Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 448
  • 771
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Вероятно последната седмица преди областен кръг ще обявят разпределение по стаите от училището домакин. От нашия клас са половината, т.е. 13 деца.

# 676
А дали е била еднаква темата за София на общинския кръг? От нашето училище казаха, че са по 4-5 деца от клас. Интересна разлика в бройката с Биби (макар че не знам колко са се явили).

# 677
  • София
Доколкото знам, е един вариант олимпиадата за цяла София. От класа на сина ми участваха около половината. Според него не е било трудно, с изключение на диктовката. На него му е диктувала  учителка с лоша дикция и много бързо. Каза, че е пропуснал цели пасажи, защото не ги е чул, а и скоростта му е била доста бърза. И въпреки издънката с диктовката, на която явно е с 0 от 10 точки, успя да се класира за областен .

# 678
  • София
Не е така. Изпитният материал за общинския кръг се изготвя от всяко училище:

Общинският кръг се организира от училищата. Училищна комисия, определена със заповед на директора на съответното училище, съставя темите и задачите за този кръг, критериите и правилата за оценяване на знанията и уменията на учениците, оценява писмените работи на учениците и определя учениците за участие в областния кръг.

За областен и национален кръг вече изпитният материал се изготва от Национална комисия и е еднакъв за всички.

# 679
Да, и аз знам че общинския си е на ниво училище- и в училище се проверяват даже. На общинския е лесно да се класират, защото се искат 79 точки, на областния вече се класират тези с 90 и  над 90

# 680
  • София
Разбрах, не знаех, че е така. Мислех, че общински е на ниво община, т. е. един и същи за цяла София.

# 681
Благодаря, Санака! Знаех, че в 4 и 7 клас общинският е еднакъв, защото се използва за кандидатстване (един вид равен шанс да се иде на областен, където вече се гледат точките). В 5 и 6 клас е доказано различен (наблюдения). Но идея нямах как е от 8ми нагоре.
Хайде да ни е честит втори срок и да са ни здрави и разумни дечицата 🙂 у нас таткото е най-щастлив, че никого няма да вози на училище рано-рано. А програмите в двете ни училища така се разминават, че нито един ден двете деца няма да излязат заедно.

# 682
  • София
Хайде да ни е честит втори срок и да са ни здрави и разумни дечицата 🙂 у нас таткото е най-щастлив, че никого няма да вози на училище рано-рано. А програмите в двете ни училища така се разминават, че нито един ден двете деца няма да излязат заедно.
Ха, при нас е обратното - едното дете ще се възползва, понеже училището е горе-долу по път на татето Simple Smile Но другото няма  шанс - то е в обратна посока.

Настроението тази сутрин беше ужасно. Много недоволни бяха всички, все едно аз съм измислила първата смяна.

# 683
И при нас настроението тази сутрин беше ужасно. "Навсякъде имаха грипна ваканция, сега са пак ваканция, а ние какво, нищо нямаме, прецакани сме, един ден само. И вие ме заведохте на екскурзия, а аз кога да си почина?", нищо, че екскурзията беше искана от нея, но нали да си измрънка.

# 684
  • София
И моята вече е първа смяна. Проспа си алармите, първата е в 5,25. После реши, че стига до училище за 15 минути (това не е вярно) и отложи първоначалния план за тръгване в 6,45 за 7. Накрая се върна да си вземе забравена тетрадка. Супер начало.

# 685
При нас пък едното си остава първа смяна, наборката минава втора - досега не е била и ще е трудно свикването. И тя си иска първата смяна, въпреки че вкъщи са нощни птици, но се вайка, че нямало да може да излиза след училище, както преди Grinning

# 686
Леле  Ahoney, горкото дете! Да ставаш в 5.30, през нощта! Много рано е за мен. МОН вместо да се чудят какви матури да измислят, да вземат да направят, така че деца да спят през нощта и да учат на дневна светлина. И вечер до 19.30  през зимата също не е нормално, тъмно, та тъмно, и сутрин от 7 или 7.30 не е добре.

# 687
  • при моите любими
В нашето семейство никой не харесва втората смяна. Голямо мотане и не остава време за нищо. А наборът ще тренира 4 дни в седмицата от 9:30. Докато се върне, изкъпе и ще трябва да тръгва за училище. Изобщо не знам кога ще учи. Сега докато се напасне с новата смяна ще му е много трудно да се организира. Дано съм в грешка и ме опровергае.

# 688
  • София
Леле  Ahoney, горкото дете! Да ставаш в 5.30, през нощта! Много рано е за мен. МОН вместо да се чудят какви матури да измислят, да вземат да направят, така че деца да спят през нощта и да учат на дневна светлина. И вечер до 19.30  през зимата също не е нормално, тъмно, та тъмно, и сутрин от 7 или 7.30 не е добре.
Горкото е, защото я мързи да се организира. Тръгва в 7, но трябва да се мотае час и половина преди това. 100 пъти й казах да си приготви чантата и дрехите от предната вечер, ама ако го направи кой ще цъка на телефона, сигурно Инстаграм и Тик ток ще фалират ако тя спре да ги гледа за 15 минути.

# 689
  • София
Наборите за последно бяха втора смяна във 2.клас, сега ми е интересно как ще се организират Joy Таткото ще е превозвач, поне за прибирането вечер. За отиването - как дойде.
Върнаха се от ските вчера, много са доволни. И изморени. Днес имат контролно по АЕ, учителката умишлено го била сложила днес, така казала Joy

Общи условия

Активация на акаунт