Обсъждане на имотни обяви - 37

• 48 013
  • 784
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, в търсене на първо жилище за лично ползване от младо семейство,сега сме на квартира,с ипотечен кредит ,какво ви е мнението за тази обява https://zimoti.com/listings/sale/vvbdeq9h5l3

В овча купел2. Или този. Продава 2-СТАЕН, гр. София, Обеля 1 https://bazar.bg/obiava-48581755/prodava-2-staen-gr-sofiia-obelia-1

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 10:01 от Aadii

# 121
Ако ви се занимава с ремонти този в ОК ще излезе на същата цена ако си дадете зор с ремонта. Бонуса е по-добър квартал и по-добро обзавеждане.

# 122
Здравейте! Отдавна гледаме тази обява, извън бюджета ни е засега, но пък е изцяло готово за нанасяне. От около половин година се продава от различни брокери, дали само цената е проблемът?
https://enchante.bg/2024/05/27/%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0 … -3-2-3-4-2-2-2-2/

# 123
Скрит текст:
Здравейте! Отдавна гледаме тази обява, извън бюджета ни е засега, но пък е изцяло готово за нанасяне. От около половин година се продава от различни брокери, дали само цената е проблемът?
https://enchante.bg/2024/05/27/%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0 … -3-2-3-4-2-2-2-2/
Може би фалшива обява? Приятел строи и предлага в Бояна на такива цени, на чисто дълбокозелено, без довършване.

# 124
4600 Е/м2 на зелено в Бояна звучи много, но нямам наблюдение над квартала.

# 125
  • София
Защо да е фалшива?
Това е сграда на ~65 години и наистина без мазето и тавана, които вероятно няма да се ползват никога и за нищо, идва на 4600 / м².
Вероятно отвън изглежда зле и вероятно входът тоже - нито е споменато, което принципно правят когато е ОК, нито има снимки отвън.
Заради цената стои според мен.

# 126
  • Варна

Реална си е обявата, даже на оглед съм ходила в началото на есента. Предлагаше се тогава на по-висока цена мисля. За мен проблемът освен цената беше блокът - стар, първи етаж, входът не ми хареса, дворът отпред беше затворен с ограда, но неподдържан - или поне така ми се видя. Коридорът е с мозайката от едно време. Според мен е преправян - кухнята е станала втора спалня, или поне така ми се стори. Тъмен ми се видя. На снимки изглежда доста по-добре. Надценен ми се видя определено.

А, да - таван имаше, някакъв гълъбарник дето не е пипан откакто е построен блокът. До мазе не стигнах.

# 127
офф, нямам нерви да смятам кое е светла площ, кое тъмна.
Май на около 2300Е продаваше моя приятел в Бояна, и аз забравих, а и не задълбахме много, защото нямах интерес.
Като това е цена с общи части.

Тая сметка, дето вадите стени, общи части, че и мазета и тавани вадите не е коректна никак.
Нали сравняваме цени.
В смисъл, за вас си е коректна, смятайте си я, ама трябва да има база за сравнение, иначе ей така просто хвърчаща цена нищо не означава.
Все едно да включим и разходите за брокер, адвокат, нотариус, майстори и цената на колата, дето сме обикаляли.

Продавача утре като иде да си купи нещо с тия пари, дето ще се дават, нали му се даде цена с общи части и стени. Той какво ще купи след това?

Лично мой случай, един гараж, който струва едно 50к го ползвам за маза. А вие 22квм мазе и таван ги броите за 0ла.
Сигурно и тераси да имаше щяха да са 0ла.
Ами намерете си обява без таван и маза, щом са ви ненужни и не смятате, че струват пари.
Може и без стени да си намерите, че и те пари ще струват. И без общи части.

Просто това не е сериозно. Не че ме вълнува конкретно тая обява.
На място, където е прието да се говори даден език, говорите на китайски. И си мислите, че е много весело. Ами досадно е.
Не съм строител.

