Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 28 553
  • 613
  •   4
Отговори
# 120
И аз нямах

# 121
На мен ми слагаха такава торбичка с пясък, но аз не бях секцио, ако има значение.

# 122
  • Замък сред облаците
Без да претендирам за хипер задълбоченост, торбичката има отношение към натиска и намаляне на кървенето след раждането и го ползват и при естественото, преди и при секциото знам. Само че стимулацията с окситоцина също предизвиква контракции, чиято цел е да не се допуска мускулна атония на матката и изкървяване. Тоест два подхода за маточно кръвоспиране за различния вид раждане.

# 123
Аз бях с торбичка с пясък в св. Лазар, но там не помня дали имах система окситоцин

# 124
  • Sofia
Вечерта след секциото нямахте ли инжекция в дупето?
Аз не. Не са ми били никакви инжекции.
Единствено при третото раздвижване ми сложиха една инжекция с обезболяващо в абоката, защото не можех да се вдигна. Предишните два пъти не са ми слагали.

Пускаха ми по две банки с окситоцин. И трябваше да си ги изчакам, преди да ми дадат обезболяващо.

И трите пъти ми слагаха торба с пясък върху корема. Може пък това да си е до лекар.

# 125
Здравейте момичета,
Доста неприятни неща чета тук, а моето раждане наближава и някак доста притеснено ми става.
С първото си дете раждах в база 1 и имаше торбичка с пясък и нещо обезболяващи в системата, не съм усетила никакви болки, след това всеки ден даваха свещички. Бях в самостоятелна стая и близките млжеха да идват почти по всяко време.
Родих в 19ч. Спешно секцио и на сутринта ме раздвижиха.
Сега ще съм планово секцио АГ, което ме следи ми каза да отида на обяд предния ден, предполагам, че на другия ден сутринта са плановите, но ми се струва и на мен доста време да те раздвижват чак на другата сутрин.
Някой раждал при др. Кълвачева?
Благодаря предварително.

# 126
Не за раждане, но за една операция на майка ми при въпросната лекарка, съм с меко казано лоши впечатления и не бих я препоръчала на никого за нищо. Уж беше махнала миома чрез лапароскопска операция, а впоследствие се оказа, че същата миома си седи и майка ми трябваше да прави повторна, но този път не лапароскопска, а отворена операция, при друг лекар. Не се подлъгвайте по милото и усмихнато поведение…

# 127
Леле, мислех че това само на мен ми се е случвало. При мен беше с киста на яйчника. Уж ме оперираха, а след месец на същото място, киста същите см. Явно е някаква практика. При мен беше в Токуда обаче операцията при лекар, който сега е във Вита.

Не за раждане, но за една операция на майка ми при въпросната лекарка, съм с меко казано лоши впечатления и не бих я препоръчала на никого за нищо. Уж беше махнала миома чрез лапароскопска операция, а впоследствие се оказа, че същата миома си седи и майка ми трябваше да прави повторна, но този път не лапароскопска, а отворена операция, при друг лекар. Не се подлъгвайте по милото и усмихнато поведение…

# 128
  • Sofia
Някой раждал при др. Кълвачева?
Благодаря предварително.
Аз - три секцио при нея. Две в старата база и едно в новата. Имам и едно абразио при нея.
Бързо възстановяване и никакви усложнения всеки път. Ако ми предстоеше четвърто секцио, пак при нея бих отишла.
Според моя опит с нея е добър оператор.

ПП: не е задължително плановите да са сутрин. Първото ми секцио беше по спешност, другите две - планови. И трите бяха следобед.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 19:06 от Brin de muguet

# 129
Здравейте, момичета! Имам едно раждане, секцио, във Вита в началото на 2023 г. тогава се водеха още Ковид мерки и свижданията не бяха разрешени. Сега ми предстои второ раждане 2025 г. Изрично питах за свижданията, защото това беше едно от малкото неща, които ми оставиха неприятни спомени. Много искам първо, бащата да може да си види бебето не само през стъкло и второ, може би дори по-важно, аз да видя поне веднъж първото ми детенце през тези дни. Сега като ви чета тук обаче не съм сигурна, че второто ще е възможно.... Как мислите ще можем ли да се видим нормално?

# 130
Виждате се в коридора

# 131
Е добре де, ако си сам в стаята защо не пускат мъжете поне. Аз раждах 2021 ама айде тогава ковид мерки бяха, но сега?! Предстои ми живот и здраве раждане пак във Вита, но ще ми е много тъпо пак ако не го пускат, а и първото ми детенце също.

# 132
  • Замък сред облаците
Защото болницата си определя правилата за допускане на свиждания. Х пъти сме го дъвкали, за някои е ок, за други не. Всеки си има право на мнение, но ако е определящо бъдете информирани.

# 133
  • Sofia
Е добре де, ако си сам в стаята защо не пускат мъжете поне. Аз раждах 2021 ама айде тогава ковид мерки бяха, но сега?!
Защото, за да стигне до стаята Ви, трябва да мине през цялото отделение по същите коридори, по които ходят други родилки и разнасят новородените (не само Вашето).

В база 1 беше позволено свиждането в стаята и то не само от таткото,  ами и от цялата рода, ако пожелае. Еми отделението заприличваше на Женския пазар. Идват ти на свиждане, а по коридорите се чува как някоя крещи докато ражда.
Персоналът не беше много доволен. Явно са взели мерки, не само заради Ковид.

А и това са само няколко дни - издържа се.

# 134
Не знам нещо съм разочарована последните пъти от досега ми с тях. Бяха ми загубили картона, никой не знаеше къде ми е болничния, ходих с корема да се разправям и да си го търся. Следя се при Гагова, пиша и във вайбър, звъня и по тeлефона, веднъж не ми е вдигнала. Звъня на телефоните във Вита, никой не ми вдига, не трябва ли да има някой дежурен лекар?! Сега всички вкъщи са с грип А, звъня и да питам да почвам ли Тамифлу превантивно, мога ли изобщо да го пия..никой не ме отразява. Просто е скандално.

Общи условия

Активация на акаунт