. Четири етажа, без асансьор. Детската стая до стълбището. Да кажа ли как се чува там, когато някой слиза или се качва? Шум от стъпки и влачене на мебели няма как да е еднократен, само за една нощ/ вечер. А съседката, написала бележката после е казала, че е било еднократно. Та мисълта ми - можеш да се оплачеш на домоуправителя от среднощни купони, пиянски скандали и ремонтни дейности в часовете за почивка, но за това, че някой ходи до тоалетна и си ползва жилището по нормален начин? Относно мебелите, авторката писа, че ще вземе мерки да сложи подложки на краката на столове и табуретки.

# 74
  • София
Е, щом ви харесва - търпете го. Мен това по никакъв начин не ме засяга.

Общи условия

Активация на акаунт