Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 594
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
На мен приготвянето на АМ ми е много лесно, стига да имам измити шишета. Отнема ми минутка. Имаме машина за вода, изръсихме 2000 преди 3 години, филтрира и пуска на желаните градуси. Аз правя шишета на 55 гр, вземам ги да сучат вечер и като приключат, диретно им давам шишетата. После още веднъж се връщат да си досучат и доприспят. Малко идилично го описах, но рядко проработва от раз. Горе - долу както и други споделяте, готови, изкъпани, играли, яли, дундуркани, но заспиването просто не се случва преди 22ч,откакто минаха 4 месеца. Добре поне че им хванах цаката и горе-долу се справям нощем с тях, като и аз спя, стига да си легна навреме, че и на мен те като спят ми е единствената възможност да свърша нещо. От 1 седмица изместих мъжа ми в хола, защото много се натоварвах да се прескачаме и да си подмятаме бебета през нощта. Така и той се наспива, надявам се. Скоро ще сменим леглото с по-голямо, че на тия 140 см понякога има място само за 2 бебета. 😁 А ако успея да, сложа единия е леглото му и се чувствам цар.

Момичета, не мога да смогвам нещо и не успявам да ви споделя разни работи. Чакам един стол и възглавнички, за да започна захранването. Имам леки притеснения от това, че започнаха да изпотяват главички в някои дни. Вит. Д като го давам, не ми се получава рано сутрин, то е толкова тъмно, често единия спи, трябва да светя с лампа и да водя борба. Не знам дали го усвояват... Няма някакви признаци да не са добре, но започвам да се напрягам и чакам стола, наумила съм си да са на масата двамата. Освен да ги захраня на дивана...

# 286
Pilala, делегирай шишетата на мъжа ти тая нощ, да пробва той, поне да се наспиш?
През деня успяваш ли да легнеш с него или каката е вкъщи? Аз вчера успях да полежа с нея 2ч, тя по някаква случайност се излъга да спи толкова с гърда в уста ест, но пък тъкмо по време на дрямката на баткото. Не заспах де, но поне си отпочинаха очите ми, а май и аз се разболявам, та много имах нужда да полежа. Не знам кога пак ще се наредят звездите да спят двамата едновременно.. ей я, приспивам я в раницата, а него ще го будя след 15мин..

Мама, баткото ми се потеше много, изследвания пускахме, педиатърката ме беше наплашил тогава, а просто се оказа, че си има и по-жегави бебета, дето не търпят топло.

# 287
  • Пловдив
За затопляне ползвам микровълновата. Често ми пие и студено мляко /примерно направя АМ към 16-16:30, вземем баткото от градина, минем през логопеда, напазарим и се прибираме да речем в 19:30ч./, шишето го ползва и за биберон.

Аз започвам ли захранване го правя с цел премахване на мляко. Та не се церемоня да замествам хранения. Е и детето трябва да му е ок, надявам се Ивайло да е като батко си в това отношение. Живот и здраве в неделя мисля да стартирам.

# 288
Милива не спя денем ,само чистя и шетам ако не ми е подредено откачам .....и аз си мразя това състояние....
Снощи дадох на ММ да измие поне шишето  и след 10 мин той си хо държи в ръка и спи...та станах аз. даже от известно време хпочна да хърка и мисля да го местя  ,че така и Филип да заспи за 30мин чувам ММ. Така стига с моите мъки ...все ще мине.
 Днес пак не му е ден  само пищи ,аз претръпнах .
За потенето от две седмици възглавницата му е мокра ,постоянно я сменям и докато суче тече вода от главата му ,вратът му забърсвам по 100 пъти само и само да не настине нещо ...мислех ,че е нормално?