# 128
75 квадрата е жилището в Лозенец, пише си го в обявата. Маломерен 3-стаен, по старите "стандарти".
Аз не съм възхитена от дизайна, но няма и нищо крайно неприемливо за мен. Тази цена дори за 75 квадрата като смятаме, ремонтиран и готов за нанасяне, в Лозенец, е нормална, според мен.

# 129
75 квадрата е жилището в Лозенец, пише си го в обявата. Маломерен 3-стаен, по старите "стандарти".
Аз не съм възхитена от дизайна, но няма и нищо крайно неприемливо за мен. Тази цена дори за 75 квадрата като смятаме, ремонтиран и готов за нанасяне, в Лозенец, е нормална, според мен.

Първи етаж (което почти винаги автоматично значи тъмен), детската изглежда доооста тъмна, въпреки обилния фотошоп. Дизайнът иначе е точно мой стил, нямам забележки. А да, и на практика няма кухня, за неготвещите сигурно е ок.

# 130
Според мен 1 етаж трябва да е 10% надолу, сравнено с аналогичен на по-висок етаж.
И ако ще се вглеждаме в детайли, тази етажерка-секция е просто ужасна. Евтина и безмислена, за нищо не става.
Кухнята е с обикновени вратички горе, което си е икономия за такива пари. Само 1 диван, което не е много функционално.
Тези модерните лампички в релса не знам до колко са смислени. Иначе ги има, слагат ги.
Подробности, особено на живо как е, няма как да знаем от обявата.

# 131

Апартаментът не е някаква просторна шир, но съвсем не е и малък. Моят апартамент е НС 105 квадрата по НА, но нетната (чиста, отопляема, светла) площ е също 75 квадрата (без балкона). И имам две спални по 14,5 и 18,2 квадрата съответно. И хол близо 30 квадрата. Съвсем нормално жилище значи. Недостатък е липсата на втора тоалетна, днес за тристаен това се приема за задължително. Мазето и таванът са удобство.  Но аз не съм много ОК с дизайна. Да, хваща окото, УАУ ефект да искаш, но не всичко е практично. И не знам колко хора ще харесат старата мозайка, макар реално да си е много добра настилка.

# 132
Това със запазване на старите детайли е западен тренд, мозайката да се остави е удачно според мен, комбинирано с останалия стил. Втора тоалетна е стандарт в НС, за мен лично не е голяма болка, ако няма, цял живот с една сме живели. Лампи/етажерки се сменят, кухнята за мен е най-основният проблем. Първи етаж + старо строителство = тъмно и студено.

# 133
Най-вероятно кухнята е станала спалня. А сегашната кухня е предишния тъмен вестибюл към хол, стандартно разпределение от 50-те-60-те години на миналия век.
Ако искаш да отделиш време или пари, занемареният вътрешен двор може да го оправиш, за да ти е по-уютно. Освен ако няма разни еко-активистки в кооперацията, които държат на всички дървета-издънки и храсталаци без никаква стойност.

Но все пак локацията е основното, което определя базовата цена. Лозенец си е Лозенец, в нелошата част е (щом е този тип старо строителство). Ремонтът си е ремонт, спестяваш и пари, и най-вече време и разправии с майстори. Най-трудоемките, времеемки и скъпи неща са оправени - баня и кухня.

Аз лично не харесвам масата от мрамор/гранит в кухненската част, претенциозна е за мен, а и си представям какво би представлявало да се премести дори 5-10 см. нанякъде. Свободен плот има малко, но пък е събрано всичко необходимо. Банята хич не мога да си я представя, с това ослепително бяло. Мозайката в коридора не е болка за умиране, ако не е шлайфана, може да се направи, ще светне. А и винаги можеш да проснеш пътека с дизайн по твой избор и почти да не се вижда.

# 134
мозайката не ми харесва. но ако има газ, и са сложили отдолу подово отопление, може да не е студ. ама мрачното няма как да се оправи

Общи условия

Активация на акаунт