Боледуване на децата ни-тема 84

• 18 508
  • 806
  •   2
Отговори
# 705
Здравейте, някой да е минал през грип Б
,без Тамифлу?
И без усложнения или няма такъв вариант?
З

То си е до човек... Ние миналата година тримата с каката бяхме на Тамифлу, но малкият категорично отказа да го плюе. Беше на година и 5 месеца. Изболедува си го, като няколко дена беше с доста висока температура. Нямаше усложнения.

# 706
И аз напоследък чета доста противоречиви мнения за Тамифлу. Надявам се грипа да ни пропусне, но ако се наложи бих пробвала с Тамифлу, ако им понася и не повръщат. До сега веднъж с били болни от грип Б. Бяха на около 2 г. и единствения симтом беше повръщане, без температура, без хрема, нищо.  Но се обезводниха и преди да ги включат на системи им направиха комбинирани тестове ( заради Ковид) и излезнаха положителни.

# 707
Благодаря ви,за момента с грип Б,поддържа температура не я сваля под 38 но не е качвал над 39, в добро състояние е има и апетит, храни се добре, единствено температурата го мъчи...
За това се колебая за Тамифлу, да не започне да повръща и да отпадне ако не иска храна, та да не стане зле.. често са срещани стомашни проблеми и за това много се чудя а вече избутахме втори ден:confused:

# 708
Тамифлу има смисъл да се почва при първи симптоми. В края на втория ден май е по-добре да не го почвате

# 709
  • София
Teriska, моето дете миналата година след грип тип Б я обърна на ангина . Пи и Тамифлу и АБ заедно. Но го почна Тамифлуто при появата на симптомите . Не е повръщала. Дано се разминете и бързо да се възстанови.

На всички болни бързо възстановяване.

Моето момиче от днес е с хрема за сега е това , утре сме на преглед .

# 710
Танчето, вашето не е варицела. Полазено, ухапано по-скоро. При нас стават такива от ухапване от комар. Варицелата е на мехури, а не на петна.
Teriska, моята мадама кара миналата година м.май грип (недоказан с тест, но предполагаем от докторите), без тамифлу. 10 дни температура. След 5-тия започна да вдига по два пъти на ден. Пуснахме всички възможни тестове и от никъде нищо не излезе (чернодробни, жлъчни, ковид, rsv, бъбречни). Мисълта ми беше, да , може и без тамифлу, но защо да го мъчим детето. Ако с него ще спре температурата на 4-тия ден, защо да оставим детето да има 10 дни температура.

# 711
Аз се чудя ако в яслата си върлува необезпокоявана бактерията Мораксела, защото знам за случаи още от миналата година.. и ходи вече няколко пъти и я хваща на 5тия ден.. как човек се справя с това? Не може да се дават само антибиотични капки през седмица..

# 712
Ами според мен просто се работи за имунитета на детето ,и когато уж той е силен се бори с бактерията без тя да създава усложнения.За имунитет добра храна ,каляване на детето ,добри витамини ,пробиотик за добра чревна флора и въпреки това още не съм открила тайната на това детето да ходи на градина и да е здраво.Иначе и хомеопатия давам 2 вида гранули за сополи уж и някакви ,който уж борят бактерии.И май основното е търпение детето да порасне уж до 7 ,8 трябва да се е изградила тая пуста имунна система.

# 713
  • shumen
Моракселата е упорита бактерия.При моя имаше веднъж и с АБ я изчистихме.
Танчето,на полазено ми прилича това.
Пуфе,дано си остане само хремата при твоята.
Теришка,Тамифлу се започва веднага.
Мария,трябва,но при моя не е.Всичко де що мине и го лепи.Писнало ми е от лекари и болести.
Май като гледам и аз ще усъмна утре в аптеката.Моя тая вечер беше заспал като се прибрах от работа,но от час не спира да се върти и подсмърча.Май се мъчи да се разболява с туй кихане и подсмърчане от няколко дни ми се струва.

# 714
Аз се чудя ако в яслата си върлува необезпокоявана бактерията Мораксела, защото знам за случаи още от миналата година.. и ходи вече няколко пъти и я хваща на 5тия ден.. как човек се справя с това? Не може да се дават само антибиотични капки през седмица..
С бактериите няма оправия. Просто в един момент детето придобива имунитет и тя спира да прави поразии и усложнения. С бактериите си живеем. Няма как, и в нас миналата година беше кошмар откъм бактерии, но тази е по-леко.

# 715
Това с бактериите е много неприятно. Когато започна ясла, детето ми няколко пъти се разболя в рамките на 2 месеца. Но само 2 пъти пуснах изследване за носен секрет и гърлен - когато общото състояние беше лошо, цветът отиваше към зелен, кашлицата не спираше. И излизаха 2 различни бактерии, които лекувах с антибиотични капки. Когато е имал само сопол и като цяло е бил добре, не съм пускала секрет, точно защото знам, че често организмът сам се справя. Давам коластра и се моля да спре да развива такива състояния.

# 716
А да на теория е така ама на практика нз ,тя и моята като бебе и по малка по не боледуваше от сега ,но пък сега е на градина,пък за себе си да не говоря преди 8 години бях 55 килограма на зверски диети ,хич не се бях замисляла за пробиотици ,витамини и подобни добавки от аптеката за здраве ,ами не стъпвах на лекар ,сега уж се храня по добре ,покрай детето и ние пием поредното чудо на фармацията ,което обещава зяла зима далеч от болести и въпреки това се спуквам да боледувам ,с полувин Бургас доктори си станахме първи приятели.Ама надеждата умира последна ,от октомври до май някъде само се моля да минава по бързо и леко всичко и чакам трепетно лятото така както дори лятна ваканция не съм чакала.😄😄

# 717
Дъщеря ми от 5 седмици вече е вкъщи, едва издържаме всички, много й става скучно на миличката.
В градината засега има варицела в 1 и 3 група, като е почнало преди празниците, а те на 18.12 ги събрали 4те групи за театър.
Вчера разбирам, че събират групите и за допълнителни дейности, защото "те нали били под карантина" и почнах да се изнервям.
Пазим я ние толкова време и накрая ще я пратя и те ще я съберат с друга група, само защото мислят единствено в посока варицелата. А грипове, вируси, други зарази. Един да има бактерия в друга група, тя веднага ще прихване. Направо нямам думи за безотговорността спрямо здравето на децата...

# 718
Мария и при мен същата работа ..20 г вече работя в среда с много хора изобщо не съм се разболявала ,и аз на диети ,нощен живот ..много малко сън ..бях топ ..детето тръгна на градина ..и съм много зле,влача се по 2/3 седмици с поредното заразяване ..да не говоря че от както е роден не съм спала като хората...
Моя тази нощ се разкашля доста ...със сигурност е от задна хрема ..от октомври месец за 4ти път е болен ..нямам празен месец...обаче много ме ядосват някои колеги като почнат" подсили го  това дете" мн често се разболява това не е нормално ...ще кажеш че ей така съм го оставила на произвола ...

# 719
likeawind, тези колеги имат ли деца? Разболяват се, особено малките. 4 пъти ми се струват даже малко, моето е на под 2 и боледува супер често, откакто тръгна на ясла.

Общи условия

Активация на акаунт