Обсъждане на имотни обяви - 37

• 46 791
  • 784
  •   1
Отговори
# 765
Ама как смеем само, при европейски цени да търсим някакво базово качество. Дайте да плащаме по половин милион лева, като се примиряваме, че няма място къде да хапнем после.

И е супер забавно, как на немското жилище веднага намерихте кусурите. Но на нашето, при все, че лъжат за едни 50м2 - няма проблеми... Супер е, невероятно.

Между другото, всеки път щом сравним София със Манхатън, Сан Франциско, Лондон или нещо подобно ме напушва на смях. Просто е нереално да оправдаваме качествата на кутийките в МанЛи със ... ама то в Сентрал Парк как е.

# 766
Не става дума за базово качество, а за изхвърляне. Базово качество е да има маса за 4 човека, което се получава и с кръгла маса с диаметър, знам ли, 150 см. Или в повечето семейства слугинките готвят предястие, първо, второ, трето за всяко хранене, и да има маса поне 3 метра, че да побере всичко и всички?

От много години т.нар. четене с разбиране е проблем в България. Сравнявам не МанЛи със Сентрал парк, а МанЛи с по-малко жилище в по-добър квартал, и жилище до Сентрал парк с къща почти до пасищата на говедата в Тексас. Къща в/близо до Френския квартал в Ню Орлиънс с къща на 1 час път от Френския квартал, по магистрала (прекрасно имение в южняшки стил, между другото). От това, което аз виждам по телевизията, повечето американци-купувачи предпочитат по-малкото, но по-централното - на пешеходно разстояние от центъра на съответния голям град, с паркове, магазини, заведения и т.н., в добър "училищен район" (прилежащ район, по нашата терминология), като жертват квадратура за локация, на една и съща цена. Защото за тях комфортът е свързан не единствено с квадратура, а с много други фактори. Сега разбра ли ме, donevM?

Зомбирали са ни с американски бози и сме решили, че повечето хора там живеят в огромни къщи, всяка спалня с баня, родителската спалня по 20-30 квадрата (чудя се какво толкова правят в тези квадрати, освен да спят), дрешници (ама повечето са с размерите на 2-крилен гардероб, само с лост за закачалки, просто ниша в стената, скрита зад врати), баните с плочки само в душ-зоната, че лепенето на плочки е скъпо, на 3-4 спални по 2 бани (това се води базово, стандартно), като едната е в родителската спалня, значи 2-3 спални (живущи в тях) се къпят, мият, тоалетират Laughing само в 1 баня-тоалетна. В големите градове апартаментите са повечето малки, дори по нашите стандарти, по-малки от панелните жилища. А ние толкова сме се замогнали, че искаме всяка спалня да е поне 15 квадрата, да е със собствена баня, пък масата да е за 10 човека поне, нищо че толкова ще се съберат само за абитуриентски бал и за раждане на дете, ей такива изхвърляния.

# 767
Не, абсолютно не Ви разбирам какво искате да кажете.

Освен, че 30м2 за холо-кухня било изхвърляне. Което е смешно. Изхвърляне е 90м2 дневна с 3.50 таван и италиански мрамор на пода, 30м2 холокухничка, в която има място и за нормална кухня и къде да се сяда съвсем базово изискване.

# 768
Добре де donevM, разбрахме, че за теб е по - добре да платиш 588 000 EUR за тристаен с 1 санитарен възел в Берлин, вместо 250 000 EUR за  същата квадратура, но с 2 санитарни възела в  София. Ама купуването не е задължително никъде все пак... Simple Smile

# 769
Тролите или нарочно манипулирате...

Съвсем други неща твърдя и смея да кажа, доста ясно се изразявам.

Отделно, завършен качествен такъв апартамент, в луксозен комплекс в София не струва 250 хиляди, а към 400 хиляди... Отворете сайта на германицте и разгледайте къде е този имот и как изглежда.

# 770
Мандаринке, ето средният размер на жилища по щати в Америка и по държави в Европа. За съжаление е в кв.футове, но делиш на 10.76 и получаваш кв.м.

Излишно е да отбелязваме, че в САЩ жилищата са по-големи, защото имат цял контитент за 330 млн. души, а в Европа имаме половин контитент за 500 милиона.
Въпреки това не бих казал, че в Германия например средното жилище е тясно - малко над 100 кв.м. е. Също излишно е да казваме, че са чисти - не български 100 кв.м. с общи части и стени.
В България мисля като бях гледал данни в НСИ средното жилище беше към 80 кв.м. като естествено по-големи са къщите в селата, а в по-големите градове жилищата са по-малки от средното за страната.

