Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 30 661
  • 686
  •   1
Отговори
# 30
  • Замък сред облаците
Във Вита 2 израждат АГтата (които водят раждания, има ги в първия пост на темата актуалните в момента). Голяма част от екипа на Вита (особено по-старата генерация) дойдоха вкупом от Шейново преди около 10–15г, като работеха паралелно на 2 места.

# 31
Аз препоръчвам моето АГ, но тя преглежда в база 2 - Мая Василева. Изражда и нормално, и секцио.
Между другото, в центъра й, в който преглежда, е и Рени Кенанова. ❤️

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 00:12 от Le Strange

# 32
Благодаря за бързите отговори! Рано е за раждане и не знам какво искам още, предното ми раждане беше много травмиращо секцио по спешност, от тогавашния ми лекар съм много доволна, той реагира много адекватно, обстоятелствата бяха такива просто, но много време се чакаше за прегледи при него и търся нещо по-удобно за нас сега. За раждане ще мислим, само всичко да е наред преди това.

Аз се следя при Китанова, вече имам и едно раждане при нея. Преглежда в база 1 и я препоръчвам. Много опитен и мил лекар. Отговаря на въпроси, изслушва, вдъхва спокойствие.

Това Китанова, която работеше в Шейново ли е? Сега къде води раждания?

Да, тя е. Във Вита изражда. Имаш ли впечатления от нея?

# 33
Благодаря за бързите отговори! Рано е за раждане и не знам какво искам още, предното ми раждане беше много травмиращо секцио по спешност, от тогавашния ми лекар съм много доволна, той реагира много адекватно, обстоятелствата бяха такива просто, но много време се чакаше за прегледи при него и търся нещо по-удобно за нас сега. За раждане ще мислим, само всичко да е наред преди това.

Аз се следя при Китанова, вече имам и едно раждане при нея. Преглежда в база 1 и я препоръчвам. Много опитен и мил лекар. Отговаря на въпроси, изслушва, вдъхва спокойствие.

Това Китанова, която работеше в Шейново ли е? Сега къде води раждания?

Да, тя е. Във Вита изражда. Имаш ли впечатления от нея?

Когато раждах, наложи се секцио по спешност, жената, с която бях в реанимация беше родила при нея също със секцио, докторката идва да я види, мисля че 2 пъти, беше и наснимала и много снимки и видеа от раждането, имаше буквално цялото раждане заснето. Моето раждане беше кошмарно, по спешност, с пълна упойка и буквално са извадили бебето за минути, че да не е в опасност, съответно за снимки само мога да си мечтая, аз общо взето не присъствах на това раждане, не знам какво е да се ражда точно, не знам емоциите при чуването на първия плач, на мен никой нищо не можеше да ми каже за бебето ми през целия ден и аз не знаех дори как е, чак след 24 часа го взех и то по моя инициатива, иначе искаха да не ставам още, че бях доста зле. За снимки не можеше да се мисли в тази ситуация и доста завиждах на жената до мен и се разстройвах като си пускаше видеата от раждането си. И заради това, ако сега всичко е наред, ще мислим къде да е това раждане, от сега ми е трудно да кажа, затова не търся в момента и лекар за раждането, още на първото искахме бащата да присъства, а той не можеше и в двора на болницата да е заради ковид мерките тогава, а на секцио съвсем, така че сега мислим да търсим някъде и на секцио да се наложи, да може да присъства, а такова знам едно място само.

# 34
Китанова и в база 2 преглежда също

# 35
Shkolad4e, звучи ужасно. И аз пазя травми от първото си секцио, макар и не толкова горчиви чак. Съжалявам и от сърце ти желая този път всичко да е безпроблемно и да имаш мечтаното си раждане.
За присъствието на таткото по време на секцио май съм чувала само в Св. Лазар.
А кога ти беше предното раждане? Идеята ми е, че ако са минали 2 години, може и нормално да опиташ, вече зависи и от преценката на аг, разбира се.