# 289
Гери, вземай едно боди, дето няма да ти пука, че ще стане неизперяемо и то ще се казва "боди за ядене на пюрета". Simple Smile Слагаш лигавник по-големичък, събуваш го босичък и по памперс и си вземаш до теб една кърпа/пелена за бърсане. Най-много ще се изцапа първия ден, но не го преживявай тежко, защото като схване какво да прави с муцунката, няма да се цапа чак толкова. Ние сложихме на шезлонга една еднократна пелена, не е много красиво, но поне да не го перем всеки ден. Много е важно каква ти е лъжицата, както вече обсъдихме тук. Добре че си събрах акъла и взех тези, препоръчани от Кукличка. Иначе щях да го измъча.

Елиф, само на обяд засега. Идеята е постепенно да се замести едно хранене, това да им се превърне в обяда един ден Simple Smile Следобяд по някое време почва да се дава каша или нещо друго за следобедна закуска. Виж схемата на Хип.

Който се води по Маги Пашова, защо в книгата пише яйце и месо при навършен седми месец, а в уебинарите казва шести, нещо пропуснала ли съм/бъркам ли се?

Кая, не знам за другите симптоми, но венчетат изглеждат като да се готвят за зъбки Simple Smile

Сиска, защо смяташ, че трябва да казва ба, ма и агу на 5 месеца? Не знам дали тук има бебенца, които го правят??? По-скоро масово бръмчат, викат с гласни звукове. На 5 месеца и половина спорадично чувам га и ба, но то е толкова нежно, едва се долавя....

# 290
Така, ние минахме консултация 71см и 8200 на 5 месеца и малко. Ще че съсипе това дете, пак дрехи трябва да предвиждам. Вече ми е трудно да го мъкна на ръце. Започвам да тренирам 😀.
Захраних с тиква, картоф и пъщарнак. Педиатърката очакваше и следобедното да съм заместила вече 😀
Храненето е все по-желано, но не следя количества понеже и не хапва много. Без зор го давам и без нерви.
Още с първото разбрах(ама към края), че съм от майките, които не могат да ходят по точни схеми, цифри, мерки, графици и тн.. Създава ми напрежение. Не е моето, не е и на децата. Та на усет го карам…

# 291
  • София
Нашият се е вманиачил да прави балончета и по звука "бффф" докато прави балончета и вика с гласни.

На този етап е много рано да казват някакви срички. Не вярвайте на всичко, което четете, майките много често преувеличават или откровено лъжат. Убедих се в това. И поради преувеличането им, другите майки, чиито деца не правят същото, започват да мислят, че нещо с тяхното не е наред. Не позволявайте да ви вкарват някакви филми в главите.

# 292
Гери, вземай едно боди, дето няма да ти пука, че ще стане неизперяемо и то ще се казва "боди за ядене на пюрета". Simple Smile Слагаш лигавник по-големичък, събуваш го босичък и по памперс и си вземаш до теб една кърпа/пелена за бърсане. Най-много ще се изцапа първия ден, но не го преживявай тежко, защото като схване какво да прави с муцунката, няма да се цапа чак толкова. Ние сложихме на шезлонга една еднократна пелена, не е много красиво, но поне да не го перем всеки ден. Много е важно каква ти е лъжицата, както вече обсъдихме тук. Добре че си събрах акъла и взех тези, препоръчани от Кукличка. Иначе щях да го измъча.

Елиф, само на обяд засега. Идеята е постепенно да се замести едно хранене, това да им се превърне в обяда един ден Simple Smile Следобяд по някое време почва да се дава каша или нещо друго за следобедна закуска. Виж схемата на Хип.

Който се води по Маги Пашова, защо в книгата пише яйце и месо при навършен седми месец, а в уебинарите казва шести, нещо пропуснала ли съм/бъркам ли се?

Кая, не знам за другите симптоми, но венчетат изглеждат като да се готвят за зъбки Simple Smile

Сиска, защо смяташ, че трябва да казва ба, ма и агу на 5 месеца? Не знам дали тук има бебенца, които го правят??? По-скоро масово бръмчат, викат с гласни звукове. На 5 месеца и половина спорадично чувам га и ба, но то е толкова нежно, едва се долавя....

