💗Януарчета 2025 💙💛Тема 4🧡

• 19 987
  • 239
  •   1
Отговори
# 150
Имам пет дни до термин и 0см разкритие, запазена дължина на шийка, една кьорава контракция няма на тоновете. Бебето го измериха 3.600, та не е малък, за да седи още. Отчаях се вече, всяка вечер си лягам с надежда да се събудя от води или болки, ама уви. Иначе физически съм топ, мога още един месец да съм бременна. Стягания и менструални болки са ежедневие и вече не ги отразявам. Ще ми е второ раждане и знам какви точно болки чакам, за да съм сигурна, че ще тръгва, но не иска още и това си е. Движение, секс, спорт, всичко което ме е посъветвал лекаря направих и правя и не става. Та това ще ми е за пример, че ако не е готово бебето няма да излезе каквото и да правиш. С първото си дете лежах 5 месеца и не съм си мръднала пръста по-далеч от магазина и родих две седмици по-рано без никакви предизвиквания. С тази бременност не съм се спряла от ден едно и бебето хич не се чувства изгонено. Нямам търпение вече, не бих искала индукция, но каквото сабя покаже идната седмица и това е😅

# 151
Момичета, а усещате ли си вече коремчетата надолу? Сега се загледах и не знам дали си вглъбявам, ама нещо ми се вижда паднал моя🧐

# 152
Имам пет дни до термин и 0см разкритие, запазена дължина на шийка, една кьорава контракция няма на тоновете. Бебето го измериха 3.600, та не е малък, за да седи още. Отчаях се вече, всяка вечер си лягам с надежда да се събудя от води или болки, ама уви. Иначе физически съм топ, мога още един месец да съм бременна. Стягания и менструални болки са ежедневие и вече не ги отразявам. Ще ми е второ раждане и знам какви точно болки чакам, за да съм сигурна, че ще тръгва, но не иска още и това си е. Движение, секс, спорт, всичко което ме е посъветвал лекаря направих и правя и не става. Та това ще ми е за пример, че ако не е готово бебето няма да излезе каквото и да правиш. С първото си дете лежах 5 месеца и не съм си мръднала пръста по-далеч от магазина и родих две седмици по-рано без никакви предизвиквания. С тази бременност не съм се спряла от ден едно и бебето хич не се чувства изгонено. Нямам търпение вече, не бих искала индукция, но каквото сабя покаже идната седмица и това е😅

При мен е същото, няма мърдане…. Бях сигурна че ще дойде по рано, заради ранните контракций но уви това че имаш контракций от рано съвсем не значи че няма да стигнеш до термин..

BlackAngellI, аз имам чувството че моя е между краката ми вече толкова е паднал но това е вече от месец и пак нищо…

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 17:53 от Aleksandra881205

# 153
Накрая тези с многото контракции през цялата бременност, ще преносим. Това често се случва междудругото.

С нетърпение чакам нови бебчета в темата Heart Аз вчера бях на преглед, 2900 сме, в 37 +4 г.с. Не е слязъл надолу още. Но да си постои още малко, за да наддаде още малко и да се доразвият дробчетата. При съседите се роди бебчето, със съседката бяхме с един термин, при тях подрани и сега ще е няколко дни в кувиоз и имат някаква инфекция и двамата и са на антибиотик. Така че, може би е по-добре до се бавят бебчетата Simple Smile

Вие как сте с емоциите, спрямо предстоящото раждане? Аз съм учудващо спокойна. Сякаш мозъкът ми потиска страха и като се замисля какво ще е, веднага мозъкът блокира мисълта. Много странно. Надявам се така да съм и като започнат нещата и всичко да мине гладко и без усложнения.

# 154
Контракции така и не съм усетила до ден днешен… чакам си в петък следващите тонове с нетърпение, а и да я изтеглят пак. Миналата седмица беше 2900гр. Коремът ми е паднал надолу определено.
Относно емоциите, определено ме налегна страх от предстоящото. Не знам какво ме чака, не знам как ще се справя. Иначе си правя ежедневно йогата (уж с идеята, че ще помогне някак за по-леко раждане)

# 155
Опитвай се да не мислиш. Реално страхът е точно от неизвестното. Повтаряй си, че тялото ти е направено да износи бебето и после да го роди. Не е само едното нещо. Тоест - това е природа и нещо съвсем нормално, което се случва на жените. Пък и бременността много ли лесна беше, едно раждане ли няма да изтърпим Simple Smile

И в крайна сметка, това бебе трябва да излезе така или иначе. На мен най-много ми помагат горните мисли и това, че имам доверие на тялото си, че то знае какво да прави по време на раждане (щом знае как да създаде и износи едно бебе), от мен се иска само да му вярвам и до го слушам

# 156
Доста сме далече от тази тема, ама аз да си питам😄 мислите ли да правите погача? Горе-долу се пада Март месец да направят 40 дни бебоците.  Аз вече се замислям и засега сякаш ще пасувам май, че като гледам с тези грипове какво става… макар че до Март всичко може да е приключило, но все пак.. 😄

# 157
При мен се пада около 5ти февруари и мисля да си спестя поканата. И без това ни изпикахя на 28ми декември и всички от родата бяха тук, имаше компания покрай Коледа у нас от поне 13 човека. Та близките са я виждали, с приятелки ще се виждаме после по топлото и ще си наваксаме.

# 158
Ние ще правим погача, но ще е някъде в ресторант. Мъжът ми ще доведе бебчо за разчупването и после ще го вземе пак вкъщи (нали се прави само с жени).

# 159
И ние ще правим. Задължително ще идем до черквата. После бебка ще си спи, а ние жените ще сме в другата стая да няма излишни контакти нон-стоп.

# 160
Не съм правила с първото си дете, няма да правя и сега. Бебето няма да е изолирано от хора, най-малко защото предстои скоро рожден ден на батко му, но такива ритуали ме напрягат изключително и предпочитам никой нищо да не ‘нарича’ или да виси над главата на бебето. На всички такива събития, на които съм присъствала има поне по една ревяща баба и просто ми е напрягащо и излишно.

# 161
О и аз съм така. Обаче ние ще го правим повече за емоцията. Даже и до черква няма да ходим. Иначе за мен това с наричането са суеверия, на които не вярвам. Просто го приемам като празнуване на първия празник на бебето и на мен, като млада мама (а и повод да се понаглася и да изляза с хора на заведение, след раждането Grin Даже, ако се организирам, може да отида на грим и прическа Grin)

# 162
За мен е важно да се иде до църквата. Другото е излишно в зимния сезон според мен.

# 163
  • Варна
Никога не  съм присъствала на такъв ритуал и не знам дали ще правя и какво да правя.Трябва да се поинтересувам.

# 164
И ние мислим да отидем на църква. Останалото ще го пропусна. Присъствала съм на няколко погачи, не го чувствам моето просто и затова не смятам да се насилвам да го правя

Общи условия

Активация на акаунт