Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 28 247
  • 605
  •   2
Отговори
# 90
  • София
Може да съм изпуснала, но обезболяващи след секциото дадоха ли ти? На мен нищо не ми даваха, не трябвало.

# 91
  • Замък сред облаците
Принципно дават това, което лекуващият лекар е записал в досието като терапия.

# 92
Може да съм изпуснала, но обезболяващи след секциото дадоха ли ти? На мен нищо не ми даваха, не трябвало.
Мен ли питаш? Да, даваха ми, но не знам какво. На втория ден почнаха свещички, те също помагаха

# 93
И на мен ми даваха обезболяващи в деня на секциото, вечерта преди лягане ми биха някаква мускулна инжекция, а следващите дни - Профенид.

# 94
  • София
Пф, на мен нищо. 🫥 Иначе, да, Дух, към теб беше.

Свещичките не ги броя, защото вече нямах нужда от тях.

# 95
  • Замък сред облаците
Ама свещичките са обезболяващите? Тоест те са ти давали, а ти си преценила че нямаш нужда?

# 96
  • София
Дадоха ми едва на сутринта след визитация, когато вече нямах контракции и нямах нужда от свещичка.
Аз исках да ми дадат докато имах контракции, ама не.

# 97
  • Замък сред облаците
Слагат една още докато си на операционната маса, принципно - и при секцио и при естествено раждане. Вече следващите следва да са под определено часово разстояние, нали и зависи кога ти е било секциото. Ако е било сутринта/следобяд и не са ти дали вечерта би било адски тъпо 🙄

# 98
Дадоха ми едва на сутринта след визитация, когато вече нямах контракции и нямах нужда от свещичка.
Аз исках да ми дадат докато имах контракции, ама не.
А възможно ли е да не си разбрала. Аз не съм сигурна, но няколко различни неща ми вливаха през абоката, едното беше за болката. Дори като го махнаха и вече ми бяха дали свещичка за изхождане и след това тази за болката ми дойде в повече и не стана. Помолих ги, ако може по друг начин да ме обезболят за малко. И ми биха бусколизин. Иначе дават само свещички заради кърменето.
Но на жената в моята стая продължаваха с инжекции да я обезболяват и в следващите дни. Та всичко е каквото изпише лекаря.

# 99
  • София
Не са ми дали, не разрешиха, казаха, че НЕ може. Grinning От това по-ясно няма.

Матката трябвало да контрахира, а обезболяващите можело да възпрепятстват.

# 100
  • Замък сред облаците
А по кое време на деня ти беше секциото? Чисто информативно питам.

# 101
На мен след секциото ми вливаха обезболяващо венозно, вечерта инжекция и на сутринта свещички. След самото секцио като започна да ме отпуска упойката започна доста да ме боли и акушерката, която се въртеше около мен, явно разбра и каза “ ей сега миличка ще ти пусна обезболяващото”. Стори ми се, че е банка парацетамол. Нямаше голям ефект и нямах търпение за нощната инжекция.

# 102
Звучи абсурдно след операция да не са ви вливали обезболяващо. Болката би била непоносима. На мен ми вливаха със сигурност и пак ме боля от контракциите, но със сигурност не колкото би боляло без нищо. Момичето, с което се бяхме сприятелили покрай раждането също беше секцио и усети на втория ден силна остра болка и не можеше да се движи. Веднага се свърза с доктора и той ѝ назначи обезболяващи венозно допълнително.

# 103
На мен също ми се струва адски странно. Понеже не са ми хубави вените, веднага след раждането акушерката ме предупреди, че за мое добро е да си отпусна ръката и да спря да пиша на целия свят за бебето, защото ако тая банка окситоцин не изтече докато съм под упойката от операцията щв ме боли зверски после.

# 104
  • Sofia
Не са ми дали, не разрешиха, казаха, че НЕ може. Grinning От това по-ясно няма.

Матката трябвало да контрахира, а обезболяващите можело да възпрепятстват.
И при мен беше така.
Докато ми вливаха окситоцин не ми даваха обезболяващо. Поради същата причина - матката трябвало да контрахира. Но при мен тази болка не беше нещо непоносимо - като много силни менструални болки. След това вече - свещички Профенид. Единствено при последното раздвижване ми биха допълнително някаква инжекция за обезболяване, защото буквално не можех да се вдигна от режеща болка.

Общи условия

Активация на акаунт