Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 27 908
  • 593
  •   2
Отговори
# 75
Персоналът според мен няма представа кой на кого е пациент и кога е идвал в болницата Simple Smile. Спокойно Simple Smile

# 76
  • Замък сред облаците
Няма основания за такива притеснения. Половината израждащи лекари не правят прегледи във Вита, а в свои частни кабинети - Василева, Кълвачева, Илиева, Богословова, Китанова, Кръстанова…

# 77
Страхотни сте, благодаря за светкавичните коментари! Значи спокойно мога да се доверя и да се следя в частния им кабинет. Просто не беше така с първото ми раждане, всичко се случваше на място в болницата.

# 78
От 34-та започнаха при мен, веднъж седмично. Между 20 и 40мин. Зависи от бебето 😄
Според мен всеки лекар си има различен протокол от коя седмица да се започнат тоновете Simple Smile

Момичета, дали знаете дали си сам в родилна зала или сте по няколко човека? До колкото се връщах по темите е имало ремонт на самостоятелната родилна зала - дали вече функционира? И ако не си сам, с параван ли се отделя пространството между родилките?

Чисто човешки споделям, че да раждаш сред чужди писъци и драми натоварва допълнително и без това пренавитата от болка и емоции родилка. Ако имат опция да раждате във вип зала, т.. сама, изберете я. Това беше една от причините да отида в Свети Лазар.

# 79
  • Sofia
Здравейте! Дали има някой, който скоро е раждал (или ще ражда) при д-р Илиева? Родих преди години при нея още в старата база, сега с изненада установих, че тя и д-р Кълвачева са се отделили и вече не работят във Вита, а само израждат там. Това леко ме притесни, не си представях да се следя и да раждам на две различни места. Притеснявам се дали отношението при болничния престой няма да е по-различно от страна на персонала в сравнение с майките, които са проследили цялата бременност в болницата или нещо подобно. В супердок видях, че все пак има възможност за запазване на час и във Вита при др Илиева, значи продължава да преглежда и там, чудя се дали не е по-добре така да направя. Изобщо всякаква информация от запознати ще ми е полезна .... Благодаря на всички, които ще се включат с коментар.
Аз се следих и родих при д-р Кълвачева, но през 2022г. Малко преди това двете си отвориха частния кабинет.
Преглеждала ме е и в частния кабинет и във Вита. Каквито и изследвания да ти пуска - всичко се праща в лабораторията на Вита.
Имам и други две раждания при нея в старата база, когато все още си работеше изцяло във Вита и още не беше външен консултант с договор.
По време и след раждането не съм видяла никаква разлика в отношението на персонала.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 13:17 от Brin de muguet

# 80
  • Замък сред облаците
2 са родилните легла в родилна зала (разделят се с параван), в другата стая се провеждат операциите. Предродилна са 2 стаи по 2 легла.
(Някой да ме коригира ако са променили броя наскоро).
Тъй като е частна болница обикновено не се засичат по 5-6 или повече родилки едновременно, като в държавните.  Аз примерно цял ден бях единствена родилка като раждах, след като приключих вкараха една дама за секцио с изтекли води преди плановата дата.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 18:06 от АА

# 81
Здравейте тъй като ми предстои второ раждане аз ще изкажа моя опит от Вита през 2021г. Следях се паралелно при Аг по здравната каса и Др Гагова. Родих секцио по желание при Гагова. Като цяло от самото раждане съм доволна,но имаше други проблеми. Имах сериозни разправии с една страшна акушерка която ме гонеше с катетъра преди операцията,а изрично докторката ми каза да предупредя че знае и ще се сложи по време на операцията,тази жена не се спря да ме гони и си беше наумила че ще стане така. Аз не и дадох,но явно толкова силно ме натисна и ми го сложи точно докато ме хващаше упойката,че после бях с възпаление и какво ли не на антибиотик. Спукаха ми вените сигурно над 4 пъти. А от раз са ми взимали кръв винаги. Храната нищо не съм хапвала от там беше и КОВИД и не пускаха и до кафето. Лично аз съм с много смесени чувства доколкото до анестезиолога беше добър и ми държеше ръката по време на операцията. Неонатологията ту се заяждат ту се държат и нормално. Имам още една операция точно преди година за поставяне на гръдни импланти там,ами само да кажа,че като цяло от доктора съм доволна но тогава беше друг анестезиолог и не знам какво е правил но се събудих по време на ПЪЛНА АНЕСТЕЗИЯ И УСЕЩАХ ВСИЧКИ БОЛКИ. Добре че бързо се забравя. Сега съм се насочила към Свети Лазар поне като се плащат над 3 к наистина да си заслужава. Преди да взема това решение отново се бях насочила към Д р Гагова,и след като и написах на вайбър какви притеснения имам относно операцията- отговора беше това не е сладкарница и всеки си поема последствията ами разочарова ме.

