Изплащане на болнични

• 2 406
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Не че нещо, ама си нямате представа колко технически грешки има при издаването на болнични от "софтуер".
Всички реквизити, които преди лекаря пишеше на ръка - сега пак той ги пише, но на клавиатурата.

# 31
Аз познавам двама лекари, които в девет сутринта вече не са в добро състояние.

# 32
Аз взимах болнични от 18 до 20.12, после от 30.12 до 05.01.
Като на 04.01 срещу 05.01 постъпих в болница до 08.01.
След това от болницата ми издадоха болничен 33 дни. Кога се очаква да си получа парите от болничните?

# 33
Азара, кога ги предадохте на работодател?
Първите 2, ако сте ги предали декември, то срок за входиране са имали до 10.01.
До 10 работни дни след това се плащат.По първият ще ти се плати 1 ден от НОИ. По вторият ще ти се платят 2 дни.
Болничният от януари ще бъде входиран до 10.02.Обработва се 10 РАБОТНИ дни и тогава ще имаш плащане. Дори да го входират януари, то преди да изтече периода, за който се отнася, няма да имаш плащане.
Този от болницата има застъпване, така, че 4 и 5.01 няма да ти бъдат платени втори път.
Извади си ПИК от НОИ и си следи. Тук само гадаем!

# 34
Да ви светна, че има хора, които си вземат болничен, когато им потрябват пари преди заплата, т.е. в много случаи - по-кратки болнични, в началото на месеца и други частни случаи, обезщетението за болнични се получава преди заплатата Simple Smile.
Години наред съм подавала болнични към НОИ в деня, в който лицата ги донесат на работодателя, т.и. често в деня на издаването им. НОИ ги изплаща след 7-10 календарни дни.
С ПИК на НОИ можете да проверявате статуса на обработка и очакваната дата на плащане.
Бързо възстановяване!

Здравейте, рових, търсих, но така и не видях къде пише статус на обработка и очаквана дата на плащане.
Бихте ли ме упътили?

# 35
Те датите на плащане са вторник и четвъртък. В Нои има една секция ‘ справки за представени в нои документи и изплатени болнични обезщетения..

# 36
С ПИК код всичко се вижда в сайта на НОИ. Вижда се кога лекарят е въвел електронно болничния, също кога и работодателят го. е представил в НОИ.
Срокът на работодателя е до 10-то число на следващия месец.
 След като работодателят го представи, НОИ до няколко дни изчислява днешния размер на обезщетението и това също се вижда.
Накрая в клетката се вижда датата на изплащане и пише ведомост. Сумите превеждат във вторник или четвъртък.
 Ако лекар забрави да въведе електронно болничния, това също се вижда и само пише "В момента се обработва". Нищо не изплащат, докато не сигнализирате лекаря да го въведе.

Общи условия

Активация на акаунт