Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 618
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
И аз споделям, че дневния сън не ни е проблем, поне заспиването си се случва горе-долу лесно и при двамата, но понякога се будят при преместване или при шум. Много мо е трудно да ги изолирам от шум. Това значи нищо да не върша, докато спят в хола, който е отворен към апартамента, а ако спят в спалнята, дръжката ни много скърца. А за нощния сън, като навити часовници са и двамата, будят се през час, а аз като пумпал се въртя между двамата
Мога да ги слагам и връщам в леглата, но така никакъв сън няма да видя, само повече нерви, затова за момента избирам да се доверя на децата, че по-късно това ще ни се получи.

Miliva, надявам се и аз на замърсена проба. На Давид я взимахме на два пъти, защото нямаше количество. С различни контейнери, разбира се, но изрязвам отвора, защото при него не става с фабричния. Той от 5-6 дни отказва вода, а трябва да пие, защото повечето дни им давам картоф във пюрето и е гъсто. Днес махнах картофа и спанака, от притеснения. Направих само зеленчуково пюре, но стана много водно. И се сетих да събера тази водичка. Прецедих я с цедка и както е топличка му я дадох в шишенце. Изпи почти цялата, не помня колко но може и 50 мл да беше. Доволна съм. Ииии пак го сложих на гърне. Седи стабилно, заиграва се дори. И днес свърши работа. Светослав само съм го пробвала, но той още не иска седнал и веднага тръгва да лази.

Мама Лиса, направленията важат 1 месец. Може да се поиграе с датата на издаване и датата на ползване на направлението, като отидеш междинно при педи само да го напише. Едва ли ще откаже. Ако не - прескачате 1 месец. Лека операция на баткото. Чувала съм, че била 2 мин. клъц и после яде сладолед. Поне в чужбина беше така. 💚

На моите им взеха кръв сравнително леко. Свети си поплака повече, Давид изплака, но после му беше много любопитно какво се случва и гледаше с интерес 'събирането на калинки'.

Иначе и Давид е с 2 зъбчета. Педи отбеляза второто още от чертата. Аз нали недовиждам, чак като го пипна, констатирам.

# 616
Мама2288, благодаря! Много мило! Blue Heart
Стискам палци да е замърсена проба!

Пилала, нашият юнак може да пълзи (истински) вече от 2 седмици.  И аз се бях притеснила, че е твърде рано, но четох доста и е в рамките на нормалното, просто са от първите. Иначе не може да седи още. По принцип в стандартния случай първо се научават да седят, после да пълзят, но ето че при нас е обратното Laughing И започна да се надига на колена, хващайки се за дивана или стол. Няколко пъти така тупна с главата по паркета, че после беше страшен рев. Слагам каска от време на време, но главата му се запотява с нея и мрънка. Общо взето вече наистина не трябва да го изпускам от очи...а когато беше на 2м и лежеше само в кошарата без да протестира и мърда не вярвах на мъдрите слова "Сега е най-лесно" Smiley Е, сега с нашето фиаско със захранването и с желанието му да се движи нон стоп, да дъвче и ближе всичко, с паданията и моят страх да не се пребие вече почвам да разбирам, че тогава наистина обективно погледнато е било по-лесно. А тепърва предстои прохождане...

Днес взех един пакет памперси Либеро. Милива, имам големи очаквания за през нощта Smiley

Иначе аз вече не се впечатлявам, че ближе и яде всичко, до което се докопа. След като няколко пъти ни докопа пантофите, вече претръпнах. Лошото е, че все още не сме си прибрали обувките по шкафовете, а стоят свободно в коридора до външната врата...А идва моментът, в който няма да се усетим и ще ги е стигнал...

# 617
Gerka99,да лесното свърши 😅!

Нашият още не пълзи истински, върти се, влачи се като червей и достига каквото е решил. 
Защо не му заградите някаква зона? Аз скоро ще извадя оградата и ще му оформя кът за игра и движение. Просто не мога да го следя постоянно какво ще прави.
С кака му така направихме, като почна да пълзи й сглобихме ограда и половината хол беше зает. Там си седеше по цял ден, само като трябваше да спи/яде  я изваждах. Като проходи и почна да щъка навсякъде ходеше да си играе вътре с играчките и не имало играчки навсякъде по земята.

Днес не си хареса пюрето, едвам изяде 80гр и почна да плюе, да хленчи.
Тези нощни хранения не знам до кога ще продължат 😩😩😩!

# 618
NI_CL, и аз това се чудя. Пак почна през два часа да се буди, та на всичкото отгоре след последното събуждане около 5 се лъжем 1 час да заспи пак.

Аз се чудя и кога ще спре изобщо да си търси кърма след обяда. Вчера изяде 200 грача пюре, което е някакъв рекорд за него и после пак сука 4 мин..

# 619
  • София
Жив и здрав да е Момчил, много пюрета да яде! 🩵

# 620
Тези ,които захранват по схемата на хип,давате ли плод. Пюре междинна закуска?Не става ли много често яденето?

# 621
  • София
Днес ще пускаме урина. Въпросът ми е с колектора за урина трябва ли и тестисите да са вътре, тъй като не виждам как ще стане, не влизат, не се побират. Странно ми е, педиатърката така каза, но нещо ме съмнява да е така. Не следва ли само пишлето? Оф, сложно.

