Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 27 689
  • 585
  •   1
Отговори
# 60
От вече родилите мами, моля споделете кокво донесе бащата на изписването. Подарява ли се нещо...на персонала...какво обичайно се прави в този ден. Събрахте ли родителите в дома си или само в болницата!

На д-р Николова подарих портокалово дръвче за офиса и една кутия, сувенир, с послание. За екипа на "Свети Лазар" имаше само бонбони. Не ми се искаше да устройвам пиршества на изписването.

# 61
  • София
При сключен брак на нас ни искаха копие на свидетелството и копие на ЛК на таткото.
Информация към август, 2024.

# 62
Ние нямаме брак. Искаха му само копие от ЛК

# 63
Момичета здравейте, някой има ли телефон на самата регистратура в база 2, а не общия телефон, който е на сайта? Искам да проверя издали ли са ми вече удължения болничен. До колкото ми каза др Гагова вчера заседава комисията, но ме прехвърлят към тази регистратура и постоянно ме изхвърля системата 😩

# 64
  • Замък сред облаците
Общият телефон е този на регистратурата 🤔

# 65
Въпрос относно тоновете. От коя седмица започнаха при вас да ги следят, понеже мен ме викат в 33-та и се чудя не е ли много рано? Също така и колко продължаваше, защото вече не си спомням с първото.

# 66
От 32 г.с. Била съм веднъж досега, отне 25 минути.

Въпрос относно тоновете. От коя седмица започнаха при вас да ги следят, понеже мен ме викат в 33-та и се чудя не е ли много рано? Също така и колко продължаваше, защото вече не си спомням с първото.

# 67
  • София
При мен започнаха от средата на 29та г.с.

25, 30 минути.

# 68
От началото на 8 мия месец ме викаше мен лекарката, не знам коя седмица. Но аз бях с очаквани проблеми и ме следяха зорко. Накрая ходех по два пъти на седмица на тонове.

# 69
От 34-та започнаха при мен, веднъж седмично. Между 20 и 40мин. Зависи от бебето 😄
Според мен всеки лекар си има различен протокол от коя седмица да се започнат тоновете Simple Smile

Момичета, дали знаете дали си сам в родилна зала или сте по няколко човека? До колкото се връщах по темите е имало ремонт на самостоятелната родилна зала - дали вече функционира? И ако не си сам, с параван ли се отделя пространството между родилките?

# 70
В предродилна аз не бях сама, въпреки че беше за много кратко и бяхме с параван отделени. В родилна имаше две магарета, сигурно пак биха разделили с преграда.

# 71
  • Замък сред облаците
Не е от лекаря, а от съображения за конкретната бременност. При неусложнените стандартът е от 34гс. При други може и 28гс да се почне.

От 28гс се счита че ако плодът се роди може да оцелее самостоятелно, тоест ако е налице фетален риск понякога следят от тогава.

# 72
  • Sofia
При мен започнаха да следят тоновете около 28г.с. (бебето беше доста дребничко, а аз на 40г+). Продължаваха различно - около 20-40 мин.

# 73
Здравейте! Дали има някой, който скоро е раждал (или ще ражда) при д-р Илиева? Родих преди години при нея още в старата база, сега с изненада установих, че тя и д-р Кълвачева са се отделили и вече не работят във Вита, а само израждат там. Това леко ме притесни, не си представях да се следя и да раждам на две различни места. Притеснявам се дали отношението при болничния престой няма да е по-различно от страна на персонала в сравнение с майките, които са проследили цялата бременност в болницата или нещо подобно. В супердок видях, че все пак има възможност за запазване на час и във Вита при др Илиева, значи продължава да преглежда и там, чудя се дали не е по-добре така да направя. Изобщо всякаква информация от запознати ще ми е полезна .... Благодаря на всички, които ще се включат с коментар.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 10:00 от Lora K

# 74
Персоналът изобщо няма общо със следенето, освен ако не ви се налага извънредно да ходите в самото родилно, когато вашата лекарка я няма. Мен ме научиха заради лежане за задържане и посещения на кабинета в родилното, но не мисля че е имало някакво специално или позитивно отношение. Те са толкова заети да си свършат работата, че изобщо не им дреме кой на кого е пациент. Освен това е частна болница, не могат да си позволяват супер негативно отношение към никого.

Общи условия

Активация на акаунт