# 36
Shkolad4e, звучи ужасно. И аз пазя травми от първото си секцио, макар и не толкова горчиви чак. Съжалявам и от сърце ти желая този път всичко да е безпроблемно и да имаш мечтаното си раждане.
А кога ти беше предното раждане? Идеята ми е, че ако са минали 2 години, може и нормално да опиташ, вече зависи и от преценката на аг, разбира се.

И аз за там само съм чувала, ще разпитам приятелки, родили там и ще преценим, само да стигнем до там, че все пак съм само с положителен тест и закъснение все още, не съм минала дори преглед за установяване, така че за сега няма да го мисля още. 2022 ми беше, 3 години и половина ще е разликата, ако всичко е наред, ако има възможност за нормално, бих опитала, но нямам предпочитание като че ли, само да присъствам този път, само това искам. И всичко да е наред, да сме здрави всички, че предния път за малко да станат неприятни усложнения за мен и за бебето.

# 37
Здравейте, момичета, записвам се за новата тема да следя. Живот и здраве мисля да раждам при доктор Дойчиновски февруари месец Simple Smile

Да не ми е само запис отговора, ще попитам нещо. Понеже съм изчела всичко назад, а също така изчетох отново и първата страница с полезната информация, моля ви за потвърждение дали информацията ми е актуална: бях останала с впечатление, че свижданията са забранени и таткото вижда бебето само пред стъкло до изписването. Да не би да има промяна? Какво значи това, че може да има свиждане в коридора? Съжалявам, знам, че този въпрос е коментиран хиляди пъти, просто ми се иска да получа максимално актуална информация.. благодаря!

# 38
  • Замък сред облаците
Майката може да излезе в коридора, доколкото знам.

# 39
  • София
Аз и останалите майки излизахме в коридора за свиждане, бебето се оставя в неонатология в часовете за свиждане (не се изнася навън), а таткото влиза в една стаичка и там му показват бебето.
После минавах от неонатология да си взема бебето и се връщах в стаята.
И отвън излизах, нищо не са ми казали.
Никак не им харесваше, че го оставям. С голяма злоба ми отговаряха по телефона.

Дано променят начина на свиждане, защото август бяхме доста родилки и нямаше никакъв въздух. 20 човек в едно малко и тясно пространство е срамота. Ако четат от Вита да се засрамят.

# 40
Ахаа разбирам сега. Последен въпрос (дано не тъп). Таткото като влиза в стаичката за свиждане в неонатологията, мога ли да присъствам? Или свижданията с бебето са поотделно Grinning

[/b]
Аз и останалите майки излизахме в коридора за свиждане, бебето се оставя в неонатология в часовете за свиждане (не се изнася навън), а таткото влиза в една стаичка и там му показват бебето.
После минавах от неонатология да си взема бебето и се връщах в стаята.
И отвън излизах, нищо не са ми казали.
Никак не им харесваше, че го оставям. С голяма злоба ми отговаряха по телефона.

Дано променят начина на свиждане, защото август бяхме доста родилки и нямаше никакъв въздух. 20 човек в едно малко и тясно пространство е срамота. Ако четат от Вита да се засрамят.

# 41
  • София
Може, може. Simple Smile

# 42
Супер, мерси много за подробната информация. Ще изненадам приятно таткото, аз от месеци му говоря как няма да види бебето до изписването. Simple Smile

# 43
  • София
Леко раждане! 😊❤️ 

(Следях се и родих при доктор Дойчиновски. Най-добрият ми избор. Благодарна съм му за грижите през бременността и че си гушнах успешно бебенцето.)

# 44

В "Свети Лазар" бащата влиза на раждането независимо дали е нормално, или секцио. Изпитах го на свой ... корем Simple Smile Важното е таткото да има желание и кураж да си е с жената в този момент. Супер подкрепа е.

Общи условия

Активация на акаунт