💗Януарчета 2025 💙💛Тема 4🧡

• 20 756
  • 239
  •   1
Отговори
# 120
А това на тоновете ли го разбраха, че имаш 3см разкритие ?

# 121
А това на тоновете ли го разбраха, че имаш 3см разкритие ?

Няма как от тоновете да се види имаш ли
Разкритие. Бърка се с ръка и така се проверява

# 122
А, прегледаха си ме стабилно, то за това и сигурно вечерта родих. Но с бъркане стават нещата, от тоновете излизат само контракции, ако има, а аз си имах през деня и явно за това е решила да ме провери лекарката.

# 123
Разбирам, значи те е проверила по свое усмотрение докторката, това питах, а не че на тоновете ти се вижда дали имаш разкритие.

# 124
Момичета, успех на всички , които останаха .
Леки раждания ви желая!

Издирвам едно майче, което роди заедно с мен на 6.01.2025г в АГ Селена Пловдив! Името е Юлия и беше при Ставрев Simple Smile Не успяхме да си разменим телефоните , ако е в групата нека пише!

# 125
Здравейте , мами. Да ви споделя как вървят нещата при нас. Бебчо вече е на 2 седмици, изцяло на кърма. Ей, голям лакомник. Наддал е вече с 330гр. Моят мъж много ми помага, но усещам едни хормонални промени, които доста си играят с настроението ми. Не знам дали не е лека следродилна депресия , но когато мъжът ми ме остави сама замалко , дори да отиде до магазина , и аз започвам да му рева. Постоянно имам тревожни мисли, че ще ме изостави и съм му безкрайно благодарна за търпението , което проявява към мен. Чувствам се щастлива и благословена,  но не знам защо тази тревога пак се е загнездила в мен.  С първото също имах период от 1 месец,  през който ми беше тревожно дали ще се справя , дали ще успея да задоволя нуждите на всички.
Исках просто да ви споделя, че не сте сами . Трудно е , психически, физически , но всичко минава толкова бързо , защото нощите са дълги, но годините са кратки. 
Само се обичайте!:heart: Innocent

# 126
Не е депресия това, съвсем нормални натрапливи мисли от промяната. Няма как, всеки човек има страхове, които ако се отпуснем и им позволим- ни превземат. Мен малко ме дразни това преекспониране навсякъде с депресията - отвсякъде ни обясняват как едва ли не, родиш ли и автоматично си в депресия. Не се връзвайте, момичета, това са едни от най-хубавите мигове в живота ни. Lovelysi, благодаря за споделеното, това което изпитваш, е напълно нормално и не позволявай да ти "набиват", че е депресия и да си създаваш излишни страхове Heart

# 127
Здравейте и от мен. Дълго време чета, но не пиша често.
Просто исках да спомена, че следродилната депресия съществува и не е за подценяване. Вече на няколко пъти чета как едва ли не това са измислици. Нека всяка майка, която има нужда от подкрепа я търси в семейството или в професионалист! Не подценявайте психичното си здраве! Не всяка от нас има еднаква сила и психическа издръжливост, не за всяка от нас картинката е еднаква. Успех!

# 128
Родих по-рано и секцио, тъй като беше доста омотано бебето. Слава богу с нея всичко е наред. Аз обаче заради паник атаки бях с пълна упойка и днес ми е 2-ри ден и не можах хубаво да се раздвижа. Искаха да ми оставят бебка, а аз така и не можах да стана като хората. Много ме боли всичко и най-вече гърлото от тръбата. Имах доста храчки сутринта и бая покашлях. Направо ме режеше раната още повече. Утре трябва да се стягам и да движа вече и без катетър. И друг път съм била с пълна упойка за друга операция и тогава не ми беше толкова зле.

# 129
Честито щастие! Сили и кураж! Бебка има нужда от теб, ще се справиш! 🍀 Бързо възстановяване

# 130
Part_of_me, честито бебче! Да е жива и здрава Виктория! На теб бързо възстановяване, всичко ще отмине скоро и ще се гушкате 😍. Кога разбраха, че се е омотала  - като влезе да раждаш или на стандартен преглед?

# 131
Part_of_me, честито бебче! Да е жива и здрава Виктория! На теб бързо възстановяване, всичко ще отмине скоро и ще се гушкате 😍. Кога разбраха, че се е омотала  - като влезе да раждаш или на стандартен преглед?
На преглед. Преди около месец. Иначе щях да раждам нормално. Не се отмота беляджийката и ето я на бял свят по-раничко.

# 132
Честита да е Виктория! Бързо възстановяване на мама! Ще мине всичко! Като ти се кашля, слагай възглавница върху раната или се дръж с двете ръце отгоре. Помоли да ти донесат бонбони - лукчета или други...  Движи се, колкото може повече, въпреки болката, искай обезболяващи поне в болницата. После може да ти дадат свещички за вкъщи. Ако искаш да кърмиш - не се отказвай, защото кърмата слиза на третия ден след секцио. С първото ми раждане и аз родих с пълна упойка и се чувствах като теб, но с всеки изминал ден, особено след като се прибрах у дома, ставаше по-добре. Трудно е, но минава всичко и се забравя!

# 133
Вашите мъже как мислят да отпразнуват раждането? При нас вече доста често се говори за това и приятелят ми чак започва да се нервира, всеки го дърпа отвсякъде и чака

# 134
На преглед. Преди около месец. Иначе щях да раждам нормално. Не се отмота беляджийката и ето я на бял свят по-раничко.

И при мен на едното от бебетата се е омотала пъпната връв около вратлето, видя се на последната фетална, не на преглед при АГ. Проф. Марков ми каза секцио да съм, за да няма усложнения, а и заради това че са с 9.2см и 9.8см обиколка на главата също е препоръчително да се изкарат така.Като му казах на моя АГ, какво е казал неговият приятел от феталната, се усмихна все едно знаеше, че това е изхода от ситуацията. Каза ми една майка, че можело да се отмотае ако е слабо увита, но да видим.

Общи условия

Активация на акаунт