Боледуване на децата ни-тема 84

• 18 526
  • 806
  •   1
Отговори
# 645
Синекода не разкашляше ли? Да не е от него?

# 646
И микробиология пусках всичко чисто, даже червено гърло нямаше. Накрая стана бронхит, през цялото време температура не е вдигала. И Каларгол слагах 7 дни, после започнах назо хил но на третия ден минахме на АБ и ги спрях.

Точно така бяхме и ние още от 20 декември, то пулмолози ли не бяха, то часни прегледи, спешен кабинет и личен лекар и всички казваха че нищо няма, а то какво стана. Нито пулмикорт нито вентолин че чак до АБ стигнахме от една задна хрема. 20 дена детето се побърка от лекарства.

Ох, вече не знам какво да я правя тази кашлица, лекаря каза добре е, слушая, гърлото било зачервено, кашля все едно се дави от задна хрема ли е вече , но от както легна вече половин час не може да се оправи, какво да правя незнам. Пи ериус преди лягане и той не помага, не бико за АБ детето, да, ама кашля, пие сироп синекод и лека нощ, ериус и физ. Разтвор в носа и се дави от носа вода.
Просто се разсипа от кашляне ,
Къде да я водя не знам, температура няма…
Миналия път пак така беше, тогава ериуса помогна, но сега нещо хърка в нослето и я дави, а и се спи….
Извинявайте, че ви занимавам, ама пишман станах, уж лекар я преслуша гледа, нищо и нямало…. Sad
И какво се оказа при Вас?
Явно задната хрема дразни и до като не мине тя няма оправия така ли?
Ама то промивки с физиол. Разтвор и все я дразни няква жилка казва в гърлото.
Ама за АБ не било без температура, явно трябва  мимробиология ли какво?

# 647
Синекода не разкашляше ли? Да не е от него?
Ами честно казано не знам, редувам ги с лека нощ на Д-р Тайс.
Да взема да го спра ли?
И само Лека нощ да давам и Тантум верде пръснах за червеното гърло.
Сега хърка до като спи, все едно е суха носоглътка.
Ама то станахме педиатри, лекаря какво гледа, какво слуша вече не знам?!
Все едно ЛЛ е само за документи, ще си купя накрая и едно слушалки и така!
То ние най-добре си познаваме децата,
Ама нали са лекари пък да помислят малко, аз знам ли синекод ли, тантум верде ли какво?!

# 648
Пак ще кажа - нарязана глава лук до леглото върши чудеса при кашлица. От опит го казвам

# 649
Четох из темите, за подтискане на кашлица бил Синекода....

# 650
Синекод подтиска кашлицата със сигурност. Не се дава, ако кашлицата е продуктивна.

# 651
  • shumen
Синекод подтиска кашлицата.Аз сироп вечер след 18 часа не давам,защото го разкашля.
Ваня,дано това е било при малечка.
Flower90,да не е рефлукс и от това да кашля?
Барбалена,как е детето?
Моя киха и подсмърча цял ден,че и сега.Не знам вече какво ще е това при него.

# 652
Ох, Ами не знам. Тя като бебе беше с рефлукс. Ама не ми звучи така, тя на всяка хапка си се давеше сега .
Не съм я чула да се орига и да хълца, то нали това са симптомите на рефлукс.
Спира да яде и спира кашлицата
Страхувах се, че като спи ще кашля, ама да не казвам голяма дума, за сега е ок.
Синекод подтиска кашлицата.Аз сироп вечер след 18 часа не давам,защото го разкашля.
Ваня,дано това е било при малечка.
Flower90,да не е рефлукс и от това да кашля?
Барбалена,как е детето?
Моя киха и подсмърча цял ден,че и сега.Не знам вече какво ще е това при него.

# 653
  • shumen
При рефлукс освен,че може да се оригва и хълца може и храна да се връща и да я дразни и от това да кашля.
Моя си киха и подсмърча.Не мога да разбера разболява ли се или нещо го дразни.

# 654
Тази нощ ви послушах и сложих нарязана глава лук до леглото на детето. Уж кашляше по-малко. От четвъртък не е добре, първо ларингитна кашлица, после влажна, после сопол. Сега по-малко видим сопол, ама май има задна хрема и още накашля. Иначе е игрив и див. Нямам търпение да свърши тази зима...Вчера като го водих на преглед, беше пълно с болни деца с температура.

# 655
Дани, ох, пак се разкашля гадно, пак лаещо.... Не знам дали не е трябвало да са на по-къс интеревалинхалациите. Аз първата е направих с 1 мл пулмикорт, после с 2мл след 8 часа и след още 8 часа пак с 2 мл. Четвъртата инхалация се пада на 12+ часа...

# 656
Правете и инхалации с физиологичен разтвор между пулмикорта, облекчават доста. 4 инхалации са максимумът, ако няма спазъм и през нощта всичко е било наред може и по-малко, би трябвало вече да се повлиява и да започне да се овлажнява, но може и да отнеме още ден-два, ако е тежко положението.

# 657
  • shumen
Барбалена,4 инхалации на ден е нормално.На моя Пулмикорт му е изписван по 3 пъти на ден на 8 часа по 2мл.
So close,лука успокоява кашлицата.

# 658
Ние вчера се прибрахме, бяхме на преглед при алерголога. Сега и спирам всички витамини и пробиотици за седмица, защото ще пускаме изследвания другата седмица. Този път за разлика от предишния и излязоха и две леки алергии, но не съм изненадана. Ще започваме Риноджермина днес. Алерголога и беше спрял Ефирата миналата година, сега и я изписа пак, но само, ако видим зора, така че засега няма да я пие. Диетата..зависи от резултатите, ако са добре ще бъде разширена. Ще пускаме и едни генетични маркери за целиакия, недостиг на витамини, щитовидни хормони, защото от миналата година стои един Х върху резултатите и и искаме да изключим по-сериозни заболявания.
Барбалена, Пулмикорт може да се прави и през 30 мин. /две инхалации, не всичките за деня/, ако първата инхалация не е помогнала. Алерголога ми е изписал за вечни времена Пулмикорти, но точно той вчера ми обяснява, че деца, които имат честа и продължителна нужда от него е по-добре да минат на Флексотид примерно или нещо друго подобно. За моя изненада ние за първа зима се оправяме без Пулмикорта, вече 2-3 месеца не ми се е налагало да го ползвам, да видим дали сме успели окончателно да се откачим от него.

# 659
Барбалена, даваш ли противоалергично? При такава лаеща кашлица аз давам...

danaeka, да, явно е така, аз от тази тема прочетох и пробвах. Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт