Боледуване на децата ни-тема 84

• 17 545
  • 806
  •   1
Отговори
# 795
  • shumen
Тони,ужас е знам.Мен вече ме е срам от комшиите като вземе да реве и пищи като е болен и не иска нещо.Че моя е голям и като отвори тва гърлище да реве и пищи сякаш го колят в дън земя потъвам.
Ликеуинд,моя е същия.Каже ли не и е не.От реване до Ларингит се е докарвал и то неведнъж.
Омнибиотик и всичко разтворимо съм разтваряла и в по малко вода.
Ваня,моя сам си ги вади.Клати го докато се разклати хубаво и падне сам.За зъболекар чуе ли да му го вади се почва кански рев.
Бръм,нямам думи.Дано не зарази и другите във вас.

# 796
Не мога да овладея тая проклета Т. За вчера 3 дози нурофен, снощи в 12 и сега в 5 часа пак 39, деня не е почнал още, а аз съм дала 2 дози, в чудо се видях тая нощ. Ще бягаме на лекар, няма да стане.

# 797
Brumm, правихте ли тест за грип? Аз сигурно съм като развален грамофон с тоя грип, ама имам ужасно горчив опит и вече втора година хващаме... Правете тест и почвайте Тамифлу навреме. Щом е толкова висока температурата, не мисля, че е нещо друго. Това е защитен механизъм на тялото, ужасно е и е стряскащо, но не е толкова страшно. Стискам палци да минава бързо!

# 798
Ветоятно е грип, но е късно за Тамифлу. Мъжът и каката също са болни. Мъжът кашля брутално.

# 799
Ейпъл и аз не го питам, ама тпй директно плюе…
Бръм, и аз съм за тест за Грип.
Аз вчера в 17ч дадох нурофен, след около час я смъкна и живна, повече от 24ч не го бях виждала прав/седнал. Даже оцветявахме и играха асоциации с баща си.
Цяла нощ нямаше Т, но започна сега да вдига. И кашлица и сополи се задават на хоризонта.

Brumm, защо да е късно за Тамифлу?

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 07:01 от toni1189

# 800
  • shumen
Бръм,грип си е това.Той е ужасно заразен.Не е късно за Тамифлу според мен също.
Тони,давай нещо за кашлица и да минава скоро.Дано да мине до другата седмица и да изкарате добре на Пампорово и не зарази и Вас.
Аз се чудя дали и какво да взема да се предпазим от грипа,че на работа при нас и в училище при моя доста болни има.Тамифлу няма да го иска съм сигурна.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 07:18 от danaeka

# 801
Ами вече е втори ден болен. А и нямам идея дали ще го пие ако горчи. Не знам, със съмнения съм за подобни противовирусни.

# 802
Бръм, виж това просто като инфо, попадна ми вчера. Пише, че до 48-ия час може да се почне с Тамифлу
https://www.24chasa.bg/zdrave/article/19724567

# 803
Тамифлу е най-ефективен, ако се започне в рамките на 48 часа от първите симптоми. Това не значи, че след тези часове не е ефективен. При 39 температура щях да давам определено.

# 804
Бръм, защо не даваш Хексалгин? Аз при такива висока и постоянна температура бих редувала на 4 часа.

# 805
Нова тема имаме ли?

# 806

Общи условия

Активация на акаунт