Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 27 643
  • 585
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Раждането окей, но после има ли бащата достъп до бебето?

# 46
Раждането окей, но после има ли бащата достъп до бебето?

В Свети Лазар - да, и е безплатно. Това като референция за друга частна болница. За Вита не знам.

# 47
  • София
За съжаление няма такова нещо във Вита.

# 48
  • София
От вече родилите мами, моля споделете кокво донесе бащата на изписването. Подарява ли се нещо...на персонала...какво обичайно се прави в този ден. Събрахте ли родителите в дома си или само в болницата!

# 49
  • София
По съвет на мамите тук оставихме баница, конкретно взехме Софийска баница няколко кутии. Видях, че веднага си взеха и даже разнасяха по етажите към други колеги техни.

# 50
От вече родилите мами, моля споделете кокво донесе бащата на изписването. Подарява ли се нещо...на персонала...какво обичайно се прави в този ден. Събрахте ли родителите в дома си или само в болницата!

Ние занесохме кошници с плодове и по една бутилка вино в кошница.  Общо 3 кошници - една за неонатология, една за родилно, една конкретно за моята лекарка и екипа.
Не желаех да идват хора на изписването. Вкъщи мъжът ми беше извикал майките ни, което в интерес на истината само ме напрегна. След първото ми раждане нямаше никой вкъщи и ми беше сто пъти по-добре. В този момент искаш само да си гушнеш бебето и да си се почувстваш вкъщи си, а не да трябва да се съобразяваш с други хора, колкото и близки да са ти.

# 51
Аз помолих майка ми да направи кекс и баница и мъжът ми това е оставил.

В самата болница никого не исках, много ми е несвойствено. В нас дойдоха родителите му

# 52
И ние оставихме баници за двете отделения. На изписването и на двете деца родителите ни дойдоха в болницата, не сме се събирали у нас.

# 53
Съвет за лекар във Вита, който не би отказал секцио по желание на бременната , имате ли ? Може и на лично да ми пишете. Мерси Simple Smile ! Също и за раждали във Вита какво ви е мнението за анестезиолозите, защото този фактор доста ме притеснява.

# 54
Д-р Дойчиновски мисля не би отказал.
Аз имам една операция във Вита и едно секцио като и в двата случая беше жена анестезиолог и съм очарована. Не знам дали е била една и съща лекарка, тъй като на епикризата беше вписано мъжко име. На секциото специално лекарката беше много търпелива и внимателна, тъй като ми трябваше време да схвана как точно да застана, обясняваше ми кое след кое следва. Не ме е боляло, упойката ми понесе добре, предполагам значи е добре дозирана. Нв съм имала проблеми като главоболие или болки в кръста/гърба след това. По времето на секциото ми говореше и беше много мила.

# 55
Знам, че д-р Дойчиновски е оперирал по желание на пациентка.
Аз хванах две смени, д-р Джалева и след това д-р Грозев. Уникални бяха и двамата. Много спокойни и ви обясняват всичко, което следва. Д-р Джалева ми постави упойката докато раждах нормално, беше търпелива и много внимателна, а по-късно когато се наложи секцио бях с д-р Грозев, който също изключително мил, казваше ми кога ще извадят бебето, какво да очаквам като усещане, плач, шум и тн. поддържаше разговор с мен през цялото време и реагира незабавно, когато се наложи (започнах да изпитвам болка по време на операцията) и тъй като вече ми бяха слагали доста пъти упойка трябваше да направят седация. Разбрах, че ще ме седират, защото чух имената на медикаментите и знам за какво се използват, но реално изобщо нямаше да разбера иначе. Те след това ви казват.

# 56
  • Sofia
При мен последния път седацията беше предварително уговорвна с АГ. Направо съжалявам, че не си я поисках и за предните пъти.

При последното ми раждане (2022), анестезиоложката наистина беше добра (за съжаление не й помня името, беше млада) - никакви странични ефекти. Не ме е боляло по време на самата операция. Обеща ми, че този път няма да ме боли главата и наистина нямаше и помен от главоболие.

# 57
По-отрано си подготвям документите за постъпване, като на предната страница видях само направлението за хоспитализация, но се сетих още и за изследването от Вита за кръвна група и копие от удостоверението за брак (взех и оригинала).
Нещо друго дали пропускам?

# 58
Аз си носех копие от личната карта на мъжа ми, не е задължително, но направо им го дадох, за да впишат данните иначе трябваше да диктувам и по няколко пъти ме питаха “ама как точно” и тн

# 59
  • Замък сред облаците
Ще го добавя в следващата тема това за документите, стига да не забравя. Иначе май вече не трябват документи на таткото ако има сключен брак, от ЕСГРАОН автоматично го записват така или иначе по закон, но не съм сигурна болниците дали не искат все пак копие/данни от ЛК.

Общи условия

Активация на акаунт