Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 28 047
  • 599
  •   1
Отговори
# 585
няма топла връзка, трябва да се обикаля.

# 586
  • В твоето съзнание...
Привет,
Може би е обсъждано напред, но някой знае ли кога се очаква да бъде готов новият корпус и какво ще има в него?

# 587
Мисля Детско отделение.

# 588
Момичета, извинявам се много, че ще си задам въпроса тук в темата, но тя е конкретно за Вита и знам, че много настоящи пациентки на д-р Дойчиновски я следят и затова бих искала да попитам тук. Имате ли някакви наблюдения какво харесва д-р Дойчиновски?
Родих при него преди 2 месеца и мислех да родя колкото деца искам и успея, и чак тогава да му се отблагодаря по някакъв начин с подарък, защото смятам, че наистина заслужава, но вчера разбрах, че напуска и ще работи до края на октомври. След това заминава за чужбина. Тоест аз ще трябва да се забързам, защото сърце няма да ми даде да си тръгне без да съм му казала благодаря заедно с подарък. А съм в голяма чуденка какво да взема.

П.С. Не желая коментари от сорта на “ама то изобщо има ли нужда при положение, че това им е работата” или “раждането е достатъчно скъпо и те взимат пари от него, няма нужда от подарък”. На мен тези неща са ми пределно ясни, но аз съм преценила, че искам да направя нещо и не го правя, защото трябва, а защото искам.

# 589
След раждането му подарих две книги (много конкретни, специфични, има нова излязла и му бях казала да не си я купува, но ако ще заминава може би трябва да измисля друго за след това раждане). Каза, че винаги се вълнува, когато някой му подарява книги, което може да е било от учтивост, разбира се Simple Smile

# 590
Аз също се бях подготвила с подарък, който след раждането да поднеса на гинеколога ми, но се наложи да купувам втори. Оказа се че нормалното раждане го отнася предимно акушерката. Моят лекар идваше само през няколко часа, за да види какво се случва, но акушерката ми не се отдели от мен почти 10 часа. Не ми се стори много редно да отнеса подарък само за лекаря и купих един парфюм от Дъглас. Много се зарадва Simple Smile Ние през тези 10 часа си говорихме много и бях сигурна, че точно това ще пасне на вкуса и. Мислила съм си и за ваучер от такъв магазин, но в случая реших аз да избера.

Варианта книга също е хубав, но мисля, че там ще е по-трудно да нацелиш тематиката, която го вълнува (освен ако не знаеш предварително).

# 591
То зависи за какво сте си говорили Simple Smile С моята си говорихме за храна основно Simple Smile Ако сте говорили за парфюми, аромати и козметика - може да нацелите. На мен само един човек ми е нацелвал парфюм за подарък и това е мой съученик, който стоя до мен 5г в училище Grinning

Я да ви питам нещо друго... При предната бременност, преди да трябва да тръгна към болницата, успях да се изкъпя спокойно, да си оправя интимната прическа и т.н. Обаче сега с второто, ако се наложи да тръгна посред бял ден *веднага* може да не съм толкова подготвена. Имало ли е проблем при някоя от вас? Не за друго, ако пак се наложи епизио и шиене може би е проблем? Тези дни се замислих, не съм се сещала да питам преди.
Знам, че на запад им казват след определена седмица никакво обезкосмяване поради риск от инфекции, но все пак ако се наложи интервенция не ми се струва разумно.

# 592
Бръснат преди да родиш.
Не съм спирала да се бръсна, освен накрая с големия корем, че ми беше трудно.

# 593
То зависи за какво сте си говорили Simple Smile С моята си говорихме за храна основно Simple Smile Ако сте говорили за парфюми, аромати и козметика - може да нацелите. На мен само един човек ми е нацелвал парфюм за подарък и това е мой съученик, който стоя до мен 5г в училище Grinning

Я да ви питам нещо друго... При предната бременност, преди да трябва да тръгна към болницата, успях да се изкъпя спокойно, да си оправя интимната прическа и т.н. Обаче сега с второто, ако се наложи да тръгна посред бял ден *веднага* може да не съм толкова подготвена. Имало ли е проблем при някоя от вас? Не за друго, ако пак се наложи епизио и шиене може би е проблем? Тези дни се замислих, не съм се сещала да питам преди.
Знам, че на запад им казват след определена седмица никакво обезкосмяване поради риск от инфекции, но все пак ако се наложи интервенция не ми се струва разумно.
Аз отидох по спешност с контракции и ме обръснаха там заедно с клизмата. Не се притеснявай затова

# 594
Аз също се бях подготвила с подарък, който след раждането да поднеса на гинеколога ми, но се наложи да купувам втори. Оказа се че нормалното раждане го отнася предимно акушерката. Моят лекар идваше само през няколко часа, за да види какво се случва, но акушерката ми не се отдели от мен почти 10 часа. Не ми се стори много редно да отнеса подарък само за лекаря и купих един парфюм от Дъглас. Много се зарадва Simple Smile Ние през тези 10 часа си говорихме много и бях сигурна, че точно това ще пасне на вкуса и. Мислила съм си и за ваучер от такъв магазин, но в случая реших аз да избера.

Варианта книга също е хубав, но мисля, че там ще е по-трудно да нацелиш тематиката, която го вълнува (освен ако не знаеш предварително).

Да, при естественото раждане си предимно с акушерка, но аз бях секцио и моя си лекар свърши цялата работа Smile Втори подарък съм купила и аз, но за специалиста по ФМ, тъй като и там грижите и отношението бяха супер особено в края на бременността.
За книга абсурд да го нацеля, козметика стил парфюм или нещо друго мъжко също няма как да нацеля Sweat Smile

А по темата за бръсненето - аз до самия край се бръснех въпреки корема и че нищо не виждах Smiley Мислех си, че съм се обръснала много добре (така по пипане на зоната прецених Satisfied), но все пак извадиха една самобръсначка по време на клизмата и ме минаха съвсем леко. Та бръснат си там и наистина не се притеснявай.

# 595
А имате ли информация къде отива д-р Дойчиновски и дали ще бъде временно? Малко съм в шок 😀 исках и трето дете да раждам при него

# 596
В чужбина, не знае колко време и дали е за постоянно

# 597
И аз исках още 2 деца да раждам при него 😁 Но да, дори той самия не знае за постоянно ли ще е или ще се връща. Каза че поне 6 месеца ще е там.

# 598
Аз съм в голяма мъка, съвсем сериозно. Като знам какво доверие му имам, не знам как ще търся нов АГ сега.

# 599
Много ми е мъка и на мен. Не че няма други добри специалисти във Вита и из София като цяло, но веднъж усетиш ли даден лекар като твоя си, после е много трудно да го смениш. Особено пък за бременност и раждане.. Поне аз ги усещам нещата така 🥲

Общи условия

Активация на акаунт