Боледуване на децата ни-тема 84

• 18 538
  • 806
  •   1
Отговори
# 615
Барбалена, за ларингит си се прави 5 дни пулмикорт. И да, на 4-6 часа се прави втората при необходимост може и сега. Впрочем, при по-хард спазъм си е чист пулмикорт 2 мл, а не разреден. Така са ни го изписвали още от 2-рата година на дъщерята, така че възрастово ограничение няма тук. Знаеш, кашлицата трябва да овлажнява. Т.е. ако я чуваш влажна, дълбока и отхрачваща, всичко е точно. Иначе, както и другите са казали, ларингита си е по учебник вечер, 12 часа след първи сополи (ако е имало), минимална температура.. За съжаление, имам толкова опит с тези ларингити..

# 616
Дъщеря ми снощи се оплака от гърло, цяла вечер се мята и премрънква, днес и е яко запушен носа. Снощи дадох Орофар да смуче, днес ще започвам капки някакви и вит. Ц. Имам калциев глюконат и Ксизал, чудя се дали да не почна някое от двете. И Назохил имам, ама не помня да съм видяла някакъв ефект от него..

# 617
Димитрова, сополи няма, температура не съм усетила да има. Всъщност, вчера не знам защо реших са измеря с ушен термометър температурата на малкия, 37.2 беше. При каката обаче беше 37.4-37.5. Игнорирах и не съм мерила повече.

Другата лекарка е втора смяна днес Sad

# 618
Здравейте,
Какви тестове правите на малките.
При нас нещата се влошават, хрема, кашлица и лека температура.
Ще ходим при ЛЛ за следобяд записах час, дадох на своя глава фервекс за деца прахче снощи преди да заспи, но днес доста кашля.
До като отидем при лекаря незнам дали е нужно да правим тест за грип/ ковид, но може да вземем от аптека, та за това питам какъв да искам?
Дано всички оздравяват бързо, това с висенето пред кабинентите на лекарите е ужасно, но няма как.
По телефона няма прегледи….

# 619
Барбалена, на моят син когато направи тежък ларингитен спазъм (и при него започна от нищото, беше абсолютно здрав и през нощта направи спазъм, успях да го овладея, но на следващата сутрин направи още по-тежък спазъм) му направих цяла ампула пулмикорт. От спешна помощ му направиха 40мг урбазон мускулно. Час след първата инхалация още една с цяла доза пулмикорт и после го приеха в болница и там още една цяла доза пулмикорт. Т.е направиха му 3 цели дози пулмикорт между 10 и 14ч.и вечерта още една. Казаха ми че мога да правя 4 на ден, при критичен случай, детето беше на 2г9м тогава. Противоалергично и калциев глюконат също може. Също така казаха да правя много инхалации и с физ разтвор, през 2-4ч може да се прави инхалация. За да са овлажнят дихателните пътища, при ларингит има една ужасна сухота, доста гадно усещане.

# 620
Дъщеря ми миналата седмица ходи на градина само до сряда и оттогава е вкъщи. Стори ми се в събота през нощта, че започва да й се запушва носа, но през деня беше ок. И вчера през нощта още по-запушен беше, започна и да хърка.
Първо дете ми е и още не съм "печена" в тия неща, не знам много как се процедира. Започнах да й пръскам Фитоназал спрей в носа, смятате ли че е достатъчно на този етап?

# 621
Ще спра да ви чета...бързо оздравяване на всички, стане ли януари и психичеки ме тресе. Около мен всичко голямо кашля...

# 622
Няма да е от млякото при нас… два пъти се буди сега да ходи до тоалетна, боли го корем, много ме притеснява и зловонната миризма. До сега не се е случвало чак така. Ох, ох, ох… дадох два тазектана и е ясно - от утре вкъщи.
Какъвто и пробиотик да давам превантивно ( в случая давах синкванон саше от почти месец), файда няма.
Много пъти съм ти писала за пробиотиците, има далеч по-качествени пробиотици от Синкванон.

# 623
Благодаря, момичета... Ей така кашля:
https://streamable.com/pqz7ii?t=3&src=player-page-share

Направихме още една инхалация с 2 мл пулмикорт

# 624
Няма да е от млякото при нас… два пъти се буди сега да ходи до тоалетна, боли го корем, много ме притеснява и зловонната миризма. До сега не се е случвало чак така. Ох, ох, ох… дадох два тазектана и е ясно - от утре вкъщи.
Какъвто и пробиотик да давам превантивно ( в случая давах синкванон саше от почти месец), файда няма.
Много пъти съм ти писала за пробиотиците, има далеч по-качествени пробиотици от Синкванон.

Кой пробиотик препоръчвате ? Аз честно казано не съм видяла ефект  ,  нито от оМнибиотик ,нито от джеймисън ,биогая и какво още сме пробвали и съм се отказала.
Особено превантивно да давам .
Имам чуството , че тогава още по зле са нещата .
Давах Омнибиотик Имунд   , уж да се предпазим от бактерии миналата зима , че вечно от уч-ще,  ноември и декември сме с все едно и също ..

# 625
  • shumen
Барбалена,ларингитна кашлица е това.Аз освен инхалация в такъв случай давам и калциев глюконат.
Ваня,как е малечка?Ходихте ли на лекар?
Х.Т.и аз съм давала какъв ли не пробиотик и най-голям ефект видях от шоко бимби.
Cherry blossom,ако е само запушен нос стигат капките.

# 626
За ларингит и лихенсед сироп са ни изписвали

# 627
Благодаря, Оп, ще видя дали го нямаме в домашната аптечка. Ние днес няма да ходим на лекар. За утре следобяд успях да запиша час при личния лекар. Дотогава ще правим инхалации

# 628
  • shumen
Моя от Линхенсед ми е правил пристъп и имам едно наум.

# 629
Здравейте,
Ходихме при ЛЛ, но при него работят още двама лекари и единият от тях ни прие.
Та да питам аз така като са няколко лекаря, а реално ние сме записани само при единият ЛЛ , дали има някакъв проблем, че той издаде електронна бележка за отсъствията с неговия УИН?

Общи условия

Активация на акаунт