Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 694
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз ходя да я взимам, ако стане по-късно. Не очаквам някой да се грижи за транспорта на детето ми. Досега партитата на които е ходила са били на комуникатиивни места. Благодарна съм, че родителите са помислили за това. Така имам избор - дали да я оставя да се прибере сама или аз да я взема. По същия начин подходихме и за рождения й ден - център, близо до метро, достатъчно ранен край на вечерта.
Колкото до родителите, то аз не съм поканена, как да каня родители?! А и защо? Това си е личен празник с приятели. Ако искаме да си контактуваме, имаме си група, може да се организираме да излезем, да пием по чаша вино след родителска среща.... има ли желание, има и начин. Ама чак да празнувам рд на дететос тях ми се вижда too much.

# 91
Моят септември стана на 14г и пожела да почерпи приятелите в Хепи. Бях им направила резервация. Той имаше пари в картата, само му бях казала, ако не му стигнат да се обади и да каже. Ходиха на обед, ние така и не отидохме. Сам се оправи.

# 92
  • София
Синът ми този път е решил да покани около 15 души от новия клас. Миналата година бяха само 6, с всички родители се познаваме и беше по-различно. В седми клас като цяло все вечерни бяха рождените дни, но винаги родителите взимаха децата. Тази година вече излизат повече сами и затова се появиха нови чуденки. Хем не иска ранен следобяд, не били "бебета", хем се притеснява, дали ако е по-късно, някои девойки ще откажат да дойдат. Ние ще сме в отделно кафене на същия етаж, за да мога да платя сметката и да реагирам при нещо непредвидено, ще ми е приятно да поканя дошлите родители и да се запознаем, но по-скоро очаквам, че ще ги оставят на паркинга и изобщо няма да се качат.

# 93
  • София
Ами те за идване , идват сами, освен да е криво мястото. Въпросът е за прибирането...., ако ще са 15- сет деца, бих го направила на комуникативно място, удобно, и от по -ранен час, да се приберат после спокойно и по -раничко...

# 94
  • София
Да, аз имах предвид предложението да поканим и родителите да се запознаем, което може да стане, ако те докарат тийновете.  На комуникативно място е, ще е от 17.30. Предполагам, че повечето ще ги вземат.

# 95
  • София
В началото не декември наборката се прибира от училище към 20 часа и ми звъни почти плачеща, че някакъв мъж е следи. Решила, че този я следи, ошашкала се напълно, дострашало я да завие към нас, че улицата е малка и не много светла и продължила да ходи, а той след нея. Като свършила оживената част се паникьосала още повече и завила по някакви малки улици. В крайна сметка докато тичах да я прибирам, я накарах да влезе в един магазин и да ме чака там. Не знам дали този наистина я е следвал, но ме уплаши фактът че тя се е паникьосала и е забравила всичките ми съвети какво да прави в такава ситуация. Живеем до Орлов мост, не е опасен кварталът, но сега в тъмното я карам да се прибира в 19 часа, а след училище до 20.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 09:27 от Ahoney

# 96
  • Sofia
На дъщеря ми ѝ се случи посред бял ден на спирка, пълна с хора, да я заобиколят група тъмни младежи и да се опитат да я притеснят. Тя си е гледала в телефона през това време, не се облича провокативно, а напротив - спортна с поне 1 размер по-голямо худи. Само един мъж се намесил и онези го напръсклали със спрей, при което отново никой друг не реагирал. Оттогава и тя носи спрей в джоба си. По тъмно не ходи сама.

Вашите как отидоха днес на училище? Тя с голямо нежелание. Хремава е, крива е, че какъвто вирус има, все го лепи и тя, и направо не знаех как да я мотивирам. Закарах я до училището, за да съм с нея "до последно" (обикновено я оставям на спирката на трамвая, който ѝ е супер удобен). Чудя се с какво да засиля имунитета ѝ, като и хапове не може да гълта, търсим всичко в течна и по възможност вкусна форма.

# 97
В парка пред два месеца някакъв се приближил към моя, и го питал - "момченце, само ли си?". Моят най-хладнокръвно му казал - Ами аз отивам при татко ми, ето този човек отсреща, и показал някакъв си човек. Имате ли нужда от нещо? Ако искате, елате с мен при татко, и той ще ви помогне. ". Едновременно бях и стресирана от ситуацията, и възхитена от детето ми.
Той, реално, не беше сигурен какво са намеренията на този човек, ама щом приближава да заговаря младежи в сенчести участъци, няма да му е много читава работата.

# 98
Браво на момчето.

# 99
  • София
Чудя се с какво да засиля имунитета ѝ, като и хапове не може да гълта, търсим всичко в течна и по възможност вкусна форма.

aniK, в Турция ни дадоха ето това - било много добро при настинка, можело да се използва и профилактично. Разтваря се в чаша вода, не знам кой е еквивалентът му в България обаче.

# 100
Най-вероятно Умкалор

# 101
aniK, може да видиш и Имуномикс, има го на таблетки и на сироп. Също Самбукус, той е с извлек от черен бъз + цинк и вит Ц (пак го има на таблетки и на сироп за възрастни).
Иначе може да пробваш и просто добавка Ц+Д+цинк. Мисля, че Цетебе таблетките са така.

# 102
Самбукуса го има и на желирани дъвчащи. Приятен е.

# 103
Чудя се с какво да засиля имунитета ѝ, като и хапове не може да гълта, търсим всичко в течна и по възможност вкусна форма.

По 10 капки клеева тинктура сутрин на гладно, в малко вода или нещо друго. Може да я взема през целия зимен период. Абсолютно безвредно и природно, но пък много ефикасно.

# 104
Синът ми е голям 1.80см е вече, 75кг., направо си е мъж, а е на 14г, до сега не се е случвало да го притеснява някой, знае уж как да се защитава. Ходеше на карате. Ходи на фитнес от 11 годишен. Обучаван е индивидуално на самозащита, но не се е сблъсквал с такова нещо и съм 100% сигурна, че ако се сблъска и той ще се ошашка и ще забрави всичко.
Аз лично като дете съм нападана 2 пъти, единият път 7 клас, след това в 9 клас. И двата пъти лека телесна повреда, макар, че в БГ това е на всичко освен смърт май. Единият път се опита да ме удуши един 2 пъти по-голям от мен ( аз и сега съм 1.58см😉), другия път ме заплашваха с нож. И двата пъти ги сюрпрезирах, баща ми и чичовците ми ме бяха научили как. Та най-важното е да могат децата да запазват хладнокръвие и да реагират много бързо. Както и да ви звучи е много важно да може децата да се защитават.

Общи условия

Активация на акаунт