Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 19 017
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
При мен памперсите на Mamia издържат доста дълго време, около 10 часа на вечер и никога не са пропускали, макар и да стават много издути (заради всичко събрани 😁)

# 631
От размер 3 насам нямам случай на пропуснал памперс или гащички. В този размер купих 3 кашона Active baby, а всъщност исках premium care. Но кой ли ти гледа по време на черен петък Smile Последната смяна е към 21:30 обикновено и изтрайват до към 06:30-7:30-8:00, зависи кога се събуди детето. За мое спокойствие между матрака и чаршафа съм сложила еднократна подложка, за да не пера протектори и матраци. До сега не съм я намирала мокра. Сменям я от време на време по хигиенни съображения.

# 632
Привет, идвам на отчет. Днес д-р Цанова не видя проблеми при двамата. Пробата на Давид действително не беше взета както трябва, но тя даде други насоки, ще ги споделя с вас. А кристалите ги има, защото не пие вода. Каза, че трябва да давам по 150 мл на бебе на тази възраст и всяка година да добавям по 50 мл. Можело и водичка от ошав без захар (трябва да се сложат некисели плодове - бележката е моя). Сега относно вземането на урина, каза че изобщо не трябвало да се ползва колектор, а да се взема във въздуха. 🤪 И като се вземе, по най-бързия начин да се занесе. Ако все пак се ползва колектор, да не стои повече от 10 мин (с урината? Това не ми стана ясно), да се среже под отвора и така да се излее. Та общо взето разсея притесненията, но сега се почва дебнене за пиене на вода. Моят юнак Давид явно ще е по-труден на водата, отлолкото на гърнето. Трети ден вече върши работа вътре.

Гери, пробвай нашите памперси: Harnonie или Babylino. Наистина не пропускат.  Чесането с шишето е задължително, както и борбата на повивалника. Относно кошарата, и аз се колвбая още. Пичти бях взела, но факта, че трябва да режа килимчето с дебелина 1,5 или 2 мм, защото няма размер за кошарата, която при нас трябва да е 1,20 х 1,80. И това ме спира. С размера се предлагат килимчета с дебелина 1 см. Не, мерси. Засега си карат с 1,20 х 1,20 от Джъмбо. Но съм чувала, че влизат и си играят вътре, което е успокоение. Имам още малко време, докато седнат стабилно да реша. Засега всяка игра ни започва на активната гимнастика и завършва някъде из хола: под масата, столовете, под холната масичка или до количкта. Засега не са я докопали.

Днес ги возих за първи ден в преобразувана количка. Голям кеф. Топла е с чувалчетата Maxi cosi. Проблем има само ако не заспят, а сме в къщи, нали ги закопчавам и не могат да шават.

И моите гукат много по-малко. Продължаваме да си разговаряме с тях и чакаме. От баща си редовно учат по накой номер и веднага намират цакта на имитацията, даже аз не успявам да разбера, че подражават. А Давид явно е толкова социален, че като сме някъде и аз съм заета, си търси на кой да се усмихва.

П. П. Педиарърката каза тестисите също да влизат вътре. И наистина, аз се опитак да лепя върху тях, но по тази набръчкана повърхност не лепи добре и накрая е пишкал, но пакетчето е празно. Затова стерилизирах ножица и изрязах по-широк отвор. Обаче пак имахме пропускане, малко количество и събирахме урина от две вземания. Явно така се е замърсила. На мен ми бяха по-удобни колекторите на, софармси, вариант female. В male версията е едно кръгло отворче и няма накъде да се реже. На всичкото отгоре на Ремедиум не им бяха стерилни, а отворени пакетчетата и ги върнах.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 19:33 от Mama2288

# 633
Оле като ви чета ми се струя много трудно това с вземането на урина. При баткото съм вземала и беше лесно, ама сега не знам как ще е. Трудно ми се вижда.
Аз какви ли не памперси не пробвах и всички протичат, сега намерих вариант сменям 2 и ляга, сменям в 2ч и после към 5 сутринта и до 7 бива работата. Вечер пие много вода и мляко и затова протичат поне при нас.
И бебо почти не гука вече, но се е научил да вика и като го прави се наслаждава на гласа си с една доволна усмивка. Често и мрънка, а беше едно тихо и спокойно бебе.