От тази схема се водя,но обърках. Започнах първо с картоф,защото я бях чела един пък и по памет. Днеска добавих тиква,нз дали е грешно. Но първия ден дадох плодово не знаех дали е правилно,но после някои ми беше писал,че не е.

# 293
И аз да ви се похваля, четвърти ден захранване сме днес. Не се водя по точно схеми, както и Лалз, на усет го карам повече. Дадох му първо пащърнак и след това картоф. С пащърнака имах доста успеваемост, хареса му, като за първо ядене на пюре, ме изненада, яде с кеф, че и преглъщаше. Картоф не се хареса особено, утре смятам да пробвам някаква комбинация. Не следя колко изяжда, всичко ми е на око, колкото му се яде. Не смятам и всеки зеленчук по отделно да вкарвам, няма да му се види края и не мисля, че от базовите зеленчуци може да ми направи реакция (да не казвам голяма дума).И без това имах големи притеснения, че изобщо няма да иска да яде, защото доколкото съм чувала с кърмените бебета е голяма драма. Дано да си остане лаком.

Аз имам два въпроса за това захранване. Кога се замества това хранене, като си изяжда бурканчето ли, като отказва кърма след това и колко пъти трябва да се случи за да се приеме за заместено това хранене.

Аз го опаковам в  блуза мушама, лигавници и въобще целият е опакован. :д

Относни тези безглутенови каши, се чувствам много объркана. Първо се вкарват следобед, някой казва 6-ти, други 7-ми месец, после пък се мести сутрин?! С тези каши ми е каша. 😀

Относно уменията, всяко дете е индивидуално. Някои дърпат повече чисто като комуникативни умения, други двигателни и тн. Моят хубостник още не иска да се върти сам, но издава всякакви звуци. На няколко пъти  още около Коледа, като бяхме с роднините каза “мам” или  “ма”, очевидно не напълно съзнателно, но не ми се е причуло, имаше свидетели :д. Вчера си прехвърли една дрънкулка от едната ръка в другата три пъти. Но не иска да се върти сам, като го бутам да, иначе не. Вече няма проблем да седи по корем, но до там. Та, идеята ми е, че ще се развият различно и действително някои майки преувеличават доооста в историите.

# 294
Малко ъпдейт и от нас. Ходихме на консултация и Коко вече е 71 см и 9100 голям мъж. Ваксината отложиха заради вирусите, въореки че е здрав. В събота сме на ортопед да видим и там какво ще ни кажат и да си задам въпросите.
И както почти не се въртеше, много рядко и с помощ от два дни му хвана цаката и не спира. Където и да го оставя съм на тръни вече😁 Правя едни заграждения като го сложа на гимнастики и тн. И той понякога има гу, бу и бръмчене, преди викаше много, за щастие поспря 😁 Той спинкаше до мен на гнездо, но вече ме е страх с тези обръщания и понеже не искаше в креватчето, което отчитам за грешка че толкова се забавих с това, та направо с гнездото в креватчето е сега и няма проблеми. Първата вечер детето сравнително лесно заспа, аз плаках, че не е до мен. Да в същата стая, от другата ми страна и сигурно звучи тъпо, но някак го почувствах като израстване и промяна и ми беше криво, че не го гледам и държа ръчичката вече. Но пък ММ може да си дойде при нас, че от доста време спи на дивана милия и ще ми е хубаво да си е при нас.
Вече захраних с повечето зеленчуци, следобяд яде кашичка с плодово пюре. Понякога дояжда АМ, но не всеки път. Другата седмица ще започна и междинната закуска с плодово и около 6ти месец месните и да алергените ще задържим малко.
Пазете се и бъдете здрави! Прегръдки от нас !

