Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 616
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Относно мазнините и жълтъка, съдейки по тази схема се слага или жълтък или мазнина.
Аз ли съм в грешка?

Не споря, просто се зачудих дали съм разбрала правилно.

Каква мазнина сте купили, марка?

# 601
Така е, аз имам същите скрийншоти. Но колкото специалисти/педиатри - толкова мнения...

# 602
  • Пловдив
Мазнината, която ползвам е олиото вкъщи и кокосово масло.

# 603
Аз ползвам рапичното олио на Hipp.
Въвела съм вече 7 зеленчука, 2 плода (ябълка и круша, а утре и банан), пуешко, пилешко, оризова каша, царевична и оризов гриз. Ползвам кашите на Hipp, но и аз не ги харесах - правя ги само с вода и плодово пюре към тях, обаче пак се втечняват бързо. Бихте ли препоръчали друга марка каши, но без Слънчо ( четох, че има захар в тях).
Преди 2 дни купих царевичен снак от ДМ, който много се хареса от бебка, ама не може да яде сама не знае какво да прави с него и отчупва голямо парче с венците и ме е страх да не се задави, затова аз и ги държа и давам ( чеше си венеца и стои супер кротка и след това разтопеното го преглъща, препоръчвам 🙌🏻 😀) .
Установих, че не харесва тиквички, както и ябълката и крушата в самостоятелен вид абсурд да ги яде, винаги в каши. Предполагам, когато започна да ѝ ги давам без да ги правя на пара, а пресни ще ги хареса, но за сега това е решението.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 01:02 от Mom to be

# 604
  • София
Ползвам рапично олио на Green organic.
Това, което споделих за мазнината е от лекции на Маги Пашова. Може Владимирова да е на друго мнение, не знам, но и в схемата на хип, където има жълтък (или месо) пише да се добавя рапично олио, а в ден с риба няма допълнителна мазнина.

Харесвам кашите на Holle. Не се втечняват и са вкусни. Даже колкото повече седят сякаш набъбват и още се сгъстяват. (Кърмата естествено ги втечнява моментално)
Нямат (или поне аз не открих) чиста царевична, а е царевица, ориз и тапиока. Чудя се да взема една и да въведа тапиока на бебето. Joy

И нашата бебка не харесва тиквички. Това е единственото, което отказва и направо ѝ се гади, а яде броколи с кеф.

# 605
  • Sofia
Бях ви споменала и преди, ползвам схемата за Захранване на д-р Ирина Владимирова.
По тази схема плодовете(сладкия вкус) са след въвеждане на соленото с попарара/паста със сирене.
На 5 месеца се започва със зеленчуково пюре. Достига се обем от 160мл за около 2 седмици, след което се въвежда жълтък. След още 2 седмици се включва месо и риба.
На 6 1/2 месеца се замества още едно хранене с безглутенова каша. На 7 месеца( след 2 седмици) се въвежа глутен плавно за около месец. След като глутенът е напълно въведен ( в обем на цяла порция глутенова каша) се замества още едно хранене. Тогава се въвежда попарата/паста със сирене. След като свикне със соленото може да се въведат плодовете.
Схемата е доста логична, поне според мен. Който иска мога да му пратя слайдове, които съм си запазила от преди.

Пиша Ви.

# 606
  • София
Момичета, аз ще споделя моя подход, главно от  личен опит. Разбрах причините за въвеждане на плод толкова късно, но за мен това не е необходимо. Мисля, че ако всичко е умерено и без излишно натоварване на стомахчето, плодове спокойно могат да се въведат още в 5ти-6ти месец. Струва ми се, че толкова много щадене може да доведе до изнежен стомах. А и всички майки на по-големи деца можем да ви потвърдим, че между 1 и 2 години децата ви ще опитат и оближат какво ли не. Нашата кака яде крем Бочко, на два пъти успя да го вземе без да я усетя.

# 607
  • София
https://drive.google.com/drive/folders/1hoXVn9o2XaMTZIEaoDI53NhvQVkToCT3

Тук съм селектирала за мен полезни неща от уебинар на Владимирова. Може да ви е полезно.

Съгласна съм за близането. Вече няколко пъти го хващам да ближе паркета. Обаче за съжаление не хареса нито круша, нито ябълка. Надявам се с банана да е различно.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 09:35 от NadezhdaML

# 608
Наде, много полезно, благодаря!
Момичета, приемам съвети за изместване на храненето. Яде без проблем, ноо около 80 му писва и това е, иска мляко. Не знам какво да правя вече, пробвах предварително, гладен, цапащ се, с играчки… остана тв да му пусна Joy (шегувам се естествено) .

# 609
Здравейте,
Официално избиха двата долни зъба и храненето нощем намали на всеки 1.5ч-2ч, което все още прави сто хранения на нощ, но май е по-добре? Или полудявам, щом смятам хранене на всеки 2ч за добре? Не знам, да минава по-бързо този период, че съм толкова в джаза, че не знам къде съм.

