Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 716
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
  • София
LoveIsTheAnswer, не знам дали това е правилното, ще напиша на какво уча (или поне си мислех, че уча) наборката. Ако види, че някой я следва или гледа странно и се уплаши да влезе в първия магазин. Ако има избор да влезе в този, в който има хора. От магазина да ми се обади да отида да я прибера. Ако някой я нападне да започне да вика с пълна сила за помощ. Ако е на спирка или подобно място да се приближи до други хора, да избира по-зрели и културно изглеждащи. При възможност да отиде при полицай и да му обясни проблема.

# 121
Просто дано не им се налага на децата да попадат в такива ситуации, че е страшно. А понякога неможеш да викнеш, има ситуации, в които и това неможеш...хубаво е да могат по някакъв начин да се защитят и да съумеят да запазят хладнокръвие.
Мен до ден днешен ме е страх да вървя в тъмното, освен, ако не съм с кучето. И да, без него не съм ходила никъде сама по тъмно, дори и долу до магазина. Като съм с кучето никой не смее да ме доближи, то е немного голямо, но много страхливо 20кг. ( съответно, доближаването до нас, на които и да било е просто невъзможно). Иначе с преминаващи хора, викащи деца и т.н. няма проблем, но той усеща, когато някой се е запътил към нас или недай си боже да ни погледне по средоточено. Край, едва го удържам, а в такива ситуации няма и да го държа.
Миналата година един подпийнал в парка се доближил към мен, ама аз с качулката и не съм видяла в момента, в който го виждам сърцето ми спира и кучо направо прелетя между мен и него, даже не видях как и откъде е скочил. Не спрях да му викам Браво цяла вечер. А онзи псуваше докато не се отдалечихме. Викаше то човек неможе да се запознае с теб от това куче ..хаха сега ми е смешно, ама тогава.
Синът ми го сваля вечер повечето пъти или ММ, аз многоо рядко, май само като са на мач (ама пък те много често ходят).
Да ни пази господ просто.

# 122
Всяка година гледаме Сам в къщи. На втората част, когато Кевин излиза от магазина за играчки и на тротоара го хващат двамата крадци, той се стъписва, но след 1 секунда започва да вика с цяло гърло. Аз винаги казвам на децата - "Видяхте ли как се прави!", а те - "Знам, мамо! Винаги го повтаряш" Simple Smile Колкото и да може да се бие детето, онзи ако има нож, или пистолет, уменията са излишни. Сестра ми днес ми разказа за техен съсед, като бил млад, с малки деца, се застъпил да защити някакво дете от циганин на улицата. Онзи го наръгва с нож в гърба и човекът цял живот е инвалид. Та бойните умения наистина трябва да се прилагат в много краен случай, ако нямаш друг изход и не можеш да избягаш.

# 123
Момичета, в кои квартали се развиват действията? Да знаем като тръгнат натам, да имат/имаме едно наум.
Ужасни са нещата, които споделяте. Наборката също митка доста.

# 124
Дали е добра идея да имат спрей за самозащита  🤔

# 125
Дали е добра идея да имат спрей за самозащита  🤔
Наскоро купих, но тя отказва да го носи. Все едно някой ще види какво има в джоба си...

# 126
Зависи от детето, спреят използван неправилно може да доведе до много лоши последици.

# 127
  • София
В началото на учебната година наборът се прибирал от училище по обяд с трамвай 22 и седейки си, зад него сяда някакво друго момче, което го е питало дали може да си даде телефона да се обади на приятел. Моят нещо смотолевил и се преместил ... За мен беше облекчение, че онзи е бил сам, а не както обикновено ходят на групи и се конфронтират с младежи и девойки, които са сами.

# 128
  • София
Момичета, в кои квартали се развиват действията? Да знаем като тръгнат натам, да имат/имаме едно наум.
Ужасни са нещата, които споделяте. Наборката също митка доста.
братя има навсякъде... на някои не им личи, млади момчета гледаш....той тича бързо ..застига в гръб... Наборката ходи като коледна елха, накичена, една ръка телефон, другата портфейл...слушалки на врата.... идеална плячка...Cry

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 13:27 от Cabo San Lucas 40

# 129
  • София
Мартеа, не е до квартал. Нашата случка беше на Иван Асен (то може и нищо да не е било наистина, но уплахата си е на лице), до скоро се говореше за луд, който напада хора до мол Сердика и 31 училище, а сега има такъв на Скай Сити. Нито едно от тези места не бих нерекла опасно и наборката ходи често и на трите.
Аз като отраснала на Орлов мост в зората на демокрацията и до ден днешен изпитвам страх да замръкна в Борисовата градина и денем се движа само в оживените участъци. И докато другите родители сигурно се радват децата им да а в парка, аз съм най-неспокойна когато е точно там.

# 130
в градинката/паркът/, която е в непосредствена близост до Парк Мол на бул.Арсеналски, Лозенец. Там, може би 50-60 метра преди мола, мъжът е заговорил моя син.

# 131
Аз не ви ли разказвах за сектантките на Мол София?
Това беше миналата пролет, скоро не съм ги засичала.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 16:22 от zlatenceto

# 132
  • Sofia
Ние се чудихме каква защита да ѝ вземем след случката и взехме спрей. Брат ѝ също носи, но дано никога не се налага да ги ползват!!! Познат полицай ни посъветва, че е по-добре от електрошок, какъвто той е дал на дъщеря си да се пази от кучета.

# 133
  • София
Разкажи ми, моля те, може и на лични, че моята като чуе корейски ще се върже на всичко. Изправи ми се косата сега.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 16:55 от Ahoney

# 134
Ahoney, не се шашкай изобщо. Просто се очудих, че има все още и такива ситуации, защото си мислех, че това е отминала "мода" от 90те.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 16:55 от zlatenceto

Общи условия

Активация на акаунт