Време е за ИКЕА - тема 43

• 42 686
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Аз ще ходя днес или утре в центъра за поръчки тук в Пловдив и ще ти измеря понеже има един плитък Metod изложен сглобен. Ако до тогава не са ти казали де. Но какво те съмнява в размерите в сайта? Нещо подозираш, че има сгрешено ли? Или не си сигурна, че това 33,7 е вътрешен размер? Според мен е точно вътрешен.

# 166
Аз ще ходя днес или утре в центъра за поръчки тук в Пловдив и ще ти измеря понеже има един плитък Metod изложен сглобен. Ако до тогава не са ти казали де. Но какво те съмнява в размерите в сайта? Нещо подозираш, че има сгрешено ли? Или не си сигурна, че това 33,7 е вътрешен размер? Според мен е точно вътрешен.

Благодаря ти много, струва ми се, че е външен размер на сглобеното чекмедже. Защото при рамка 40 см, вътрешно шкафът остава светло 36,4 см. Няма как самото чекмедже вътре да е толкова.

За 60 дълбочина пише това:
Ширина: 36.4 см
Рамка, ширина: 40.0 см
Дълбочина: 54.2 см

Но в сайтове намерих инфо, че е 50,6 см. Ама горе ли е, долу ли е, че те са едни трапецовидни.

# 167
  • In transit
Някой пробвал ли е да свали калъф на матрак, за да го пере? Искам да съблека калъфа на матрак Хоккасен, да го изпера, обаче се притеснявам дали ще успеем с мм да го облечем после, да не се разпаднат пружините вътре. Нямам идея дали са го помислили това шведите.  Донякъде ме притеснява и факта, че тежи 40кг. Simple Smile

# 168
На бг матрак съм махала, на химическо носих, защото е огромен и няма как да се събере в пералня. После леко беше посвит, но успяхме да набутаме матрака вътре.

# 169
  • Deutschland/HE
Аз съм сваляла и прала калъфите на матраците от Икеа. Но не бяха с пружини, а с пяна. Нямаше проблем, изпрах, изсуших на слънце и сложих.

# 170
  • ENGLAND
драго, отговорих ти в другата тема

# 171
Здравейте.
Обмислям закупуване на това детско легло:

Имам няколко въпроса, свързани с него:
1. В сайта не е налично. Колко време им отнема да си ги заредят наново? Във В.Търново имат център за поръчки, но не съдействаха особено.
2. Поради специфичните размери на леглото май е най - добре да си купим и матрак от Икеа. Който е имал досег, би ли дал мнение за някои от матриците, които са подходящи за това легло/тези за разтегателно креватче/?
3. Който го има/имал - до каква възраст горе долу беше подходящо за децата ви или по - точно: струва ли ви се тясно?

# 172
И аз съм прала, нямаше проблем.

# 173
Някой пробвал ли е да свали калъф на матрак, за да го пере? Искам да съблека калъфа на матрак Хоккасен, да го изпера, обаче се притеснявам дали ще успеем с мм да го облечем после, да не се разпаднат пружините вътре. Нямам идея дали са го помислили това шведите.  Донякъде ме притеснява и факта, че тежи 40кг. Simple Smile
Прала съм пружинен на Икеа. Мъка беше да го облечем после, но стана. Сама не успях, двамата с ММ го борихме. Калъфът не се сви, което ми беше най-голямото притеснение. Прах го на 40 гр и после 400 центрофуга, че да не тече много.

Doret, благодаря ти много, отивам там!

# 174
  • In transit
Благодаря ви, събрах смелост. Joy

# 175
  • София
Морско синьо, виждала ли си го на живо?
Това легло на вид винаги ми е харесвало, и макар да нямам момиче, доста пъти съм се въртяла около него в магазина заради приятелка Simple Smile Обаче е тясно, дори малко дете, като спи и се обърне, ще се блъсне в металната предпазваща част, а тя винаги е студена и за мен неприятна. Реално плюс 10 см широчина  едва ли ще са такъв проблем за стаята, но пък ще осигурят малко повече комфорт на детето.
Освен това ми се стори малко нестабилно. Не че няма да издържи дете, може и да не е било сглобено добре в магазина, но доста се клатушкаше.
Не искам да те отказвам, просто моят съвет е да го прецениш на живо.

# 176
Доколкото виждам е 86см, не сте споменали за колко голямо дете ще се ползва.
Ние сме имали Sniglar за голямата ми дъщеря, то е 70х160. Ползва го от 2 и нещо до почти 7г. От 6 нататък й беше вече много тясно, да, тя е висока и слаба. Малката ми дъщеря сега също спи същия размер матрак. Повечето деца "шарят" из леглото и дори да ги сложиш сами на спалня, пак няма да им стига.
Отнесох се, но да - 86 си е напълно ок, ако самия модел ви харесва. Аз също не му симпатизирам особено.

# 177
Мисля, че площта за сън е 80см. Общата Широчина е 86см. За деца на 3 и 1 години. Идеята е да се ползват няколко години. Не съм го виждала на живо. Като модел ми хареса.
На мен 80см ширина ми се струва ок, но не за пръв пътчувам, че щяло да е тясно. Та сериозно го обмислям..

# 178
Ние имаме такова легло, но черно. Събира прах, защото дъщеря ми не го харесва. No Mouth Не е ясно защо точно, но твърдо отказва да спи в него. Та, проверете и с децата, ако имате възможност, дали ще го харесат Simple Smile Матрака му е Nattsmyg, с пяна, твърдичък е, което не е задължително минус, зависи от предпочитанията.
За при баба сме взели модел Sundvik (кафяво, което в момента не откривам на сайта) и според мен е по-сполучливо. Там матрака е Innerlig, с пружини, и поскърцва. Не знам дали попринцип си е така или на нас се е паднала куца бройка Simple Smile
Относно широчината, за мен е подходяща за дете. А до каква възраст, зависи от детето и кога ще поиска голямо легло като на еди-кой-си Simple Smile Иначе и възрастен може да спи на него, на мен не ми е тясно, но не съм особено въртяща се в съня си.

# 179
  • In transit
Натъкнах се на проблем. Опитах да съблека калъфа на матрак Хокасен, но се оказа, че на горната страна шевовете (на малки кръгчета, равномерно разположение по целия матрак) са пришити към дунапрена. И сега си мисля, защото ще направиш калъф, който да се сваля, а той да не може да се свали?

Тези вдълбнатини, които се виждат отгоре.

Приемам идеи?

Общи условия

Активация на акаунт