Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 28 462
  • 609
  •   3
Отговори
# 105
  • София
Абсурдно или не, факт е, че си агонизирах с часове. Жалвах се постоянно по месинджър на съпруга ми и на всеки 5 минути беше кошмар от контракции - това вече по-късните часове.
Секциото беше сутринта рано.

# 106
Звучи ужасно наистина, мога да си представя какво е било, моето секцио също беше рано сутринта и ми беше доста гадно целия този един ден, представям си и с толкова силни болки…
С две думи секциото е гадно, не знам как все още има жени, които си мислят, че е “лесния” начин или избор. В тази връзка дали има някой, който поне е чувал за дама, която е родила VBAC във вита успешно? Все по-сериозно се заражда желанието в мен да избегна операция

# 107
  • Замък сред облаците
Понеже тук в темата се въртим горе-долу едни и същи, бих те посъветвала да видиш в групата Вагинално раждане след цезарово сечение във ФБ дали има майки с опит във Вита.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 07:55 от АА

# 108
Абсурдно неабсурдно баш това ми казаха и на мен - "Не може обезболяващо, докато не изтече банката". Мисля беше окситоцин + NaCl, за да контрахира матката и да изкара каквото има останало вътре. Беше нечовешко, направо виех в стаята. Секциото ми беше сутринта към 9 и нещо, агония продължи до обяд.

Звучи абсурдно след операция да не са ви вливали обезболяващо. Болката би била непоносима. На мен ми вливаха със сигурност и пак ме боля от контракциите, но със сигурност не колкото би боляло без нищо. Момичето, с което се бяхме сприятелили покрай раждането също беше секцио и усети на втория ден силна остра болка и не можеше да се движи. Веднага се свърза с доктора и той ѝ назначи обезболяващи венозно допълнително.

# 109
Леле ако ми предстоеше раждане секцио във Вита тая информация доста би ме шашнала.

# 110
Добре де, като е изтекла тая банка с окситоцин, после не ви ли вляха все пак обезболяващо?

# 111
  • София
Не. Умирах от болки до 5 сутринта.

# 112
Всъщност някъде в мъглата на спомените ми от онзи ден, ми се мярка, че и на мен ми казаха нешо такова. Че докато не изтече не може да ми дадат успокоително и за това да бързам да изтече докато съм под упойката

# 113
Вечерта след секциото нямахте ли инжекция в дупето?

# 114
Веднага след като изтече банката окситоцин ми сложиха обезболяващо. Вечерта имаше и инжекция с обезболяващо. Следващите дни даваха свещички, даже ни оставиха няколко да имаме при нужда. Всеки има различен праг на болка, мен много ме болеше от контракциите след операцията, другото момиче ги понасяше по-добре. Но обезболяващо не ни е отказвано.

# 115
Доста неприятни ситуации. При моето секцио си имаше болка след операцията, най-вече когато бях с чувал пясък върху корема и системата окситоцин. Но дори тогава не беше нещо непоносимо, но и не мислих много за болката, защото си говорих много часове с близките по телефона. След това си имах период на възстановяване, болки при ставане, промяна на позиция и други подобни, но си ми даваха свещички, които помагаха, даже и след като ме изписаха си купих за вкъщи и ги ползвах няколко дни.

Като цяло нямам подобни оплаквания със силна и непоносима болка и да са ми отказали обезболяващи. Моите негативни емоции са свързани със сестра от неонатологията, бях писала подробно в предишна тема.

Само да споделя, понеже някой беше писал напред в темата, че аз нямах нощувка преди секциото. Приеха ме 9:00 сутринта и операцията започна към 14:00.

# 116
Звучи ужасно наистина, мога да си представя какво е било, моето секцио също беше рано сутринта и ми беше доста гадно целия този един ден, представям си и с толкова силни болки…
С две думи секциото е гадно, не знам как все още има жени, които си мислят, че е “лесния” начин или избор. В тази връзка дали има някой, който поне е чувал за дама, която е родила VBAC във вита успешно? Все по-сериозно се заражда желанието в мен да избегна операция

Аз съм писала и напред - на мен д-р Китанова ми даде шанс за VBAC, цял ден ме чака жената, но просто не се получи. Аз обаче родих доста голямо бебе - 4.600 и просто се беше запънал на последния завой 😅
Като чета историите ви, все едно съм била в друга болница.
Операцията ми беше в 20ч вечерта. В 22ч болките станаха непоносими  а съм с висок храг на болка. Обадих се по телефона, дойдоха и ми сложиха венозно обезболяващо. В никой момент не са били груби с мен. Катетър и на мен ми сложиха преди упойката, но не ме е боляло нито слагането, нито свалянето. Трудно ми сложиха абокат, но моите вени са кофти.

# 117
Аз между другото нямах чувал с пясък върху корема. Даже питах сестрите дали ще ми слагат, казаха няма такова нещо.

# 118
Аз между другото нямах чувал с пясък върху корема. Даже питах сестрите дали ще ми слагат, казаха няма такова нещо.

Хм, този път не помня имах ли. В Шейново със сигурност имаше, но тук май и на мен не ми сложиха.

# 119
И аз не съм имала. Тъй като имам приятелка акушерка в друга болница и я питах дали все още се практикува и тя ми каза “ Сигурно  са те забравили”. На мен матката ми се контрахираше много добре, не знам дали това е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт