Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 714
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Направо ми настръхна косата като чета за тези случки с децата и със самите вас. Моят син не мисля, че би успял да се справи хладнокръвно в такава ситуация.

# 106
  • София
Дъщеря ми не може да се защити сама, няма нито подготовка, нито психика да удари някого. Аз си мислех, че добре съм я подготвила какво да прави. Повтаряла съм до втръсване. Посочила съм и конкретни места, на които винаги имаме приятели, единият ще изрине квартала заради нея. Но така се е паникьосала, че ги е подминала. Боя се и, че я е било и срам да не се окаже, че си измисля и да й се смеят.
А преди 2 дни един младеж напълно открито я огледа от горе до долу 2 пъти и след като видя, че го гледам настоятелно, я огледа още веднъж и подмина. Ще бера ядове с тази девойка. (не се облича разсъблечено, но стилът й е по-шашав и всъщност изглежда доста добре)

# 107
Точно за това още 1 клас, като изяви желание, я записахме на кикбокс. Малката и тя започна веднага, щом започна 1 клас. Наборката има самочувствие, че може да се защити, ако я нападнат, което според мен съвсем не е така, защото е едно да се биеш контролирано, а друго на улицата, при недоброжелателно нападение. Но поне ми се иска този спорт да ги е научил да поемат удари, да не се страхуват от бой, и при истински случай вместо да се вцепенят, да запазят самообладание, и да реагират адекватно. Дано никога не се наложи да го разбера така ли е, или не!

# 108
Абе, хора, само аз ли повтарям на децата, да дават каквото имат без бой? Дано не им се случва. На мен ми се е случвало веднъж в студентски град да се опитат да ми вземат дамската чанта след дискотека. Не знам какъв рефлекс извадих, но не я пуснах (човекът се стрелна и явно се целеше изненада). И една приятелка взе да го  налага с нейната чанта. Явно беше кокошкар и избяга бързо сам, но си го помня случая. Не ми се струва разумно да се опитват да се бият с всеки, без да се направи преценка какъв човек имат на среща, имс ли оръжие и тн (което е доста трудно). Аз повтарям да се ходи на групи и по тъмно си ги чакаме. То и мен след 21ч мъжът ми ме чака от метрото. Оплаквала се е наборката между 5 и 7 клас, че след втората смяна някой се е опитвал да причаква момичета, но някак и училището взе мерки, съобразиха се дежурните да не оставят да подреждат след часовете и размина. А и имаше магазин и влизаха там.

# 109
За мен адекватно реагиране е да избяга и да се разкрещи примерно Simple Smile, което ако се вцепениш от уплах, няма да съумееш да направиш бързо. За съжаление тя май си мисли, че може да надвие нападател, но се надявам да има достатъчно разум в главата си да не опитва, освен ако не е крайно наложително, и няма друг избор.

# 110
  • София
Аз чета и настръхвам от ужас. Моя син е 178 см, тренира таекундо и дава вид на отворко, обаче си е дечко, не съм убедена как ще реагира при нападение. А за дъщеря ми - тя е толкова добра, че не знам как ще постъпи.

# 111
  • Sofia
Да не попадат в такива ситуации Hands Pray

Благодаря за съветите за имуностимуланти - взех Самбукус с цинк, витамин С и Д под формата на желирани бонбони и се прие много добре Revolving Hearts Настроението от сутринта също се пооправи.

# 112
Леле... Направо си ме не стреснахте, а уплашихте. Аз май другаде живея.
От разказа на Госипс пък съвсем настръхнах.

# 113
  • София
Дано децата никога не попадат в такива ситуации! Моята девойка се беше уплашила скоро - посред бял ден, излизайки от метрото с приятелка, накакъв индивид ги беше последвал, а друг чакал някъде по-напред. Бяха се шмугнали в първия магазин, който видели и ми се обадиха от там.

aniK, утре да е още по-добре девойката ти Kissing Heart

# 114
Моето наборче е момче, но направо настръхвам като ви чета за момичетата. Щерка ми е малка още. Но като се замисля ние как сме излизали по тъмно и без телефони 😳