# 622
Буболечка, има специализирани млека, но до колкото разбирам кърмиш. Добавянето на разхлабващ продукт към менюто дали е вариант?
Ами да, още вечерта взриви положението, явно на тиквата и броколите е трябвало повече време да подействат, че вчера дори 4 пъти се изходи (което никога не е било) и дори последните два пъти не беше толкова твърдо. Ще започна и с плодовете тези дни - круши, сливи, пък дано помогнат и те да се нормализира вече всичко. Понякога се замислям дали не избързах с това захранване на 4 месеца и 3 седмици, може би трябваше да почакам поне още месец… не знам. Отделно да се оплача, че я втасах с грипа - от вчера съм с 38.8 температура, ни жива, ни умряла, по цял ден съм сама с бебето, то пък изобщо не иска да стои, а само да се разнася напред назад и едва мърдам. Отделно мм заминава на командировка 3 дни изобщо няма да го има, дори и вечер и ми иде да ревна Sob
Само се моля малката да е добре, съгласна съм 1000 пъти да изкарам каквото и да е, само да не се мъчат тези малки душички, че такива мънички ако са болни направо не ми се мисли…
И отделно исках да изкажа притесненията си относно факта, че определено малката намали гукането… че тя на 3 месеца издаваше много повече звуци отколкото сега… старая се да й говоря много, пея песни, гледаме карти, описвам й действия, предмети, но тя само гледа и нищо…. И с глас не се смее вече, супер рядко и то едва едва. Сутрин ако я оставя по- дълго време в кошарата писка по 2-3 минути, нещо си бръмчи и се плюнчи и това е. Има ли място за притеснение, вашите бебета как са с гукането, не трябва ли колкото по- големи стават , толкова повече да се развиват гласово? И да, знам че всяко дете е различно и не искам и да ги съпоставям в развитието им, но трябва да си сверя часовника. Доста хора забелязаха вече, че бебето се умълча последно време Cry

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 13:36 от Буболечката

# 623
Наде, тестисите никога не съм ги вкарвала, само пишока, чак ми е странно и те да се мокрят в плика там. Даже на мен ми дадоха направление за стерилна, нямат работа и те там - барабар Петко с мъ(ж)ете.
Това със спането, храненето през 2 часа и ставането в 5 абсолютно описва и нашия режим. Много силно се надявам да са пустите зъби и като пробият да се нормализират нещата.
Иначе имам пробив с пюретата,днес изяде почти 80гр, броколито ли му хареса,започна да свиква ли,не знам. Но му се появи едно обривче,не знам от храната ли е или някакъв атопичен дерматит... За втори път му излиза и то на същото място,баткото прави подобни, но не можем да хванем от какво е. След 2 часа сме на консултация за мерки и теглилки и ще разпитам.

# 624
Днес бяхме на консултация, педиатърката много кисела днес. Зададох си въпросите да не пуска сега направленията и отказа. Трябвало сега, защото въвежда прегледа за 6м. Аз ще гледна към края на месеца да ги ползвам да не изгореят. Дори не можах да си кажа претенцията за час и ми даде неудобна З а мен дата за другия месец…но и без това ходя с нежелание на тези консултации и може да я забравя 😅 Вече веднъж ми се случи да забравя за консултацията 😂. Бебко е 8кг 71см.
Някоя от вас имаше ли схема как се въвежда глутена(още е рано) , беле с няколко зърнени култури по малко в сутрешната каша малко от определена друга каша. С баткото имах запаметена картинка на глутен съдържащи каши, но не я откривам.
Иначе З а операцията на сливицата ще е с нощувка 1 ден. Ще го упоят и тогава я махат. Моята имам спомен, че ми я клъцнаха и с е прибрах и да ядох сладолед 🤪. Сега са написали кисело мляко, кремчета или пасирана супа да му взема. Той такива неща не яде, ама ще се прежали за ден-два.

# 625
Аз си взех памперси на pine smart мисля , че бяха , с вграден колектор.Ще видим дали , ще се получи.

# 626
Марбела, мисля че pine smart показваха само дали има инфекция на пикочните пътища-ако има - става розова, но не можеш да вземеш урина с нея.
Минахме консултация, 8,400кг е и 70см на 6м. В норми е,нищо, че изглежда като малкия Буда Simple Smile

# 627
  • София
Gamora, благодаря! Сложих го, но отделно събрах и в контейнер, дано е достатъчно.

Ще видя по-късно какво се е получило.

# 628
Наде, в контейнера е достатъчно. То от колектора после се пресипва в стерилен контейнер така или иначе, няма как да го занесеш в пликчето Simple Smile

# 629
Благодаря, Наде! ❤

Памперсите и на Либеро пропуснаха. Знаех си, че не съществуват памперси, които да изкарат 12ч през нощта, но надеждата умира последна. И то “щетите” бяха малки (съвсем леко намокрен чувал за спане) защото тази нощ имахме събуждане и в 1 (когато се събуди с рев и сука), и в 6ч. Та в 6ч сложих нов памперс.

Нашият господин от няколко дни е много кисел. По цял ден е редуване на мрънкане и рев 😭 А само преди дни беше толкова спокоен и усмихнат!
На моменти е толкова хиперактивен, буквално се боря с него на повивалника да му сложа памперс и да го облека. На пода само щъка насам натам, мъчи се да се изправя, олюлявя се, пада, върти се като пумпал…и ако ти докопа крак/ръка/друго, тежко ти, тия зъби режат! Изкушавам се за кошара за игра, от тези, които се слагат в хола, но първо не ми се ще да го затварям в нещо, второ холът ни не е чак толкова голям 😒 А и подозирам, че като проходи, което явно ще е сравнително скоро, няма да иска изобщо да стои там…Някой друг с опит с такива кошари?

Мисля, че и зъби го мъчат, защото като му давам вода (с шише с биберон) се чеше много интензивно..

Общи условия

Активация на акаунт