Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 444
  • 771
  •   1
Отговори
# 690
Моята в началото тръгваше в 6.15 ч., защото сменяше 2 транспорта и пътуваше около 50-55 минути (това в София Rolling Eyes, звучи невероятно, но беше факт) и затова трябваше да става в 5.30, за да има поне 40 минути да се оправи за училище. Ей затова давах зор за близкото училище от същия ранг, че да тръгва малко по-късно. После вече тръгваше в 7.00, а ставаше в 6.20 (когато тръгваше за първото училище Grinning, по тъмницата сутрин, зимата). Локацията е от голямо значение.

# 691
  • София
Ahoney, подхожда напълно грешно. Вкъщи имахме случай, в който беше толкова изморена вечерта, че си легна в 8 без да има сили да вечеря. За сметка на това си беше навила косата. И когато развеселено го отбелязах, ми обясни, че може да вечеря сутринта, но не и да си навие косата. Аутфита се избира от вечерта, в много случаи е съгласуван с приятелската групичка, за да си мачват. Вече нищо не ме изненадва.

Сутрин става в 6.50, аз 10 минути след нея. Приготвям закуска, която яде докато се облича и в 7.33 трябва да сме на вратата. Карам я до метрото, влакът е 7.41. Ако реша да съм мила, понякога я водя и до училище. За нейно съжаление рядко съм мила.

Но първа смяна определено е по-добрият вариант. Има много повече свободно време.

# 692
  • Sofia
И моята дъщеря за първи път в живота си ще е втора смяна. Ще има и тренировки сутрин, щяла да пише вечер след училище Rolling Eyes За първите смени вече 13-та година съм шофьор - първо на брат ѝ, после и на нея. Целия първи срок ставах в 4.30, за да имам време за себе си (Ahoney, разбирам дъщеря ти) и после да ги приготвя - закуска, да будя през 5 минути в рамките на 20мин... глезенки са моите деца.

# 693
Ох дами, в сравнение с вас се чувствам абсолютно неглижираща 😣. Наборът става сам в 6:50, сам се приготвя и отива на спирката - за щастие има удобен транспорт до АК. Много рядко ММ го кара. Не закусва толкова рано, той самият не иска. Това го разбирам, аз самата не мога да ям толкова рано.

# 694
  • София
Ох дами, в сравнение с вас се чувствам абсолютно неглижираща 😣. Наборът става сам в 6:50, сам се приготвя и отива на спирката - за щастие има удобен транспорт до АК. Много рядко ММ го кара. Не закусва толкова рано, той самият не иска. Това го разбирам, аз самата не мога да ям толкова рано.
Радвай се Wink

Синът със ставането почва да търси закуска. От малък е така. Сега е малко по-добре положението, понеже може и сам да си направи нещо. Вечер имаме договорка кой какво прави/иска за сутринта Rolling Eyes Но докъм 2-3 клас беше доста гадничко за мен, понеже все си търси приготвена храна. Няма шанс да пробутам някаква опакована вафла.

# 695
  • София
Beauty queen, по принцип и моята си се оправя сама, аз само дудна понякога. Предишните години като тръгваше за училище ме будеше за работа. Тази мисля пак да е така. Само днес ме беше помолила да й помогна да не си проспи алармите. От утре е сама в това.
Не закусва сутрин, хапва нещо в голямото.

# 696
  • Пловдив
Девойката започва в 7.30, баща и я кара до училище, че му е по път за работа. Тръгват в 6.45. Младежът започва в 8.00 и аз го карам, че учи точно до моята работа. Тръгваме в 7.30. Стават половин час по-рано. Аз ставам първа около 6 часа, за да приготвя закуски за двамата и да пия кафе някъде в това време. Добре сме се организирали. Но сега като са в грипна ваканция ми е по-добре. Спят си, аз ставам в 7 часа Simple Smile Иначе си приготвят раниците и дрехите от вечерта.
А кака им ми мрънка, че още от пети клас, сама ставала, правила си закуска и отивала сама на училище. Така беше, но наборите бяха бебета по това време и малко ми се губи този денонощно натоварен период. Когато се родиха, тя получи много свобода и независимост да се развива самостоятелно. Добре и се отрази, нищо че се оплаква. Тези сега ги обгрижвам повече.

# 697
Моята е втора смяна, нейна любима, въпреки че не знам как ѝ остава време. Учи вечер до 00ч. и започва в следобедните часове без значение от смяната.

# 698
Ние все още сме онлайн.
От понеделник сме 2 смяна и стартираме с контролно по математика за квадратни уравнения и есе по литература🙂

# 699
Цитат
А кака им ми мрънка, че още от пети клас, сама ставала, правила си закуска и отивала сама на училище. Така беше, но наборите бяха бебета по това време и малко ми се губи този денонощно натоварен период. Когато се родиха, тя получи много свобода и независимост да се развива самостоятелно. Добре и се отрази, нищо че се оплаква. Тези сега ги обгрижвам повече.
И при нас така, същата история

# 700
И моят е за първи път втора смяна и не го виждам как ще се оправя. Вечер едва ли ще учи, а в понеделник и сряда ще е сутрин на тренировки. Аз да измрънкам от проектите по английски. Постоянно нещо ги карат да правят. Днес вкъщи е снимачна площадка и 3 ма младежи правят ябълков сладкиш...

# 701
И моят е за първи път втора смяна и не го виждам как ще се оправя. Вечер едва ли ще учи, а в понеделник и сряда ще е сутрин на тренировки. Аз да измрънкам от проектите по английски. Постоянно нещо ги карат да правят. Днес вкъщи е снимачна площадка и 3 ма младежи правят ябълков сладкиш...
Еха, на мен пък ми се вижда интересно, ама защото не е у нас сигурно Laughing

# 702
  • European Union
Точно вчера си мислех как ме дразнят такива групови проекти. Малкият (5 клас) има да прави проект с още две деца. Интересно е как, кога и къде трябва да работят заедно. Според мен ако ще дават нещо такова, учителите трябва да осигурят и възможност на децата да работят някъде. Аз бях бясна, защото в събота трябваше да е при баба му, която не може да го заведе никъде, а той не може да отиде сам до домовете на другите деца. И после цяла вечер рева и се тръшка, че ще има двойка.
За големи ученици е по-приложимо. Те могат да се придвижват сами, а могат и да се организират да работят в споделена среда.

# 703
Аз да попитам правите ли обяд в кутия на вашите набори. Моят се е побъркал да яде фитнес и настоява да му готвя здравословни обяди. Сега аз нямам нищо против, колко му е на малко пиле и кафяв ориз, но моят човек никога, ама никога не е носил обяд в училище и много не си го представям с тези кутии…

# 704
Правя сандвичи, открай време, друго не

Общи условия

Активация на акаунт