💗Януарчета 2025 💙💛Тема 4🧡

• 20 788
  • 239
  •   1
Отговори
# 135
Възможно е да се размотае, но при мен бебето беше много ниско с главата надолу и нямаше как да си помогне и да си движи главата нагоре-надолу. Спря и да наддава откакто се омота. Но важното е, че всичко е наред. Аз днес след 1-то ставане за малко да припадна. Добре, че ми беше близо леглото. После не ми е ставало лошо, но и внимавам. Много ми е паднал хемоглобина. Бебка е при мен. Аз си се обслужвам вече. Нея също. Просто заради пълната упойка се забавиха нещата при мен да се изправя. Утре май ще ни изписват и така 😊

# 136
Честито да е малкото съкровище! Heart
То ще ти даде сила да се възстановиш напълно и физическа и психическа. Виждам, че вече си по-добре. Нормално е след операция при първото ставане да ти прилошее, пада рязко кръвно и не само.

Хайде стига с тая следродилна депресия, особено в такава тема, в която предстои да раждаме и на повечето с първо бебе. Каква е тази мания на хората да изтъкват колко е зле и колко е страшно да си майка, не знам. Депресия, та депресия. Следродилната депресия си има кл.картина и току така не се развива. Жените в следродилна депресия, имат история с депресии (ендогенни, т.е. причинени от вътрешни фактори, т.е. - хронично състояние) много преди раждането. Всичко друго е мрънкане и лигавене! Чак се чудя на някои хора, като толкова ги депресира малкото им слънчице, защо са се решили на тази стъпка. Аман. Спирам по темата, че се ядосвам. Аз лично не искам в тази тема да чета за депресии и колко е ужасно да станеш майка. Хайде да престанем да покваряваме този най-прекрасен момент от живота.

На мен май взе да ми пада коремът, а този уикенд сме н Боровец (ще раждам в Токуда). Стискайте палци да не се наложи  да се връщаме инцидентно в този сняг Grin Утре влизам в 37 г.с. и все си мисля, че е рано за естествено раждане, още не съм оправяла нито багаж, нито бебешките неща.
Някой беше питал за целулит назад мисля - аз съм цялата във воден целулит, даже и по ръцете. Според мен, като родим, ще се посвием до седмица-две, а до 3-4 месеца може и да си върнем старата форма. Аз съм си взела една програма за диастаза и тазово дъно, която е за 18 седмици и започва още в родилното едва ли не. Мисля да си я спазвам стриктно, заедно с хубав хранителен режим, още повече че живи и здрави ще кърмя и това поне ще ме мотивира да ям само хубава храна и без junk Grin

# 137
То ще ти даде сила да се възстановиш напълно и физическа и психическа. Виждам, че вече си по-добре. Нормално е след операция при първото ставане да ти прилошее, пада рязко кръвно и не само.

Хайде стига с тая следродилна депресия, особено в такава тема, в която предстои да раждаме и на повечето с първо бебе. Каква е тази мания на хората да изтъкват колко е зле и колко е страшно да си майка, не знам. Депресия, та депресия. Чак се чудя на някои хора, като толкова ги депресира малкото им слънчице, защо са се решили на тази стъпка. Аман. Спирам по темата, че се ядосвам. Аз лично не искам в тази тема да чета за депресии и колко е ужасно да станеш майка. Хайде да престанем да покваряваме този най-прекрасен момент от живота.

На мен май взе да ми пада коремът, а този уикенд сме н Боровец (ще раждам в Токуда). Стискайте палци да не се наложи  да се връщаме инцидентно в този сняг Grin Утре влизам в 37 г.с. и все си мисля, че е рано за естествено раждане, още не съм оправяла нито багаж, нито бебешките неща.
Някой беше питал за целулит назад мисля - аз съм цялата във воден целулит, даже и по ръцете. Според мен, като родим, ще се посвием до седмица-две, а до 3-4 месеца може и да си върнем старата форма. Аз съм си взела една програма за диастаза и тазово дъно, която е за 18 седмици и започва още в родилното едва ли не. Мисля да си я спазвам стриктно, заедно с хубав хранителен режим, още повече че живи и здрави ще кърмя и това поне ще ме мотивира да ям само хубава храна и без junk Grin