# 634
Марбела, мисля че pine smart показваха само дали има инфекция на пикочните пътища-ако има - става розова, но не можеш да вземеш урина с нея.
Минахме консултация, 8,400кг е и 70см на 6м. В норми е,нищо, че изглежда като малкия Буда Simple Smile

PineMed са били.

# 635
  • София
Занесох контейнера с урината и се получи. Имаше и в колектора, но беше акал и не ставаше, педиатърката каза, че така може да се замърси пробата. Излезе си нормален резултат. Добре съм събрала.

Бърсах му пишлето с мокра кърпички студена и като тръгна струйката просто насочих към контейнера.

# 636
Оле, като ви чета и се радвам, че няма да събирам урина. С баткото съм събирала веднъж в България, беше почти на 2г и пак си беше достатъчно предизвикателство.

При нас памперс не е пропускал от доста време, държат си 12 часа. Ползвам кауфландските, като нощем слагам 4ка, през деня изразходвам все още 3ките. И двата размера обаче в момента са му добре.

Мама, шокира ме с тия 150мл вода на 6м. Ако се очаква да са си наистина изпити и отделно да си пие кърма/ам и да яде то ми звучи нереално чак. Аз коментирах с моята акушерка последно като беше тук, че Лео на практика почти не пиеше вода, след обедното пюре предлагам, но той ако глътне някаква миниатюрна глътка пак си беше постижение. Тя каза да не се притеснявам засега и да продължавам просто да предлагам вода, че ще пие, ако има нужда. Вчера изпи повечко (да речем 30-40мл), но пък много искаше да си чеше венците с шишето и така се получи, ама беше само за вчера, днес няма и 10мл.

И Лео намали гукането, смеенето с глас у нас е по-скоро само при гъделичкане и също е по-тихичко от преди. Увеличава бръмченето и плюенето, но според мен ще се нормализират, сега учат нови неща и всичко ново е по-интересно, така че се набляга на него.

И Лео днес стана на 6м, кога отлетя времето... Cake

# 637
Цанова дава препоръки за нереални количества вода…на мои познати беше казала за дете на 2 години до обяд да изпива по 600мл вода.

И при нас не се изпива много вода. Първо, че не предлагам толкова често и второ, просто не иска всеки път.

Аз срязах килимчето според кошарката, доста ми беше жал, но мъжът ми ми каза “Нали затова сме го купили, да играе на меко детето, неизрязано няма да го ползва”. И така..смело с ножицата 🤓!

# 638
Днес беше ден да се натоваря психически със захранването. Като слушам Маги Пашова, съм си екстра. Като слушам д-р Владимирова, съм най-нехайният родител, който не доставя необходимите нутриенти и енергия на детето си... Просто ми идеше да се гръмна в един момент...

По принцип пращам мм с мисия да купува пюрета и т.н. и той всеки път импровизира и аз се дразня. Примерно го пращам за оризова каша, той ми носи овесена в буркан... той не знаел изобщо, че е в кутии и седял и се вглеждал в бурканите...

И сега поех нещата в свои ръце - да поръчам онлайн. Ма направо свят ми се зави от тия манджи с грозде. Тия не са ли слушАли уебинари, бе?! Ма то домати слАгали, магданози, био мащерки, луци, гъби, лимонов сок... от няколко марки едва съм скалъпила да се поръча нещо сносно.

Ние не можем да ползваме чистите месни заготовки, защото с мм не ядем месо и ще трябва за една лъжица от буркана да храня котките пред блока...

Иначе много ме подгрявате за мига, когато ще ме боли главата при вземането на урина... Трябва ли да се направи тоалет преди да се вземе и в какво се изразява по-точно?

Искам да питам нещо - горните предни зъбки наистина ли избиват 4 месеца след долните?

