Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 33 805
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Аз лежах с повръщане във Вита в началото на годината. Платих 300 лв за три дни, от храната не бях очарована, някои от манджите ми бяха доста неприятни на вкус, а аз не съм претенциозна и обикновено ям всичко. На закуска ми сервираха редовно някакви шунки при условие, че бях в 10 седмица тогава и като цяло не ядях сурови колбаси, докато бях бременна. Чая го подслаждаха със захар при условие, че бях с ИР/по-добре никакъв подсладител да не се дава,мисля/. Когато ме приеха,вече бях спряла да повръщам,но отидох по препоръка на др Гагова, защото се чувствах като парцал и свалях кг. Все пак на едната визитация единият доктор направи намек защо са ме приели за повръщане като не съм повръщала от "вчера вечерта". В деня, в който трябваше да ме изпишат, ме забравиха. Наложи се да ида да им напомня,че трябва да си ходя + да ми направят ехограф, за който те казаха,че задължително трябва да ми направят преди да ме изпишат. Иначе във Вита осигуряват и някакъв душ гел за къпане/ май това беше/,  чехли,мисля, дават и хавлии, но аз не съм ги докоснала,понеже ме е гнус от такива общи принадлежности, колкото и да ги перат и дезинфекцират. В общи линии бях сравнително доволна, като цяло доста мнения четох за Вита,Токуда и Надежда, тъй като това ми бяха 3те избора. В крайна сметка се спрях на Токуда, всичко беше 100/10, нямам забележки към нищо там.
За държавните болници - миналата година трябваше да купувам прибори - вилица,лъжица, чаша,чиния, също и тоалетна хартия, веро, гъба за миене на чинии за престой в държавна болница.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 17:25 от PumpkinPraline

# 706
Яничка, малко по-спокойно Grinning никой нищо не търси, казвам какво сме платили и какво са ни казали, не е болка за умиране чак, дишайте Grinning

# 707
Толкова е, 900лв и по 90лв на вечер за двойна стая, където бебето си е при мен. 7 нощувки бях, та ми излезна към 1500.

Чак материалите за операцията… ужас е положението. Явно за да получиш по-човешки условия трябва да идеш в частна болница.. Което е много тъжно, защото не всеки може да извади 3-5к за раждане, а не е и редно да трябва да си платиш толкова, за да получиш най-основното.
Макар че и в МД не е кой знае колко евтино да родиш. Ако си с избор на екип плащаш 900лв, а другото колко излиза?

# 708
И като сложиш и парите, които даваш за целия тоя багаж.. грубо казано 2000лв 🥲

# 709
Аз искам само да допълня, че касата изплаща определена сума за дадено изследване и тази сума в голям брой от случаите не е такава, че да покрие реалната цена на услугата затова частните болници, лаборатории и тн изискват още някаква такса отгоре и така има доплащане. Ако здравеопазването разчиташе изцяло на парите, които изплаща касата, щяхме да сме го яко закъсали. В стоматологията даже не ми се обсъжда какво е положението. Изработката на една обтурация (пломба) няма как да струва, това което касата отпуска. Ама така е по-лесно за тях явно

# 710
Говори ми, ще вадя мъдрец в Пирогов, ретинирал, около 500 лв.
Без нощувка и без оставане там, само през деня ще е.
Каса не поема такива неща, освен ако няма някоя киста или нещо такова ми каза лекаря.

# 711
Аз дишам много спокойно и много спокойно обясних, че няма как да ви напишат във фактурата реално за какво плащате тези 300 лв., защото ще им падне пътеката и нищо няма да получат от касата, а като бонус, ще са ви платили всичко от тях и ще са ви “черпили” един престой 😂 Относно закуската и чая, при мен никога не е бил подслаждан от тях, а идваше с медче отстрани и захар и аз ако исках си го подслаждах.

# 712
За чая +1, че не се подслажда. Ти ако искаш се слагаш захарче или медче.
Иначе съм сигурна, че Токуда е в пъти по-добре от Вита - няма какво да коментираме даже 😁 Но там си и плащаш за това. И то не малко отгоре. Моето раждане в Токуда би излязло над 4500, докато във Вита платих 3к. Повечето сме във Вита не заради болницата, а заради проследяващите ни.

# 713
И аз много се чудя в момента между двете болници, особено като д-р Дойчиновски го няма…

За чая, потвърждавам, че идваше с мед/захар отстрани, кой както иска…

Относно доплащания и прочие - стандартна практика на частните болници щ, ама само храна не бяха ми го писали 😂

# 714
До колкото разбрах д-р Леков от Токуда не е никак лош избор. Даже си писах с негова пациентка, която в началото е била при д-р Дойчиновски и каза, че още на първия преглед с Леков го е усетила като нейния лекар.

Ако бях бременна сега и трябваше да избирам лекар от Вита щях да се колебая между Василева, Гагова и Диана Йорданова.
Василева и Гагова са изключително хвалени, а с д-р Диана Йорданова съм се засичала на визитации и винаги е била загрижена и искрено мила.

# 715
Да, за тях съм чувала добри мнения. Мен ме насочиха към Китанова, по спомен в темата бях чела добри отзиви за нея, записах час и ще видим дали ще се усетим, ако не… при Леков съм ходила и аз Simple Smile та ще е той

# 716
Да, момичета, прощавайте, не се изразих правилно - чаят идваше със захар/мед отстрани, но смятам, че като пациент с ир и опасност от развиване на гд , не трябваше въобще да имам захар/мед в таблата. Това ми беше мисълта.

# 717
Ама ти като знаеш, че не трябва да приемаш захар няма да си я сложиш. Не разбрах какъв е проблема.

# 718
PumpkinPraline, аз те разбирам като човек с предхождаща ИР и по време на бременността с ГД, но честно казано подсладителя в таблата никога не ми е правел впечатление 😁 Както каза Азара щом не трябва няма да слагаш.
Има много бременни жени с доста ниска кръвна захар, ниско кръвно също и малко захар всъщност доста добре би им се отразило.

# 719
За мен няма проблем, но ме бяха питали за някакви хранителни рестрикции, знаеха за ИР и мисля, че щяха да съобразят менюто с това ми състояние. Останах с впечатлението,че има меню за този тип диета, но може би не съм разбрала правилно.

Общи условия

Активация на акаунт