Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 33 733
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
О не 😁 Явно единствено изключение правят за вегетарианки/вегани, но аз не съм попадала на такава съквартирантка в стая и разбрах от бг мама, че с това се съобразяват. Като казах, че имам ГД единственото, което Чорбова ми каза е да не ям храната, която ми дават и че на следващия ден ще ми се направи кръвно захарен профил 😃
В токуда може и да съобразяват, но като съм гледала клипчета с храната там тя дори на вид е много по-различна от тази във Вита.

# 721
  • София
Тъкмо съм в начална бременност и аз към Токуда и д-р Леков клоня. Д-р Дойчиновски беше единствената причина да избера Вита, за държавна не съм и помисляла, освен всички багажи, които носите много често е гарнирано и с ужасно отношение.
За Вита, когато раждах не веднъж ме разреваха от неонатология, от родилно бяха претоварени. Аз не бях “интересен” случай и не ми казваха дори какво ми вливат. Обезболяването беше безобразно.. Храната беше доста зле, имам снимки (август 2024) и мога да кажа, че само един ден ставаше за ядене, максимум два, та така.
Забравих и че анестезиоложката ме боде безброй пъти..

# 722
При секциото анестезиоложката беше една с много хубави сини очи. Не й помня името, нещо с Д или Дж, но останах много доволна, нищо не усетих и след като извадиха бебето ме погали и ми стисна ръката.

# 723
  • София
При мен анестезиолог беше жена, почти съм сигурна, че беше Чаирова, но беше “опакована” и не съм сигурна напълно.
Обясняваше ми как аз съм виновна и гръбнакът ми е “труден”. Аз умирах от страх. Предозира ме и за малко да заспя/припадна. През цялото време ми дуднеше на главата с оправдания и обвинения и ми се караше как можело да заспивам, не искам ли да си видя бебето..
Най-интересно е, че в епикризата ми пише мъжко име.

# 724
На мен анестезията ми сложи едно нисичко русо момиче, което ми се представи, но аз така и не ѝ запомних името, а и в моята епикриза пише мъжко име..
Беше изключително мила и от раз ми я сложи упойката иначе яко се бях притеснила, че ще ме бодат 100 пъти..
Освен нея по време на операцията беше и червенокосата мед. сестра, която най-често съм виждала в кабинета на д-р Дойчиновски, Таня мисля се казва. Тя също много ме успокоява и ми държа ръката.
През цялото време ми се спеше и когато и да ме питаха как съм им казвах, че ми се спи и никой не ми се е карал, даже напротив казваха ми да спя 😄 Явно съм попаднала в смяната на добра анестезиоложка. Или пък съм извадила някакъв див късмет от първия път да ми я сложат 😅

# 725
Тъкмо съм в начална бременност и аз към Токуда и д-р Леков клоня. Д-р Дойчиновски беше единствената причина да избера Вита, за държавна не съм и помисляла, освен всички багажи, които носите много често е гарнирано и с ужасно отношение.
За Вита, когато раждах не веднъж ме разреваха от неонатология, от родилно бяха претоварени. Аз не бях “интересен” случай и не ми казваха дори какво ми вливат. Обезболяването беше безобразно.. Храната беше доста зле, имам снимки (август 2024) и мога да кажа, че само един ден ставаше за ядене, максимум два, та така.
Забравих и че анестезиоложката ме боде безброй пъти..

Аз също бях с тази анестезиоложка очевидно защото ме боде безброй пъти и Дойчиновски се намеси та викна друг, сега определено с неонатологията нещата са различни от преди от това което чувам и чета ...

# 726
Ама те на никого никъде не казват какво вливат 😀 то на банките си пише БТВ
Какъв е смисъла да ви казват като немедицински лица няма как да знаят за какво иде реч? И все пак нали минават визитация и ви казват какво ви е назначено като медикаменти.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 22:43 от Dr.G.Ilieva

# 727
Здравейте,

Някоя мама скоро да е раждала, студено ли е в отделението ?

# 728
Не съм родила още, но снощи като бях на тонове сиси беше топло. Тръгнах си с бузи "алени като мак" Simple Smile
Но това не е фактор след като родим, не се знае хормоните на къде ще отидат, на мен първия път ми беше страшно студено и на 24° Simple Smile

# 729
Здравейте,

Някоя мама скоро да е раждала, студено ли е в отделението ?

