Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 27 635
  • 585
  •   1
Отговори
# 15
Тази жена не е моята лекарка. Ако беше нямаше дс ми направи впечатление. Моята лекарка никога не е коментирала негативно килограми, дори напротив. Аз с тази бременност не съм качила много. В рамките на нормалното, просто тръгнах от високо тегло. Всички знаят, че се ограничавах и внимавах и сега изглеждам по добре от колкото като родих първото си дете, макар и по едра. Но никой не може да ме убеди, че това е нормално отношение.  Човек има нешо, наречено достойнство и всяка "болезнена истина" може да бъде поднесена така, че да не наранява.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 08:47 от Дух

# 16
Така е, не бива да бъде грубо в никакъв случай

# 17
  • Замък сред облаците
Абсолютно, има начини и начини. Чувала съм за друга докторка (не АГ) в друга голяма частна болница как само като те види, че си с повече килца веднага почва за това да говори независимо, че идваш за друг конкретен проблем. Подходът и мотивите са важни.

# 18
По време на операция, когато една жена в напът да срещне детето си или вече го в срещнала, за мен изобщо не е удачно, морално, възпитано, професионално да се обсъждат килограми. Има достатъчно визитации след това да се дадат насоки!
Тъй като с предната си бременност качих доста кг и ми се повиши леко кръвното от тях, когато попитах същия д-р Николов дали следва да се притеснявам, съвсем деликатно ( на визитация) каза, че щом редуцирам теглото си кръвното също ще влезе в норма. Беше прав, но беше и тактичен и го обсъждахме в подходящ момент.
Тя бременноста в приключила вече, детето е родено или ще се роди всеки момент, кому е нужно е този момент да се правят забележки за тегло? Полза не виждам никаква. Единствено остава горчив вкус, от този иначе вълшебен и незабравим момент.

# 19
С първия ми син качих 32кг. Раждах в Шейново и попаднах на вълшебен анестезиолог, който не само, че не каза дума за кг, но и от раз ми постави упойката без никакъв дискомфорт за мен, а от това много ме беше страх.
Сега с втория ми син качих 14кг, във Вита също нямаше коментари за теглото ми, но малко по-трудно ми поставиха упойката. Зависи си от специалиста просто.
Коментари за килограмите в този момент обаче са безкрайно нетактични и невъзпитани.
Радвам се, че не съм попадала на такива "специалисти".

# 20
Ами всичко е субективно. Жената с мен беше по пълна от мен, но не са й правили подобни коментари .
Аз в крайна сметка оставам с носталгия към лекарката и болницата-9 месеца ми беше място, на което намирах спокойствие и утеха, като остров в море от страх и тревога. Благодарна съм, че доведоха сина ми на този свят жив и здрав и мен ме опазиха жива и здрава. Ако по някакво чудо на чудесата съдбата ме дари с трето детенце (много бих искала) сигурно пак там бих отишла.

# 21
Здравейте, бъдещи и настоящи мами 😊
Искам да се обърна към вече родилите, вярвам и , че ще бъде полезно за тези които те първа им предстои.
Питането ми е относно трети прием на Витамин К1, който се дава при навършване на 1месец на детето. Нашата педиатърка ни каза  да се обърне към Вита, за да ни го подсигурят.
Някоя от вас водила ли е детенцето там за този прием и по какъв начин се свързвате с тях, защото на регистратура явно не могат да ми отговорят.Казват ми че няма свободни часове за преглед, а всъщност  аз не държа на прегледа а само приема на Вит. К.

# 22
  • Замък сред облаците
За Вита не мога да помогна, нашия ЛЛ си поддържа наличност и дава - д-р Мирослав Спасов, извършва и прегледи срещу заплащане на пациенти, които не са записани при неговата практика. През Easydoc се запазват часовете.
Друга алтернатива - в Шейново знам че дават вит К на бебчета също (на бебета които не са раждани при тях също), само се обадете да уточните кога са посещенията за това.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 15:03 от АА

# 23
  • София
Ние имахме контролен в Токуда по наше желание. Там му дадоха витамин к1, от неонатология предложиха.

# 24
Здравейте, въобще не съм запозната, така че се извинявам, ако звуча неадекватно. Новогодишно бяхме изненадани от положителен тест, търся лекар за установяване на бременността и за евентуално следене, ако всичко е наред, за раждане е рано, така че не държа да води раждания. Вече имаме 1 дете и ми се иска да не се чака много за прегледите, понеже сега го нямам това време като с първата бременност, живеем до филиала на Драговица, така че ако има АГ-та там, които са добри и с добра апаратура, ще е най-добрият вариант, но не съм запозната какви лекари точно има там, така че се допитвам до вас.

# 25
  • Замък сред облаците
Добри са лекарите. Ето тук може да се видят лекарите, даващи дежурства в първа база: https://superdoc.bg/klinika/dkts-vita-baza-1?clinic_id=50&specia … _id=1&sort=latest (филтрирайте по специалност, ако не излиза автоматично).
От по-известните са Гагова и Дойчиновски, от Елица Йорданова също имам добри впечатления от един спешен преглед. Моята АГ е Гагова, като цяло си спазва часовете, понякога ми се е налагало да чакам но не повече от 30мин (и по изключение веднъж във втора база чаках 2 часа защото я бяха извикали за родилка горе, но тогава отмениха на всички в чакалнята часовете и ги преместиха за друг ден извънредно, а мен ме задържаха че трябваше да видим бебето, защото пренасях). В случай че се налага форсмажорно отсъствие на лекарката звънят по телефона от болницата и презаписват часовете за друг ден през седмицата, когато идва допълнително извън графика си, за да ги осъществи. Предполагам че и с други израждащи лекари е сходна практиката.

# 26
  • Sofia
Честито!
Аз лично винаги съм гледала дали АГ изражда, защото за мен е важно да ме следи именно АГ, което ще ми води и раждането/ ме оперира. Така се изгражда връзка и доверие в АГ. А и смятам, че следящият АГ би бил най-запознат със състоянието на бременната и бебето.

# 27
Благодаря за бързите отговори! Рано е за раждане и не знам какво искам още, предното ми раждане беше много травмиращо секцио по спешност, от тогавашния ми лекар съм много доволна, той реагира много адекватно, обстоятелствата бяха такива просто, но много време се чакаше за прегледи при него и търся нещо по-удобно за нас сега. За раждане ще мислим, само всичко да е наред преди това.

# 28
Благодаря за бързите отговори! Рано е за раждане и не знам какво искам още, предното ми раждане беше много травмиращо секцио по спешност, от тогавашния ми лекар съм много доволна, той реагира много адекватно, обстоятелствата бяха такива просто, но много време се чакаше за прегледи при него и търся нещо по-удобно за нас сега. За раждане ще мислим, само всичко да е наред преди това.

Аз се следя при Китанова, вече имам и едно раждане при нея. Преглежда в база 1 и я препоръчвам. Много опитен и мил лекар. Отговаря на въпроси, изслушва, вдъхва спокойствие.

# 29

Аз се следя при Китанова, вече имам и едно раждане при нея. Преглежда в база 1 и я препоръчвам. Много опитен и мил лекар. Отговаря на въпроси, изслушва, вдъхва спокойствие.

Това Китанова, която работеше в Шейново ли е? Сега къде води раждания?

Общи условия

Активация на акаунт