Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 31 243
  • 726
  •   2
Отговори
# 690
Аз също мисля, че си е само храната. Понеже наистина касата покрива лечението, престоя и всичките изследвания. Няколко пъти са ми вземали МБ придружена с думите “дори да са Ви вземали скоро, ние ще пуснем, защото е включено в пътеката и касата го изисква”.
Направи ми впечатление, че след раждането във фактурата имаше “пакет подобрени битови условия”. Според мен ако се включва и друго освен храната могат да го преименуват от “меню” на нещо друго, от което да става ясно, че в цената са включени и други неща.

# 691
Според мен включва храната и всичко, което в държавна болница си носиш сам-хавлии, нощници, тоалетна хартия, Сапун, прибори, вода, Превръзки и тн.

# 692
Да, това с МБ и на мен ми го казаха 😂 въпреки че имах пусната преди по-малко от месец.

Сапун ли няма в държавните? Изненадвам се… по спомен имаше всичко, което и във Вита освен хавлии Simple Smile

# 693
Да, това с МБ и на мен ми го казаха 😂 въпреки че имах пусната преди по-малко от месец.

Сапун ли няма в държавните? Изненадвам се… по спомен имаше всичко, което и във Вита освен хавлии Simple Smile
За родилните не мога да кажа, но баща ми лежа в Ендокринология та на Вма, там трябваше абсолютно всичко да си носи даже и чаша за вода/чай

# 694
Мисля, че подобрените битови условия означава самостоятелна стая, но не съм убедена. Вие в самостоятелна ли бяхте по време на престоя си?

Допълвам - зависи всичко от болницата, но за родилките в държавни болници мога да кажа, че по 1 голям куфар с багаж не им стига. Всичко трябва да носят както за себе си, така и за бебето, вкл. Козметики, памперси, кърпи, дрехи, шишета, чаши, евентуално стерилизатори и каквото още се сетите от битието ни.

Аз също мисля, че си е само храната. Понеже наистина касата покрива лечението, престоя и всичките изследвания. Няколко пъти са ми вземали МБ придружена с думите “дори да са Ви вземали скоро, ние ще пуснем, защото е включено в пътеката и касата го изисква”.
Направи ми впечатление, че след раждането във фактурата имаше “пакет подобрени битови условия”. Според мен ако се включва и друго освен храната могат да го преименуват от “меню” на нещо друго, от което да става ясно, че в цената са включени и други неща.

# 695
И кърпи имахме във Вита. Не помня като лежах за повръщането, но при раждането имах.
Общо взето за раждането мо трябвяха само лични вещи, чехли. Всичко си имаше там и за мен и за бебето. Носих си различен тип памперсни гащи, но там си имаше и еднократни подложки и превръзки.

# 696
Лежах за задържане, не в самостоятелна стая, но освен кърпи, друго нямаше като чехли и прочие. Приборите мисля, че навсякъде ги дават, предполагам не очакват да ядеш дори и в държавните болници с ръце.

Аз в държавна съм лежала преди 8 години, но бяха сносни условията, единствено кърпи знам, че майка ми ми донесе, но за прибори, чаши, тоалетна хартия не е ставало на въпрос… ама то човек вече от нищо не може да се изненада

# 697
Мисля, че подобрените битови условия означава самостоятелна стая, но не съм убедена. Вие в самостоятелна ли бяхте по време на престоя си?

Допълвам - зависи всичко от болницата, но за родилките в държавни болници мога да кажа, че по 1 голям куфар с багаж не им стига. Всичко трябва да носят както за себе си, така и за бебето, вкл. Козметики, памперси, кърпи, дрехи, шишета, чаши, евентуално стерилизатори и каквото още се сетите от битието ни.