Нашата госпожица гледа с огромен интерес как се храним и на няколко пъти ми дърпа ръцете, докато държа храна, но е далеч от стабилно седяща, чакам си 6м и трябва да потърся подложката за гръб на икейското столче.. моите 2 ст по темата - ако бебетата имат 6м не му мислете толкова вече за захранването, аз глутена смятам да въведа както и с баткото - с коричка домашен хляб, хем се чешат, хем си хапват. Количествата изядена храна виждам, че ви напрягат, аз и за това много не харесвам тия схеми.. не всички деца се кефят на твърдата храна, особено ми прави впечатление, че кърмачетата си търсят млякото, поне повечето де. Ама не виждам драма, опитват нови храни, нали това е целта.

Гери, със ЗВБ си е същото мазане, даже не е толкова страшно, защото храната не е така течна. Аз не виждам причина да не опиташ вместо пюрета, да предлагаш зеленчуците в подходяща форма, но изпечени на фурна(и вкусът в друг и се предпочитат от децата) или на пара. Така и за теб ще е по-малко занимавка, аз правех зеленчуци на фурна(с мащерка) в тефлонова тава само с малко масло за нас и отделях за бебето преди солта, подправките са чудесен(безопасен) начин да се овкуси храната, стига да не се прекалява. Препоръчвам ти да погледнеш в solidstarts.
Сега, ако целта е да се замести хранене asap, няма да има разлика, но аз и не виждам начин да накараш на сила бебето да прояде количества изведнъж.

Вонди, баткото на тая възраст се захрани със судо крем. А да не казвам като проходят, че най-големия деликатес им е да оближат някоя кофа в парка, за секунди става..

# 610
Момичета, има ли направили изследванията на 6 месеца? Излезе ни в урината проблем. Утре сме на нефролог, но ми е много притеснено. Стискайте палци на Давидчето да му се размине леко каквото и да е, макар че при еритроцити 9 и оксалати, вече се изплаших. Има много малка вериятност пробата да не е взета правилно, но как ще попаднат тия еритроцити. Една мини радост се помрачи. Купила им бях от много време гърнета и вчера на шега сложихме Давид след пюрето, понеже седи доста устойчиво и той милия за нула време се изака. Толкова са ми сладки и добрички. Нямам никакви оплаквания и от двамата. Не правят нищо несвойствено за възрастта. Дано само са ми здравички. 🍀

Дано всички сме живи и здрави, големи и малки. 💚💚💚

П. П. Честит имен ден на Момчил (вчера)! 🌺

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 11:12 от Mama2288

# 611
Милива ,четейки се убеждавам ,че нашите бебета са едно към едно. Храним се на два часа няма денем, няма нощем ,даже нощем суче по сто пъти неизбежно е предадох се, само докато ме помирише и отваря уста,пробвах да давам чай ако се събуди през нощта и сукал преди час ..пие си него и пак иска да суче.
 Тъкмо ви го похвалих ,че пак почна да си яде пюрето , да ама не ,вчера пак се запъна, сега се колебая дали да не му го предлагам вечер или на части през деня както сте писали , но едва ли ще преживея  няколко пъти на ден да мия,пера севрвирам ...заради пет лъжици.Според мен да си знае или вечер или обед си яде пюре, не целия ден , но ще го доизмисля. Необяснимо за мен като види каша и чак трепери , правя я гъста, както и пюрето инак всичко тече от устата. Крушата обаче я варя и пасирам и ставам почти на вода , уж течна ама нея я яде и не я плюе. Малко съм объркана дали аз не бъркам някъде, да не би да му се ослади кашата и за това да не иска пюре Sad.
През деня пък си е направил някакъв режим ,ама цепи секундата, за разлика от нощта където както  все ви пиша е просто  анархия. И ако всичко това е заради зъби ще съм много радостна, но доспускам ,че може просто да е децата дето няма да спят нощем, в мой ущърб.
Така че схеми не ползвам за захранването ,водя се по детето , все някога пък ще прояде.
 От  няколко дни стои уверено на четири крака и си клати дупето, движисе  напред доста смело сякаш загребва с ръце ,назад е още по - бърз....нормално ли е да се движи пълзейки на тези месеци или избързва не знам....

# 612
  • София
При кърмените бебета няма такова като сукане твърде много през нощта. Особено зъбките си ги изкарват със сукане главно. На Сара горните 2 зъбчета прозират през венеца и доста се е подул, очакваме скоро да имаме зайче. Увеличи си храненията през нощта и малко повече се лигави, иначе като цяло е добре. И още нещо - понякога спят повече, като им пробиват зъбчета. И двамата по-големи правеха по-дълги часове сън през деня и нощта като пробиваха зъбчета.

# 613
Чул те Господ, дремките са по 30мин вкъщи Disappointed Relieved
Аз спя леко и заспивам трудно.. и съответно всяко будене много ми убива съня, при все че съм се примирила и като си легна я местя при мен на спалнята пак съм на парцал..

Мама, много лесно се замърсяват пробите, щом сте взели гърне опитай да му направиш тоалет веднага след събуждане и да го сложиш на гърне/да дебнеш с колектор. Стискам палци да е това.

# 614
Момичета, аз се чудех дали да не помоля педиатърката да не ми дава сега направленията за 6м, а следващия…че с тази епидемия от болни не ми се води да му взимат кръв и ехограф. Нашия батко му предстои операция на трета сливица и ще гледам да го стабилизирам и излекувам сопола и да я предприемаме вече и сме с е почти изолирали от контакти, та да не водя и бебето. Дали ще се съгласи лекарката не зная.

Общи условия

Активация на акаунт