Как разбра, че е воден целулит? Аз понеже не ги различавам видовете😅 и преди си имах малко, но сега вече ми се вижда доста и вода започнах да задържам от няколко дни😕

# 138
Желая ви успех! Просто опитайте да говорите от своята камбанария, а не да шеймвате други жени и техните чувства, още повече като не сте изпитвали подобни емоции нито изобщо знаете още какво е да имаш дете. Разбира се, че е едно от най прекрасните неща в живота, но това не изключва възможността да се чувстваш зле, неразбрана и тотално объркана от всичко ново. Пак казвам, не за всеки картинката е същата, не всеки има еднаква семейна среда, не всеки има еднаква подкрепа, дори финансова стабилност ако щете... Просто би следвало да имаме уважение към чувствата на другите, а не да ги наричаме лигавене. Още повече тук, където сме се събрали да споделяме. Успех желая отново 😉

Хайде стига с тая следродилна депресия, особено в такава тема, в която предстои да раждаме и на повечето с първо бебе. Каква е тази мания на хората да изтъкват колко е зле и колко е страшно да си майка, не знам. Депресия, та депресия. Следродилната депресия си има кл.картина и току така не се развива. Жените в следродилна депресия, имат история с депресии (ендогенни, т.е. причинени от вътрешни фактори, т.е. - хронично състояние) много преди раждането. Всичко друго е мрънкане и лигавене! Чак се чудя на някои хора, като толкова ги депресира малкото им слънчице, защо са се решили на тази стъпка. Аман. Спирам по темата, че се ядосвам. Аз лично не искам в тази тема да чета за депресии и колко е ужасно да станеш майка. Хайде да престанем да покваряваме този най-прекрасен момент от живота.

# 139
mosca.marina, никой не шеймвам, говоря с научни факти и доказателства и това, което казва медицината по темата. Има си проучвания по темата и клинична картина на следродилната депресия. Най-малкото - започва още по време на бременността. Това да се чувстваш тревожен, уплашен и т.н. след раждането и промяната не е депресия, а е напълно нормална човешка емоция, в която няма нищо страшно. Такива емоции изпитваме ежедневно. Приключвам темата, че изобщо не ми се въртят и сучат американските тъпотии за шеймване, ментал хелт и там още какво беше. Всички в тази тема сме здрави и нямаме нужда от съжаление затова, че ще ставаме майки и ще си излезем от комфортната зона и няма да спим и ще ни е трудно. Това е животът Simple Smile Чакат ни само хубави емоции и малко стрес и недоспиване, а не депресии. Wink
И честно казано тонът - ти ще видиш като родиш и успех ти желая, като те хване депресията, не ми харесва! Но, наистина приключвам темата и моля да не продължаваме дискусията.

BlackAngelll, то си личи водният. Целият си подут и реално, като натиснеш с пръста и той потъва - нито ти се виждат мускулите, нито нищо Grin и целият си на дупчици и набразден, обаче са повърхностни, цялата ти повърхност е като на вълни, неравна и ти тежи (напр.краката), а при другия целулит, едно че на него му трябва малко повече време и като цяло карти начин на живот, за да се образува, друго че той е по-дълбок, не е на повърхността, като водния и самите дупки са по-големи като размер и ключовото е че боли, като стиснеш. Водният не боли почти. И другото - сутрин водният не е толкова видим, докато другият си е там винаги.
Сега вероятно всички сме целулитени Grin 9ти месец положението е... на мен ми се подуха и пръстите, не мога да си закопчавам ботушите, въобще, гледам да не го мисля и да си повтарям колко съм красива и тялото ми как е здраво и създаде живот и ще го "достави" и съм му благодарна, че ако започна да мисля за кусурите вярно ще се депресирам хахахах

# 140
Скоро никой не се е похвалил с бебче, надявам се вече имаме доста попълнения!
До момичетата с бебоци, изкараха ли жълтеница вашите мъничета? Аз ли нещо си въобразявам или моята още ми жълтее, а пък е на 20 дни...Май трябваше да е поотминала вече.