В двойна стая бях 🫠 От 2900лв раждане, 1200 са подобрени битови условия. 4 нощувки по 300лв. Не че имам нещо против. Даже се радвам, че можах да си ида с малкото сакче 😄 Друг път ако раждам във Вита ще си взема само бельо, чехли и документи 😂 В това отношение болницата е много добре и с нищо не мога да се оплача.
Даже преди няколко дена разбрах, че в Токуда хавлии няма и сам трябва да си носиш..

Моя приятелка ражда в Шейново и както казвате там е нещо страшно от към багаж, който трябва да се носи. Беше си направила един огромен списък какво трябва да взима и в крайна сметка отиде там с един голям куфар + голям сак. Преди моето раждане ми предложи да ми прати списъка, но аз ѝ казах, че и 1/10 от това което си е носила на мен няма да ми трябва. За което съм силно благодарна на болница Вита! Нощниците са им леко захабени и търпят смяна, но и от това не мога да се оплача, защото само за раждането ти искат да си с тяхна нощница. След това можеш да облечеш каквото си искаш 😄
А и честно казано след секциото последното за което мислех е с каква нощница съм облечена и как изглеждам..

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 14:48 от ni.tray

# 698
Ами да ви кажа в МД и тоалетна хартия и сапун и прибори трябява да си носиш..НИЩО не подсигуряват, дори и лепенки за смяна на превръзката след операцията ми искаха..

# 699
Язък, че е една от най-големите болници в България и толкова жени ходят да раждат там. Това тоалетната хартия да трябва да си носиш..
Разбирам за твои принадлежности и неща за бебето, ама за другите неща..

# 700
Честно съм потрес… тоалетна хартия и прибори…. 🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀ вярно сме ударили дъното…

# 701
  • Sofia
Честно съм потрес… тоалетна хартия и прибори…. 🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀🤦🏽♀ вярно сме ударили дъното…

Ние бяхме по Великден във Варна и бебо се разболя и ни приеха във Терапията. Е толкова мръсно не съм очаквала да е, единственото хубаво нещо е, че имаш баня с тоалетна към всяка стая и до там. Сапун, тоалетна хартия, всичко за теб и бебето си носиш. Дори на бебето като техен пациент не му осигуряват нищо освен лекарства. Първите дни нямаха и кошара и добре че беше малък и се събираше в легълце за новородени още иначе не знам какво щяхме да правим.

# 702
Да… това ме подсеща, че при планово секцио трябва да си занесеш материалите за секциото, които използват докторите по време на операцията като марли, превръзки и т.н, не ги знам всичките. Това ме потресе. Точно в Шейново им давали списък и им казвали “ето в тази аптека отсреща знаят какво да ви дадат”

Ами да ви кажа в МД и тоалетна хартия и сапун и прибори трябява да си носиш..НИЩО не подсигуряват, дори и лепенки за смяна на превръзката след операцията ми искаха..

# 703
Чак материалите за операцията… ужас е положението. Явно за да получиш по-човешки условия трябва да идеш в частна болница.. Което е много тъжно, защото не всеки може да извади 3-5к за раждане, а не е и редно да трябва да си платиш толкова, за да получиш най-основното.
Макар че и в МД не е кой знае колко евтино да родиш. Ако си с избор на екип плащаш 900лв, а другото колко излиза?

# 704
mammaaaa, ти сама го каза: тъй като това се включва в пътеката и нямат право да ви издадат фактура за тези неща, са написали храна….Толкова ли не разбирате, че това е частна болница и няма как да ви приемат без 1 лев да дадете. Много ясно, че ще напишат храна, защото касата няма какво да каже за така формулирана фактура. Във фактурата ми за раждането пишеше индивидуален пост акушерка и аз не съм тръгнала да си я търся къде е тази акушерка, тъй като такава аз не съм имала. Просто нагаждат до сумата и извън избора на екип останалите пари и ги оправдават с такива формулировки.
Нещата, които касата изисква, за да плати за конкретна пътека, трябва да са от деня на приемането повечето. Затова ви ги вземат там, дори и да имате пуснати преди седмица.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 17:08 от Qnichka94

Общи условия

Активация на акаунт