# 639
  • Пловдив
Magrat, вземи си бурканче заготовка месо. Постави във форми за лед и във фризера. Като приготвяш манджата вадиш и ползваш.

4-ката на Пуфис и Sleepy не са ми пропуснали. Поставям преди 21ч. и сменям чак сутринта.

Тестиси не съм поставяла в колектора.
Вода, ако пие глътка-две е добре.

# 640
Бебка също не обичаше вода, докато не започнах да и я затоплям, като млякото. Пие докато яде, а между храненията сипвам и малко сок. Примерно 30мл сок хип и 60/70мл вода и го топля.

# 641
Маги, прави се тоалет, просто измиваш бебето със сапун и след това. Води се, че първо изникват долните предни зъби. Аз на 3 бебета е било така, но уж има друга заявка от номер 4. Ако се случи, ще кажа.

На Sleepy препоръчвам кафявия пакет. Това чудо може да изкара до обяд. Сега на новите Babylino ползваме 4ка и също има мноого мегдан за пълнене. Няколко пъти го правим този номер. Много приятни са ми Harmonie. Ползвам ги само за нощ, но Промахон се изложиха и ми пратиха 1ца. Чакам да ги заменят и си караме с Babylino.

Относно водата, на баткото изключително кърмен не съм давала и не съм се и замисляла толкова, но сега някак започнах захранването различно и около седмица преди пробите ядяха доста гъсти пюрета, не тече от лъжицата, винаги с картоф. Бях ги подкарала и много дни със спанак. Мисля че ако ядат гъсто пюре, е желателно да пият и вода. Днес си пийнаха добре, особено Светослав смуче жадно шишето. Нащрек съм заради кристалите. Докторката няколко пъти пита дали имаме някалва фамилна обремененост. Аз не знам за такава. Най-доброто, което мога да направя е наистина да давам вода и на 1г. да направим различно пробовземане. Преглед на 2г.

# 642
Mama, баткото ми беше точно с кристали и завишени показатели, сега точно какво беше не помня, че е било преди 2.5г, но и ние бяхме във филма. Накрая дебнах след тоалет, на гърне, да хвана струята и то не съвсем в началото, абе както се взима стерилна урина на голям човек.. и излезе всичко чисто.
Пил ли е някакви лекарства скоро? Баткото пък беше от бебетата жаби и хем с кристали, хем се наливаше с вода, което като се замислиш е още по-притеснително, но в крайна сметка беше някаква комбинация кофти проба и кофти момент на взимане явно. Проверили сте при специалист, всичко е наред, това е важното.

Гери, то тъп въпрос, като са на по 6м вече, ама да не слагате пениса нагоре в памперса? Мен наистина само либерото ме спасяваше, ама той и много вода пиеше и мляко и оле мале..

И вкъщи сме с грип А, таткото, баткото и само женската част за сега е на ниво, обаче се питам до кога, при все че ни се кашля в лицата ежеминутно.
Дано се размине на бебетата, че като гледам 3годишния батко с 40гр темп как е на парцал, не ми се мисли..

А, още едно оплакване, от вчера насам ме е захапала вече 3 пъти, казвам твърдо да не ме хапе и махам от гърда, но хич не и пука, моля за съвет от по-опитните кърмачки, че това ми е още една черна точка на кърменето и накрая ще направя някоя глупост..

# 643
Вашите бебета по колко пъти ядат на ден,Адеан яде по 4 някъде,но ми се вижда малко.

# 644
Miliva, не са пили никакви лекарства още и двамата. Мисля да не се втелясвам сега да правя нова проба, а чак на 1г. То ще мине много бързо и ще мога по-лесно на направя тази работа. Пожелавам баткото да го мине бързо и така да си останете  момичетата здрави.

Elif, ние не сме надежден ориентир с нашето кърмене и дохранване, дано се включат други. Важно е и какви количества изяжда. Не е ли добре да има 5 хранения все пак? 7 - 10 - 13 - 16 - 19, нещо такова с отклонения във времето.

Общи условия

Активация на акаунт