# 115
Много ще съм благодарна на съвети какво да правят децата в такива ситуации. До тази година не се е налагало да се притесняваме, защото училището беше на пешеходно разстояние, прибираше се по светло и никъде не излизаше сама. От тази година е малко по-различно, но осъзнавам, че не сме и дали никакви практически съвети как да реагира ако забележи, че някой я следи (в което се съмнявам, защото е заплес) или, не дай Боже я нападне.
На мен ми се случи да съм свидетел на случка в метрото в пиков час, когато метрото беше препълнено. Момче на около 11-12 си стоеше и си зяпаше телефона и към него се приближи мъж и започна да му показва някакво клипчета небрежно на собствения си телефон. Отначало помислих, че са заедно и това е баща му, например, но като чух да му говори на английски и се заслушах в разговора, разбрах, че са непознати. Друг мъж седеше на седалката до тях и само наблюдаваше. По едно време мъжът небрежно попита момчето къде слиза. Момчето беше доста наивно и добронамерено и съответно всичко си каза. Тогава се приближих до детето и го попитах дали познава този мъж. То, естествено каза, че не го познава. Попитах дали някой ще го чака. Майка му щяла  да го чака на изхода на метрото. Тогава предложих да го изпратя до изходa, макар да беше няколко спирки след моята, за да се уверя, че се качва при майка си. Мъжете също слязоха на тази спитка, но явно като видяха, че детето не е само, се отдалечиха. Момчето ме молеше да не казвам на майка му, защото щяла да се притесни. Говорих му много какви са опасностите и, че трябва да сподели с майка си. Аз съжалявам, че не отидох да говоря с жената, просто не исках да притеснявам детето.

Разказах на щерка ми за тази случка,  но не мисля, че си е взела поука...

# 116
Уплаших се от разказите ви. Направо ми се прииска да го запиша на бойни изкуства.
Веднъж са го тормозили в метрото.
Иначе давам вит. С и вит. Д на всички вкъщи.

# 117
Точно за това още 1 клас, като изяви желание, я записахме на кикбокс. Малката и тя започна веднага, щом започна 1 клас. Наборката има самочувствие, че може да се защити, ако я нападнат, което според мен съвсем не е така, защото е едно да се биеш контролирано, а друго на улицата, при недоброжелателно нападение. Но поне ми се иска този спорт да ги е научил да поемат удари, да не се страхуват от бой, и при истински случай вместо да се вцепенят, да запазят самообладание, и да реагират адекватно. Дано никога не се наложи да го разбера така ли е, или не!
Аз съм тренирала бокс наравно с мъжете от квартала от 1 ви до 6 клас, повярвай ми, ако детето ти е обучено, стига да не се паникьоса знае как да удари и да се защити.

# 118
  • София
Наборът още не ходи много-много сам навън.
Но кака му е голяма ‘метла’ - ако може, навън ще живее. Много ми е притеснено с нея. Когато се забави, ходя и прибирам. Беше на рд във Фабрика 126 - няма близка спирка, има ходене пеш (не ми стори добре осветено) и накрая се буташ в някаква сграда, която прилича на индустриална. Леко вдигнах кръвно… поне бяха отишли заедно една група деца натам.

Относно случките - и зълва ми сподели за такива Sad Племенницата е бягала с приятелката си. Племенникът тренира, успял е да удари 1-2, но са били голяма група - 5-6 деца. Нищо не са му взели, ступали били  него и приятеля му. Това е страшно - бой за забава…

Не знам кое е правилно тук. А и си мисля, че моите ще се панират. Дано не се случва.

# 119
  • София
Наборката я нападнаха на улицата посред бял ден на булевард с хора, дръпнал й телефона и портфейла от ръцете и това около 12 стия й РД. Писала съм да не се повтарям. Но се разкрещяла, събрала хора, викали полиция. Аз отивам , 2 патрулки и тумба хора около детето . Тя дава обяснения на полицайка, ужас.  После го проследиме по приложението до махалата, гледахме камери ,  намериха го... върнаха телефона....абе ужас....сега уж има едно на ум, ама пак, обикаля, не се обажда, добре че я следим през телефона ..... Cry такова е детето...

Общи условия

Активация на акаунт