# 141
Скоро никой не се е похвалил с бебче, надявам се вече имаме доста попълнения!
До момичетата с бебоци, изкараха ли жълтеница вашите мъничета? Аз ли нещо си въобразявам или моята още ми жълтее, а пък е на 20 дни...Май трябваше да е поотминала вече.
Големият ми син имаше изразена жълтеница повече от месец. Нищо специално не съм правила, отмина си сама. Беше само на кърма.

# 142
Ние имаме още малко. Вчера ни пости личната, намаляла е много. До няколко дни каза , че ще се изчисти. Но на нас ни е 8ми ден. Вероятно има дечица, които са с повече жълтеница, той нямаше много още в родилното. А и там го пекоха на фотолампи преди да ни изпишат, да помогне за жълтеницата.

# 143
Аз нещо се фирмилах, понеже ходихме на педиатър в болницата, където раждах, на 15 тия ден на беба. От там лукарката ми каза да наблюдавам, ако се задържи жълтеницата, евентуално да се правели допълнителни изследвания.

Иначе в този студ излизате ли на разходки с бебоците? Ние до сега сме я извеждали само два дни миналата седмица с количката, но от уикенда не сме.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 11:03 от KalinkataMalinkata

# 144
Много е лошо времето , а и ние сме по-малки от вас. Щях да го показвам малко на терасата, но заваля сняг и не смея. Ще чакам някой слънчев ден.

# 145
Здравейте,
Аз още съм 2в 1.

На мен в началото на 9 месец ми преляха феринжект и от тогава се чувствам много жизнена, още един триместър все едно ще карам. Имам още две седмици до термин, но вече тръпна в очакване.

Живота не е само цветя и рози. Случват се всякакви усложнения и ментални проблеми. Важно е да се говори и за тези неща, подкрепям mosca.marina.

# 146
Ох момичета,имам един проблем.. може и само за мен да е проблем,не знам първа бременност ми е… тапата ми падна преди 2 седмици,бебето е в позиция за раждане ,имах 2 см миналата седмица и дотам… от няколко дни (главно след като се изпишкам) имам малко много светло кафяво към бежово течение… 1-2 пъти беше розовеещо.. пиша на следящия ме лекар, ходих на преглед и при друг отговора е - нищо притеснително.. имам постоянно като менструални болки ниско долу.. някой друг има ли подобен проблем с тия течения

# 147
Ох момичета,имам един проблем.. може и само за мен да е проблем,не знам първа бременност ми е… тапата ми падна преди 2 седмици,бебето е в позиция за раждане ,имах 2 см миналата седмица и дотам… от няколко дни (главно след като се изпишкам) имам малко много светло кафяво към бежово течение… 1-2 пъти беше розовеещо.. пиша на следящия ме лекар, ходих на преглед и при друг отговора е - нищо притеснително.. имам постоянно като менструални болки ниско долу.. някой друг има ли подобен проблем с тия течения

И аз съм по абсолютно същия начин, но от една седмица. Утре ми е термина , а дори подготвителни контракции не усещам. Казаха ми ,че ще чакат до 5 дена и ако не се роди ще го предизвикат.

# 148

И аз съм по абсолютно същия начин, но от една седмица. Утре ми е термина , а дори подготвителни контракции не усещам. Казаха ми ,че ще чакат до 5 дена и ако не се роди ще го предизвикат.
Моя термин е петък… бебето е едро.. утре пак ще ходя да търся кой да ме прегледа ,защото тоя отговор ,,няма нищо притеснително” почна да ме притеснява..

# 149
Тъкмо щях да пиша, че половината месец мина, а бебета никакви🧐 Явно ще стане бебовалеж другата и по-другата седмица😃
Дано всичко при вас е наред, момичета!❤

Общи условия

Активация на акаунт