# 295
Елиф, нищо грешно не си направила. Просто се препоръчва да се изчака малко с плодове, защото се предполага, че са по-сладки и после няма да иска по-безвкусните зеленчуци, но то всичко е относително - тиквата е супер сладка.

Просто само гледай да не му даваш само запичащи - картоф, морков, банан, оризова каша... а да добавяш нещо към тях.

Примерно, аз не бях зацепила за целия си живот, че морковът също е запичащ. Мислех, че морковът балансира картофа... Добре че детето не изяде количества...

Сега имахме прогрес, но мисля, че заради самата тиква. Утре като сложим пак от супер наситения морков, не знам дали ще му хареса...

За гукането, моята свекърва пак влиза с нови забавности. Откакто е на 3 месеца, му повтаря "кажи "агу", малко като "кажи, баба, тенкю." Аз не й обръщам внимание, разбира се. Сега вместо да каже, че детето й липсва и иска да го види, казва на мм, че го държим изолирано и не свиквало с хора..., че ни мързяло да му готвим и други подобни. А като й се обадя по вайбър, едва ли не очаква, бебето да я гледа в очите и само повтаря, че й обръща нула внимание.

Ами виж го ти за 5 минути, порадвай му се, кажи 5 позитивни приказки, да зарадваш майка му...

Всеки ден се обаждам на нашите, те му се радват, говорим си, шегуваме се, той понякога ги отразява, понякога изобщо. Като отбелязвам, че преди детето не сме имали такива отношения - чувахме се веднъж седмично за по 1 минута. Също си пускат коментарите и препоръките уважително и директно - да го облека, като е на килима, това да направя, онова да не направя, а свекърва ми е по пасивноагресивното дуднене... Ама и на нея й липсва директният контакт с мен, малко да се осъзнае как е редно да се общува. Затова попитах Сиска - да няма натиск от роднини Simple Smile

# 296
Джеси, аз се принудих да го взема до мен края на миналия месец, което предполагам много ще отчетат като грешка. Но при нас, само този вариант проработи за да има някакъв сън. Откакто спи при мен, си спи по 9-10 часа и всичко е ток, събужда ме само да хапва и заспива като го гушна. ММ спи в хола от преди това така или иначе делничните дни, ни той става супер рано за работа и си му трябва сън.
 Спазвам всички препоръки, дори не спи баш до мен, но по някое време като се разбуди се приближава и се успокоява и заспива. Донякъде го отчитам като грешка, некст ту ми има до мен, в което през деня няма проблем да спи. Преди два дни направих опит да го оставя да спи там, ами беше рев до 1 часа, но после заспа. После се обвиних 100 пъти, че само мъчих детето, а на следващия ден спа при мен. Джеси, хубаво е, че спи в некст ту ми без драма. Аз подозирам, че при нас бая рев ще падне, като след месец, макс два пак ще пробвам.

Маги, моята свеки държи всяка вечер да й се звъни и също има оплаквания, когато бебето не й обръща внимание, а тя крещи от другата страна на телефона и изобщо не го чува, когато и дърдори и гука. Аз отчитам като грешка толкова много време с телефон, Лъчо го гледа като зомбиран. Отделно, че и те си дават непоисканите и неадекватни съвети нон стоп.

# 297
Мм е купил пюре на хип след 4м с картоф,див копър и заешко месо може ли да се даде?

# 298
Аз следвам схемата на Хип и вчера дадох морков с картоф,като сега разбирам,че и моркова е запичащ…освен днес да дам тиква?

# 299
Да, аз втория ден с моркова и картофа просто добавих и малко тиква, а на третия само тиква и морков (колкото и странна комбинация да беше) 😁

Елиф, прочети си още веднъж схемата на Хип. Не си въвела всички зеленчуци още, за да въведеш месо, мисля, че може да почака още малко, но все пак всеки си преценява. Няма нещо като правилно и грешно, всяка майка си преценява сама и взима най-доброто решение за детето си.

Общи условия

Активация на акаунт