Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 727
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
  • София

За сведение на олимпийците: 8 клас са втора състезателна група и съответно:
- за Олимпиадата областен кръг София по математика се явяват в СМГ на 08.02. от 8.30 ч за началото от 9 часа;
- за Олимпиадата областен кръг София по физика се явяват в 125 СУ на 15.02. в 13:15 ч за начало от 14 часа.
Скрит текст:

- за Олимпиада областен кръг София по химия се явяват в НПМГ на 08.02 от 13.15 ч. за начало от 14.00 часа.

В София има 38 деца от 8 клас, които са класирани за областен кръг по математика и по химия.
В задачата се пита: Как ученик, класиран и желаещ да участва и в двете олимпиади, трябва да се придвижи от т.А - СМГ от 13.30. (когато свършва олимпиадата по математика) до т.Б - НПМГ, където трябва да е в 13.15 ч. за олимпиадата по химия?

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 14:34 от Meмчо

# 661
Винаги има по някаква такава недомислица с областните кръгове.
Явно се смята, че вероятността дете да се класира на областен кръг по повече от 1 предмет е пренебрежимо малка. LaughingRolling Eyes

# 662
Или вероятноста да цепи последната секунда от времето, за да дописва

# 663
  • София
Ни едно дете от моите не пожела да ходи на олимпиада. Ама… не може само умни и красиви, трябват и прекрасни хора на този свят.

от четвъртък и тримата ще са първа смяна. Усещам, че офисът ме зове.

# 664
  • София
Ни едно дете от моите не пожела да ходи на олимпиада. Ама… не може само умни и красиви, трябват и прекрасни хора на този свят.

от четвъртък и тримата ще са първа смяна. Усещам, че офисът ме зове.
И моето е от прекрасните хора. Дори не съм чула дума за олимпиади и подобни неща.

# 665
Спокойно, моят набор дори е забравил за съществуването на олимпиади 😃. Тресат го първи любовни вълнения и олимпиадите за него според мен са в някаква друга вселена.

# 666
Моето дете е силно мотивирано да ходи на олимпиади по няколко причини - този, дето е бил на олимпиада на следващия ден може да не си е написал домашните, извиняват те от всички часове за деня, нищо че тя олимпиадата е започнала в 9 и е до 13,00 часа да речем, пък ти си излязъл още в 11:laughing:  Освен това ти пишат  и една шестица за активно участие, че и бонус отзив - Олимпиец LaughingLaughingLaughingLaughing

# 667
Моята е в професионална гимназия и има предмет "Предприемачество". Госпожата им е предложила да ги води на някакво състезание април месец в Бургас, ако е разбрала правилно. "Мамо, ти няма да ме пуснеш, нали?" "Пускам, те бе мамо. Отивай. Нов опит, ще ти е полезно." "Ама страх ме е, няма да се справя".
Опитвам се да я навия да участва. Не е важен резултатът, а опитът. Дано успея да я убедя.

# 668
Дано успееш да я склониш да иде, моето така си е  нерешително и все се притеснява, че ще се провали, че няма да успее. Но забелязвам, че с всеки опит придобива все повече увереност и да приема нормално това, че не се е класирал да речем

# 669
Може да е това:
Национално състезание „Практични финанси”
https://www.mon.bg/nfs/2024/11/regl-ns_praktichni-finansii_06112024.pdf

Но има първи кръг онлайн на 14 март 2025 г., от 15:00 ч.

Другото национално състезание по предприемачество („Най-добра бизнес идея“) е само за дванадесетокласници.

Редактирам се, по-вероятно да е това за финансова грамотност:
https://www.mon.bg/nfs/2024/11/regl-ns_finansova-gramotnost_06112024.pdf

# 670
Лутиен, за "Практични финанси" става въпрос. Моето пак е разбрало само половината информация. Дано се съгласи да участва, ще е интересно и полезно дори и да не стигне втори кръг.

# 671
- за Олимпиада областен кръг София по химия се явяват в НПМГ на 08.02 от 13.15 ч. за начало от 14.00 часа.

В София има 38 деца от 8 клас, които са класирани за областен кръг по математика и по химия.
В задачата се пита: Как ученик, класиран и желаещ да участва и в двете олимпиади, трябва да се придвижи от т.А - СМГ от 13.30. (когато свършва олимпиадата по математика) до т.Б - НПМГ, където трябва да е в 13.15 ч. за олимпиадата по химия?
Нагласиха ги на едно място в този случай. Само класираните и на двете олимпиади (браво на тези деца!) ще се явяват и за двете в НПМГ. Но пак не е много готино да си в един ден на две олимпиади...

# 672
Олее, това си е голямо натоварване, толкова ли пък не можаха в два дни да ги направят. Ей такива недомислици най- много ме дразнят

# 673
  • София
И дъщеря ми миналата година тича от Надежда (олимпиада по биология) до 19 училище (олимпиада по география) в един и същи ден. Обядва набързо до оградата на училището. Определено не е ок и могат да го предвидят, да няма два областни кръга в един ден.

# 674
  • София
Някой знае ли къде може да се види колко деца са класирани на областния кръг по английски в Сф? Просто от любопитство ми е интересно. В класа на сина ми повечето от  явилите се на общинския минаха.

Общи условия

Активация на акаунт