Боледуване на децата ни-тема 84

• 18 496
  • 806
  •   1
Отговори
# 690
Отговорът ми е ясен, но все пак Риноджермината изчиства насъбраните секрети, нали? Защото до вчера дъщеря ми нито имаше сополи, нито е кашляла, пръснах я 2 пъти и текна сопол и накашля.

Да, точно това й е действието - изчиства секретите назад + от третата сливица.

По повод пътуванията - миналата годихме ходихме в Рим. Последната нощ се разповръща, но на следващия ден беше пушка. Ама такъв спек брах, щото все пак нали пътуване със самолет ни предстоеше. Дали си домъкнахме нещо от БГ или там от някой сладолед нещо така и не разбрах.
Сега си букнахме билети за Бари. Той вика “ама мамо аз не искам в Италия, там повръщах” 😂 Викам няма няма, ти повръща ама в Рим 😂
Иначе мин година изкарахме няколко почивки здрави. Обаче няма да ви лъжа, всеки път тръгвам със свито сърце, но така ще е….

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:17 от toni1189

# 691
На море моята я зяведохме на 1.7 и се държа добре след около месец два ходихме на балкан такъв ужас даже си тръгнахме по рано добре,че бяхме на гости на приятели.На втория ден като заспи вечер и се почваше едно реване кошмар беше после и като се прибрахме не искаше да ляга в ръцете на баща си заспиваше,ноооо да е прав нито седнал нито легнал.На обедния сън проблем нямашеДани такава чанта съм виждала по китайските магазини,но може и в Джъмбо да има.

# 692
Ние въпреки болестите гледаме да пътуваме поне в България. На море ги заведохме малкият на 4м, големият на годинка( роден е през август и нямаше как по-рано). Моите лекарства за децата стоят в чантата от количката, доста е големичка, там е и инхалатора и като тръгнем някъде директно я вземам.Преди да пенсионираме количката бяха в голяма раница.

# 693
Момичета днес пуснах изследвания на малката и ме притеснява Еозинофилни гранифоцити че са доста завишени, както и хемоглобина от доста отдавна е завишен  и той. Желязо също пуснах от пръста, но не съм на ясно като е от пръста дали е добре или е нисък.
Някой да е наясно с тези изследвания?

То човек все да е на тръни значи и все за нещо да се тревожи!

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 18:08 от mim4o8411

# 694
Здравейте, аз искам да попитам за моракселата. Изчетох доста, както и някои страници от предишни теми и накрая се обърках. Предава ли се тази бактерия от дете на дете? Или ако имунитетът е слаб на детето може моракселата да си увеличи растежа и без да заразяване от друго дете.
До дамата преди мен, аз не съм голям спец, но ми се струва, че щом резултатите са близо до референтните стойности нещата не би трябвало да са зле... между другото погледнах реф. граници за хемоглобин на Бодимед за малкия като е бил на 2,5г и границите са били 107-156... но кръвта е взета от пръст.. сигурно и възрастта има значение..

# 695
Mim4o, да няма някаква алергия детето? Еозинофили се покачват основно при алергии, това съм чела.

# 696
Здравейте, някой да е минал през грип Б
,без Тамифлу?
И без усложнения или няма такъв вариант?
З

# 697
Здравейте, аз искам да попитам за моракселата. Изчетох доста, както и някои страници от предишни теми и накрая се обърках. Предава ли се тази бактерия от дете на дете? Или ако имунитетът е слаб на детето може моракселата да си увеличи растежа и без да заразяване от друго дете
Да, заразна е. Предава се по въздушно-капков път, както и ако детето пипа замърсени с нея повърхности и после се пипа уста/нос. Изпитахме го на собствен гръб съвсем наскоро. Проклетията е много упорита и оцелява дълго извън приемник.

# 698
Незнам вече, или е алергия но от какво нз или от някое лекарство, все още е на Клацид (днес последен ден). Гледах всички изследвания които сме правили назад във времето и там нещата са ок.

Mim4o, да няма някаква алергия детето? Еозинофили се покачват основно при алергии, това съм чела.

# 699
Здравейте.
От няколко дни малкия е много блед.
Тази вечер забелязах,че на ръчичките има обрив.
Тази сутрин нямаше абсолютно нищо.
Според вас от какво може да са се появили.
Сутринта чух някаква майка да говори за варицела но ме успокои,че не ставало въпрос за нашата градина.
Направих снимка.

# 700
Не е варицела това. На мен ми излизат такива петна по врата и гърдите, появяват се и изчезват, нямам представа от какво се получават. Като излязат усещам затопляне.

# 701
Не е варицела това. На мен ми излизат такива петна по врата и гърдите, появяват се и изчезват, нямам представа от какво се получават. Като излязат усещам затопляне.
Не знам сутринта го нямаше този обрив.
Утре сутринта като се събуди ще го видя като го преоблека.
Видях, че и по врата има зачервяване.

# 702
Оххх, на каката в класа имало дете с варицела. Само това ми липсваше. Ще им купя белезници да не се чешат 😁😁

# 703
Оххх, на каката в класа имало дете с варицела. Само това ми липсваше. Ще им купя белезници да не се чешат 😁😁
Като чух за варицела и аз се притесних.
Но утре сутринта ще видя подробно.

# 704
Здравейте, някой да е минал през грип Б
,без Тамифлу?
И без усложнения или няма такъв вариант?
З

Чета, че повечето хора са против Тамифлу, ама аз го давам и не съжалявам. Миналата година се забавихме, почнахме го много късно и имаше много усложнения от грипа.
Тази година го почнах буквално два часа след първите симптоми. Днес и е четвърти ден, осезаемо е по-добре, но това нищо не значи разбира се. Напълно е възможно пак да направи усложнения, ще споделя след няколко дни.
Сигурно може да се мине и без него, ама ако детето е със слаб имунитет, аз не бих рискувала.

Общи условия

Активация на акаунт