Време е за ИКЕА - тема 43

• 33 561
  • 571
  •   1
Отговори
# 540
Някой има ли този ъглов цветарник ASKHOLMEN https://www.ikea.bg/products/askholmen-tsvetarnik/30557506/ ?
Чудя се дали може да си стои така изправен или задължително трябва да се завинти към стената.

# 541
  • In transit
Zvezdi4ka14, утре ще ти снимам и пратя да видиш.

# 542
Някой има ли този ъглов цветарник ASKHOLMEN https://www.ikea.bg/products/askholmen-tsvetarnik/30557506/ ?
Чудя се дали може да си стои така изправен или задължително трябва да се завинти към стената.                                                                   Аз го имам, стои свободно на терасата . Без забележки е дори и при лек наклон

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 11:41 от Neli1978

# 543
  • Къде ли не
Besta имам в хола, в едната детска стая, в спалнята и в коридора. В хола се развали фолиото на едната врата, защото бяха го напръскали с препарат против хлебарки от фирмата, която викам. В коридора децата развалиха пантите на ниския шкаф , който се ползва като пейка. Сядайки се подпираха с ръцете на вратите. След това сложих горен модул, но беше късно - сега ако се отвори едната врата другата провисва леко, но няма да го сменя преди у нас да заживеят само разумни хора, които могат да пазят. Други забележки нямам. Скъпи са, но пък могат да се сложат във всякакви пространства. Даже в коридора направихме гардеробче като обединихме две врати  на една рамка. Горните модули винаги ги монтираме с шини за по - сигурно.

# 544
Здравейте, набелязала съм мебели от различни серии за една стая и много ме притеснява, че биха се различавали. Търсих доста информация в нета, но въпреки това ми е трудно да се доверя и да поръчам. Надявам се, че вие може да помогнете поне малко, става въпрос за белия цвят. Сериите са - SLAKT, KLEPPSTAD, BRIMNES и MALM. На някои пише, че са с акрилна боя, а на други с фолио, притеснява ме дали самия материал и нюанс на бялото ще се различават.

И още два въпроса имам:
1. Виждам в интернет, че MALM серията я има матова и гланцова. В бг сайта на Икеа, не виждам вариант да избереш гланц/мат. Как се избира през сайта?
2. Гардероб KLEPPSTAD с плъзгащи врати, може ли да се модифицира? Възможно ли е да се направи едната страна с рафтове? Ако да, как могат да се поръчат допълнителните рафтове от сайта? По името на серията не ми излиза нищо.

# 545
Здравейте! Имате ли наблюдение, когато даден артикул се свали от сайта дали само временно не е наличен или е напълно спрян? Бях харесала един шкаф Brimnes - този, който беше със стъклени врати, но ниския, не високата витрина. Тъкмо се канех да го поръчам и вече го няма.

# 546
  • In transit
Обикновено е напълно спрян. Ако сменят нещо дребно по модела, обикновено сменят кода му.

# 547
Аз ползвам функцията ,информирай при наличност ,,. От моите предпочитания са се появявали и някои са останали налични. Но са стоки от скорошна колекция.

# 548
  • 1st floor
Как мога да почистя тези лампи? Бялата част е нещо като плат, но не съм сигурна дали мога да я изпера.

# 549
Как мога да почистя тези лампи? Бялата част е нещо като плат, но не съм сигурна дали мога да я изпера.
Няма снимка/линк.

# 550
  • 1st floor
Няма снимка/линк.
Оф, много съм зле. Satisfied
https://www.ikea.bg/products/arstid-nastolna-lampa/70280634/

# 551
Същите ги имам и аз, имам и стенните. Четкам с четка. Няма начин да го переш. Ако го намокриш много силно подозирам, че ще стане петно. На моите стенни понеже доста светят виждам, че външния ръб е започнал леко да пожълтява. Те са ми доста стари и не ми е проблем. Успокоявам  се, че просто ще купя нови и ще ги сменя като станат зле.

# 552
А със спрей за почистване на дамаска?

# 553
  • In transit
Имам подобни лампи от Икеа, с шапка от плат. Минавам ги с пухчетата за прах редовно (комплектите, които продават в Лидл, Кауфланд, ДМ). Не виждам смисъл защо трябва да се мият/чистят с някакъв препарат, освен, ако не са накапани с нещо и има петна по тях.

# 554
Прахосмуча ги с четката на прахосмукачката, една малка кръгла. Веднъж и съм прала от петно единия абажур. Не трябва да се търка силно, защото се раздърпва, но ожълтели петна не станаха от самото пране!

Общи условия

Активация на акаунт