Лежах тази седмица на системи, супер топло ми беше на мен, едната вечер бях сама в стая и спах на отворен прозорец

# 730
Аз лежах и зимата, беше ок. Аз съм по-зиморничава, де, та си бях взела суичер. Иначе след раждането(август) през нощта  ме избиваше на страшен студ макар да усещах, че е топло. Та спях с одеало. Ако решите си вземете хубави топли чорапи и ваше одеалце. Може би месец и нещо ме държаха тези студени вълни някъде от 2-3 през нощта до 6-7 сутринта :/

# 731
Аз лежах април месец и ми беше топло, отварях си прозореца, но август когато раждах след секциото като ме побиха едни тръпки.. Та вземете си нещо топличко, както Азара каза. Топли чорапи, одеалце, суичер.

# 732
24.4 градуса е в моята стая в момента. Завирам, но не мога да го намаля Simple Smile Ще трябва да се темперираме вкъщи.

# 733
Здравейте, актуални мнения може ли за анестезиологията при секцио? Дали може да се избере или за коя има лоши отзиви?
И да попитам раждалите скоро - ако е самостоятелна стая може ли както преди да чака таткото там да се върне майката и бебето или само извън отделението на другия ден?
Също в новата сграда май няма и къде да слезеш за разходка - дали има някоя тераса, кафене? Мерси предварително!

# 734
Здравейте, момичета,

Първо искам да благодаря на тези, които по-рано ми дадоха съвет за това каква почерпка са оставили при изписването. Занесохме няколко кутии баници и наистина  се зарадваха, защото всички останали носеха торти и бонбони.

Минавам да дам мнение след като родих и вече сме си вкъщи с бебето.

Раждах и се следих при д-р Китанова. Не съм я избирала по препоръки, просто си записах час при нея за установяване на бременност, допадна ми много отношението й и продължих да се следя там. Харесва ми, че не назначава излишни изследвания, не изписва излишни витамини/добавки, спокойна е, обяснява изчерпателно, когато имам въпроси. При раждането беше плътно до мен, обясняваше ми как да дишам, кога да напъвам, беше супер внимателна.

За самия прием, престой и раждане генерално съм много доволна. Нямам оплаквания от неонатология или акушерките. Всички бяха много мили, внимателни, отговаряха на въпросите ми без да се усеща напрежение, бързане или припиране. Но наистина в родилно и неонатология (на целия 2 етаж) е мръсна жега. В коридорчето за свиждания като се съберат 20 човека и става още по-жега. Ние с ММ излизахме на стълбите на по-хладно, защото вътре не се дишаше.

Бебето го показват през стъкло на таткото в деня на раждането.

Относно багажа - аз отидох с едно малко сакче, но честно казано всичкия ми необходим багаж би се събрал и в раница. Осигуряват нощници (наистина са им захабени, но предвид, че много се цапат, са си идеални), хавлии, сапун, големи превръзки, еднократни чаршафи, стъклена бутилка за вода (има диспенсър за вода в коридора). За бебето всичко е осигурено, в стаята си има разпечатан график по часове кога водят бебето за хранене, кога има визитация, сведения, къпане и т.н. Супер удобно е!

За храната видях, че е имало дискусия. Моето лично мнение е, че храната не е много окей. Бих посъветвала момичетата, на които им предстои престой или раждане - носете си кроасан, солети или нещо пакетирано за всеки случай. Да кажем, че съм една идея по-претенциозна откъм храна и почти не съм яла от това, което носеха. Имах си приказка с едната санитарка, по нейни думи някои от менютата почти всички жени ги връщаха непипнати. Единия ден имаше нещо като пача със салата краставици, които бяха удавени в оцет и супа, която беше със салам тип Камчия.

Като малък недостатък бих отбелязала, че карат храната и в същото време водят и бебето. След 20-30 мин като минат да събират храната и видят, че не е пипнато, малко се карат. Но пък кофти тайминг, особено за първескини - водят бебето, суетиш се какво да го правиш и в същото време те чакат да ядеш.

Може би пропускам нещо, но ако някоя бъдеща мама има въпроси - на линия съм.

Общи условия

Активация на акаунт