# 82
  • Замък сред облаците
А какви са били въпросните притеснения, които явно са натежали сега да се избере друга болница? Жалко (меко казано), че акушерката не се е съобразила при предходното раждане. В тези случаи е хубаво да се подаде жалба до ръководството на болницата и при необходимост до агенция Медицински надзор.

# 83
Акушерката и при мен каза, че ще се кара анестезиологът, че не съм с катетър. Казах,нека ми се кара, ще го понеса. А тя "те на мен се карат". В интерес на истината в св
 Лазар не ме боля след махането на катетъра,  във Вита си ме боля дни след това при пишкане.

Да, факт, е св. Лазар отношениято е по...любезно. За мен големият плюс там е, чв не спиш нощта преди секцио в болницата, никой не идва в 6 часа да те буди и е доста уютно.
Минусът е, че лично аз нямам особено доверие на лекарите там

# 84
А какви са били въпросните притеснения, които явно са натежали сега да се избере друга болница? Жалко (меко казано), че акушерката не се е съобразила при предходното раждане. В тези случаи е хубаво да се подаде жалба до ръководството на болницата и при необходимост до агенция Медицински надзор.

Ами отново катетъра,вземането на кръв поставянето на абокат, раздвижването във вита става 24 ч след операция. Аз имах голямо желание да се раздвижа по рано,но никой не позволи и не ми помогна. Във свети Лазар раздвижват на 6тия час,което лично за мен ще бъде супер.

# 85
  • София
Дух, защо нямаш доверие там на лекарите?

Даяна, звучи ужасно и недопустимо! Взе ли мерки?

# 86

Ами мерки като да напиша оплакване в книгата им като цяло. И не бих повторила болницата.

# 87
Dayana0202 не искам да те настройвам или разочаровам, но раздвижването на 6 ия час представлява да станеш от леглото в "Реанимация" да седнеш на инвалиден стол и после да легнеш на леглото в стаята си. Поне при мен беше това.

И от неонатологията не бяха много мили, накараха ми се, че имало и други родилки, защото много време, повече от денонощие не бях виждала бебето и много исках вече да го видя. Във Вита поне има някакъв дневн ред, там не беле точно така, поне преди четири години.

Надежда, защото за мен Св. Лазар е бутикова болница, с доста по-малко персонал и жени, решили да раждат там. Респективно цените са много високи и често на жените се гледа малко като на банкомат. Аз лично нямах проблеми, но ми се струва, че при усложнения недей си Боже няма да реагират. Това си е мое субективно мнението. Ако трябва да съм напълно честна секциото в св. Лазар ми беше много по леко и спокойно от колкото във Вита. Остави ми приятен спомен. Но лекарката, която ми го направи сега също работи във Вита

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 16:20 от Дух

# 88
Dayana0202 не искам да те настройвам или разочаровам, но раздвижването на 6 ия час представлява да станеш от леглото в "Реанимация" да седнеш на инвалиден стол и после да легнеш на леглото в стаята си. Поне при мен беше това.

И от неонатологията не бяха много мили, накараха ми се, че имало и други родилки, защото много време, повече от денонощие не бях виждала бебето и много исках вече да го видя. Във Вита поне има някакъв дневн ред, там не беле точно така, поне преди четири години.

Надежда, защото за мен Св. Лазар е бутикова болница, с доста по-малко персонал и жени, решили да раждат там. Респективно цените са много високи и често на жените се гледа малко като на банкомат. Аз лично нямах проблеми, но ми се струва, че при усложнения недей си Боже няма да реагират. Това си е мое субективно мнението. Ако трябва да съм напълно честна секциото в св. Лазар ми беше много по леко и спокойно от колкото във Вита. Остави ми приятен спомен. Но лекарката, която ми го направи сега също работи във Вита

Съгласна съм,че раздвижването няма да е нещо ,,Лол” но честно от моя гледна точка и опит едвам се вдигнах на следващия ден от залежаване. А следващите два дни толкова обикалях в стаята и ходих,че на третия ден все едно не бях раждала всички обезболяващи ми бяха спряли. Просто ми се иска по-бързо да се раздвижа.

# 89
Аз във Вита веднага щом ме пусна упойката почнах да мурдам с крака и да се раздвижвам сама в леглото. После ставането и ходенето ми бяха доста лесни. Казаха ми, че съм завино пъргава:joy:

Общи условия

Активация на акаунт