В зимното небе звезда блести, а от сърцето ми любов струи - декемврийчета :heart: тема 8

• 16 429
  • 273
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря ви Hug
Има ли тук някоя мама с епизиотомия и шевове? Моля дайте съвет за по-бързо възстановяване и хигиена? Никой в болницата вчера не се сети да ми каже, а аз бях съсредоточена в бебето и не се сетих да питам. Днес на визитация ще повдигна въпроса. Но който има опит, моля да сподели, че е мъка. С бонус голям хемороид 😭
И с кърменето как се справяте в такова положение?

На мен ми помогна йод на капки (4-5капки в литър два вода )и обливах мястото след баня.  Не прекалявай с Йода,че може да се изгориш. За хемороиди ми помогна мехлем на биохерба със 7 билки за хемороиди и вени
Знам колко е гадно. За кърменето не мога да помогна. Моето момиче не е сукало. Бързо възстановяване!

# 46
Благодаря ви Hug
Има ли тук някоя мама с епизиотомия и шевове? Моля дайте съвет за по-бързо възстановяване и хигиена? Никой в болницата вчера не се сети да ми каже, а аз бях съсредоточена в бебето и не се сетих да питам. Днес на визитация ще повдигна въпроса. Но който има опит, моля да сподели, че е мъка. С бонус голям хемороид 😭

На мен с първото раждане много ми помогнаха промовки със смрадлика - биквално след всяко ходене до тоалетна се обливах (някъде около седмица, в началото ми носеха всеки ден в болницата) и слвд това пръсках спрей Цикатрасина.

# 47
Момичета, ако съм забравила някоя мама и бебе, може да ми пишете на ЛС

Стрейндж, аз всъщност най-важното забравих да ти кажа - аз бих завела бебо в ортопедията в Горна Баня. Много сме доволни, семейно от нея, че като семейство на спортисти сме имали травми, последно аз вадих рамо и там ходих на рехабилитация, мъжът ми при едно състезание по бягане пукна глезен, пак там ходи. Голямото дете на 6ия месец там го водихме.

# 48
Благодаря ви Hug

За епизотомията аз измивах с чиста вода след всяко ходене до тоалетна, и ми казаха да не се притеснявам да пипам шевовете, защото трябва да премахна засъхнала на кръв. Възглавница тип донът може да ти бъде полезна при сядането, аз не съм използвала само веднъж и беше по-удобно. Първите дни има по-засилен дискомфорт и просто сядах буквално на една страна, но след 2-3 ден вече си сядах напълно нормално. Може да пръскаш с Цикатрина, успокоява мястото. При мен минаха повече от 2 седмици, още се усеща като седя, но е напълно търпимо още от ден 2. За кърменето сядам и слагам възглавници зад гърба си, обягам се и при необходимост се завърнам леко в страни, т.е. посока противоположна на епизотомията. В началото е неприятно, тъй като кърменето ме правеше екстра чувствителна и ставаше болезнено мястото като кърмя и имах контракции, което го правеше още по-неприятно, но след седмица и половина нещата се нормализираха.

# 49
Момичета, абе аз съм с много надути глезени… не мога да си обуя чехлите и половината ми крак върви след тях.
Казах на визитацията тази сутрин - ще ти мине, нормално е.
 Следят ми кръвното и не е високо, но много ме болят - чак имам като напукана/мрежеста кожа. Направо са си удвоили размера.
Утре се прибираме и се чудя с какво да ги третирам?

# 50
Пиф, и моите бяха надути. Не чак толкова, но бяха. Казаха, че е нормално. Имаше добър ефект когато не ги държа надолу. Пробвай да лежиш повече. Нормализираха се на 5-6 ден.

# 51
Бу аз си взех интимен душ от вис виталис -много ми помогна, обливах и много със смрадлика,ползвах и цикатредина спрей х 1 на ден, са хемороидите-  масту супозитории и лед
Благодаря ви Hug

# 52
Момичета, някой знае ли какви помощи/данъчни облекчения се отпускат за първо дете и кога са сроковете за подаване на документи. За детските също, ако имате повече информация, ще съм благодарна ☺

# 53
Гледам термините на първа страница и то май само бебетата с термин януари чакаме...Mery RG,  mamelitka, чакаме си и Лятна буря да се похвали с момичетата. Heart

А и Moon1 се губи. Тя беше за 28.12. Чакаме хубави новини! Heart

# 54
Златни сте, благодаря за съветите SobHug

# 55
Допреди няколко дни акаше на всяко ядене, сега е максимум 1-2 пъти на денонощие. Виждам и че се напъва и свива и почервенява целия. Май го мъчи коремче. На АМ е с един път на ден и дохранване с кърма, колкото събера (около 40 мл). Нормално ли е или да се притеснявам?

# 56
Тук съм ,момичета.Аз все още си чакам.Нашият козирог не иска да излиза все още,там си му е добре явно😀❤ всички около мен се обзаложиха ,че ще родя на 31-ви,пък ще видим🤗

# 57
Допреди няколко дни акаше на всяко ядене, сега е максимум 1-2 пъти на денонощие. Виждам и че се напъва и свива и почервенява целия. Май го мъчи коремче. На АМ е с един път на ден и дохранване с кърма, колкото събера (около 40 мл). Нормално ли е или да се притеснявам?
Нормално е. Акото с каква консистенция и цвят е?

# 58
Лятна Буря, чакаме!

# 59
Нормално е. Акото с каква консистенция и цвят е?
И при нас е същото - изцяло на АМ. Има дни в които ака почти през хранене (тоест доста често), а има и дни като днес само веднъж. При нас консистенцията е по-скоро като течност и не знам дали да се притеснявам - жълто-оранжева на цвят. На 41 дни сме.

Общи условия

Активация на акаунт