Време е за ИКЕА - тема 43

• 33 602
  • 571
  •   1
Отговори
# 555
Да споделя колко лесни и удобни за сглобяване са новите РАХ-ове. По-горе имаше мнение, сравнени със старите са наистина песен. Очаквах, че поради тази причина ще са и по-паянтови, но въобще не е така. Браво на Икеа

# 556
Да споделя колко лесни и удобни за сглобяване са новите РАХ-ове. По-горе имаше мнение, сравнени със старите са наистина песен. Очаквах, че поради тази причина ще са и по-паянтови, но въобще не е така. Браво на Икеа

Моят пакс от 2021 г. е в пъти по-паянтов от този от 2008 г. Да не отварям дума пък за Били, как се огъват етажерките и как гърбът е абсолютен картон, съответно етажерките не прилепват плътно към него - пак за същите години иде реч.

# 557
Пакс и преди си се сглобяваше лесно. С една отвертка го сглобих сама.
Не мога да си представя какво повече са му улеснили?

За здравината - категорично смятам старите неща за здрави, сегашните-за паянтови!

# 558
  • Къде ли не
Teta75, сега на Pax гърба си е вграден в рамката. Не го монтираш, а само се разгъва. Друга разлика не помня да съм забелязала.
На Billy едно от нещата, което много ми допадаше беше, че дървесните декори са с естествен фурнир. Скоро забелязах, че вече не са! За мен това е голямо разочарование.

# 559
  • 1st floor
Аз пък много натоварих два от най-долните рафта на ПАКС-а в коридора и явно страниците отидоха на страни и един от рафтовете пропадна. Сега сме махнали тежките неща и ММ трябва да го подсили.
Не знам до колко кг издържат по спецификация.

# 560
И аз съм разочарована от Били-то, което купих пролетта за детската стая, гърбът му зее ужасно.
Как са чугунените тигани? Този уикенд нашия икейски тиган за палачинки направо цъфна, а беше на не повече от 6м. Сега се колебая стомана или чугун да взема.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 23:31 от Г-жа Шантал

# 561
И аз съм разочарована от Били-то, което купих пролетта за детската стая, гърбът му зее ужасно.
Как са чугунените тигани? Този уикенд нашия икейски тифан направо цъфна, а беше на не повече от 6м. Сега се колебая стомана или чугун да взема.

Нямам опит с икейските тигани и тенджери освен с един тиган за палачинки.

Иначе имаме един тиган на WMF, с капак. Много го ползваме и много го уважавам. За индукционни котлони.

# 562
От 20 до 22 по традиция ще има ваучер за следващо пазаруване. Преди няколко години беше 22%, тази е 14% - на колкото години става магазинът.

# 563
  • Бургас
Има ли тема за уреди Икеа? Купих пералня със сушилня и не мога и не мога да разбера как да ползвам само сушилнята. В упътването за експлоатация не е описано ясно, търсих клипове в youtube, но не намирам информация.
Моделът е UDDARP
https://www.ikea.bg/products/uddarp-peralnya-sas-sushilnya-ikea- … -8-5-kg/80525462/

Направо ми идва да я метна през терасата...

# 564
  • Майничка
Избираш си комбинирана програма според дрехите, после натискаш средния "клавиш" твое дясно на екранчето (коритце с пресечена черта), за да спреш прането и от този със слънцето под него избираш вида сушене - дали автоматично, за гладене, за гардероб и т.н. След това пускаш цикъла.
Ако задържиш по-дълго клавиша с коритото, заключваш вратата.

# 565
  • Бургас
gargamela, ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ТИ ДАВА, момиче!
Сега го принтирам и неделя ще отида до София и ще пробвам.

Има ли опция да я пусна на 30мин програма за пране и веднага след това да мине на сушене?

# 566
  • Майничка
Едва ли. Нямам тази пералня имам друго комби, но погледнах онлайн упътването на тази.
Можеш да пуснеш докрай някоя бърза програма само пране и после нормална, само със сушене.

# 567
Някой ползва ли корнизите с таванен монтаж Vidga или Framfusig? Интересувам се плъзгането при снадките и при ъгловите модули - плавно ли е или запъват плъзгачите (кукичките)? Стабилни ли са?

Ползваме RÄCKA с таванен монтаж , обаче започна да ме дразни това, че завесите ми са разделени на 3 по дългите стени, заради захващането и, че при сваляне трябват 2ма човека - един да развива и маха държача в единия край, другия да държи другия край на релсата.

# 568
Директно на релсата ли нанизвате пердетата ? При мен запъват на снадката между двете части на тръбата. Не е много функционално,та ако има вариант с хлкички някакви. Пердетата са с ушички.

# 569
Да, дирекно са нанизани, без халки. Благодаря за предложението! Ако ще им слагам халки, съвсем ще се мотивирам да сменя релсата 😀 - при другите варианти поне ще ми седят по-красиво и ще ги свалям с едно издърпване.

Директно на релсата ли нанизвате пердетата ? При мен запъват на снадката между двете части на тръбата. Не е много функционално,та ако има вариант с хлкички някакви. Пердетата са с ушички.

Общи условия

Активация на акаунт