Добре де donevM, разбрахме, че за теб е по - добре да платиш 588 000 EUR за тристаен с 1 санитарен възел в Берлин, вместо 250 000 EUR за  същата квадратура, но с 2 санитарни възела в  София. Ама купуването не е задължително никъде все пак... Simple Smile
Искаш да кажеш "с 2 бетонени кутийки, предвидени за санитарни възли, които сам трябва да си направиш"
Сигурно и германската баня, която е 2 пъти по-голяма от софийските, можеш да я разделиш на две, ако така и така ще правиш ремонт. Останалите стаи са по-големи в германското жилище.
И ако ще го изплащаш с доход от заплата, германското е по-достъпно за средния германец, отколкото българското за средния българин - по официални данни за доходи.

# 771
Не разбирам защо спорим за неща, които касаят лични предпочитания. Никога няма да сме на едно мнение. Simple Smile На мен, например, не ми е нужна голяма холокухня, не ми е нужна голяма спалня, но ми е нужна самостоятелна стая на всеки - негово лично пространство. Родителска спалня, по една стая за деца и кабинет с библиотека - за работа от вкъщи, отново, за да имам свое пространство. Може и малки да са, дори ми е уютно. На друг това няма да му е необходимо и ще направи обща стая за децата, но над 50 кв.м. холокухня, както и ще си направи кабинета на дрешник.

# 772
Цитат
Отворете сайта на германицте и разгледайте къде е този имот и как изглежда
Отворих го. Признавам не познавам Берлин. За незапознат с особеностите на града това с което разполагам е:
комплекса е на остров намиращ се на 49 мин с градски транспорт от центъра и на 42 мин. с кола.
В обявата са качени само 3D модели и нито една реална снимка.
В единственото разпределение няма нито един размер, но  трябва да приемем, че това са светли площи, щото той германеца няма да ни лъже я...
Така начертаната тераса обявена за 5,5 м2 като 50% от площта си със сигурност е включена100% гледайки мащабно спрямо площите на другите помещения.
Накратко - чуждите кокошки винаги са патки ...

# 773
Хахаха, нелепо е, отказвам се Grinning  Германецът бил лъжел, не било такова площообразуването там... Патологично е просто.

Ако приложите и 5% от критичността си към новото строителство в България, начините на плащане, качеството, гаранцията, градската среда.

Ако смятате пък, че толкова са изгодни имотите у нас и ще се качват още, МОЛЯ отивайте и купувайте, няма време за празни приказни с Донев Simple Smile Ама купете наистина и пуснете тука кво сте купили.

p.s. имота в Германия го пуснах само като пример за план, но пак се хванахте от 9 кладенеца вода да носите.

# 774
Не се безпокой за нас Донев, купуваме.
Но да седна тука да си развявам личните дела не е за мен.
А ти досега колко пъти се отказа, не е истина просто.

За дамата, която пита за Мусагеница - понеже се загуби въпроса ми- погледнахте ли строежа до Азбуки?

# 775
Да, да... И един мармот завива шоколада.

Не повече от един-двама от пишещите темата, са купили на текущите цени от порядъка на 3000+евра за чист м2.

# 776
И защо реши че е всички цени са такива? Или мармота ти каза

# 777
Вид имот: 3-СТАЕН,
Под райони: МЛАДОСТ 1, МЛАДОСТ 1А, МЛАДОСТ 2,
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 256 109 euro
Средна цена на кв.м: 2 527 euro.

Това е цената не на реален м2, като има доста незавършени имоти в списъка. Цената на завършен, необзаведен имот в средна хубост кварталите в София е >3000 евро на м2.

# 778
Е да, има и по-ниски цени - ако си купиш от Маджо, Черепа, или техен колега.
При българските строители лошото е, че освен дето няма сигурност дали/кога ще вземеш Акт 16, даваш голяма част от парите предварително, и после чакаш 2-3 години без да имаш жилище - тоест, плащаш наем през това време, или губиш потенциален наем, ако купуваш с цел отдаване.
В чужбина може да е по-скъпо, но поне даваш парите - вземаш ключа и се нанасяш.

# 779
Ето ви просторен апартамент. Хубав хол, хубави спални.
Само това "без ДДС" не знам какво означава.

Общи условия

Активация на акаунт