Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 439
  • 771
  •   1
Отговори
# 705
Абе той е насвалил едни рецепти от chat gpt с аспержи и хумус 😆… Нямам нищо против, просто не я виждам тая работа.

# 706
Beauty, много е добре даже, че е по-самостоятелен.
Пробвах да оставям готвено, ама никой не яде и се отказах. Сега уж си приготвя сама, моето не обича да дава пари по лавките Smile

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 13:14 от zlatenceto

# 707
До 7 клас правих кутии, сега носи само плод и то понякога. Излизат със съученици и си купува нещо, ако иска. Но закусваше вкъщи преди училище и се връщаше гладна и сяда за обяд веднага. Сега обядва преди училище и ще вечеря вкъщи, та пак нещо дребно трябва. Малкият (6 клас) още носи, но предимно сандвич или нещо домашно замесено. Подозирам, че го иска заради късите междучасия. И винаги е изядено.
Щом има желание, съдействаш и то ще си проличи дали се връщат празни кутии или не. А може и сам да си ги приготвя. Аспержи и хумус не си представям как ще седне да яде в междучасието, но защо не.

# 708
Там е работата, че той се е засилил за фитнес рецепти, което едва ли включва сандвичи, а и то ако ще е за сандвичи, в училище има и ресторант, и лавка.

Това снощи ми го сервираха, та затова се чудя 😀

# 709
  • София
Там е работата, че той се е засилил за фитнес рецепти, което едва ли включва сандвичи, а и то ако ще е за сандвичи, в училище има и ресторант, и лавка.

Това снощи ми го сервираха, та затова се чудя 😀
В пълнозърнеста тортила или лаваш може да се завие омлет, шунка, кашкавал или пилешко с малко зеленчуци и да се загъне на руло или триъгълник. Има видеа за омлета, даже тортилата се запича малко и става много вкусно.

# 710
Мемчо, това ми е точно закуската напоследък Grinning - лаваш с 2 яйца и половинка котидж + няколко сушени домата. Пека на фурната и воала.

# 711
Моите наблюдения са, че сега даже е модерно след децата да се носят кутии. Поне сред моите познати деца

# 712
Plami80, това е от части и в следствие от "завръщането" на фитнес културата, което според мен е супер. От години говоря, че най-хубавата храна е тази, която си приготвил сам, защото знаеш какво има вътре. До скоро купувах продукти за домашни бургери, ставаха супер.

# 713
Сега ще потърся точно такова видео. Иначе се ориентирах де 😃. Просто моят набор е по-избирателен с храните, от кутия не е ял и сега това с тези здравословни кутии много не си го представих, иначе аз искам да го подкрепя със здравословното хранене, нито ме мързи да му приготвя.

# 714
Beauty queen, едните производители на лаваш имат рецепти на сайта, които можеш да адаптираш по свой вкус - https://www.lavash.bg/recipes/

# 715
Моето е доволно от групата по английски език, да видим аз дали ще бъда. Около една трета от класа били заедно. За пътуването мъжът ми е шофьорът от 12 години. В една посока сме и сега 20 минути пътуваме до града и 20 ни развежда по училищата и отива на работата. Когато е дежурен сме с автобуса който тръгва в 6:00 та иска или не в 5:20 става.Добре, че се случва един два пъти в месеца. Иначе на обяд спокойно си хваща автобуса и се прибира.

# 716
Правя кутии до 5 клас. Чакам с нетърпение да спра да правя на малката, че тя не яде в стола гадната храна, а слагам и топъл обяд, освен кутията със сандвичи и зеленчуци. Наборката става преди нас, яде и си прави сандвич за училище. Ако закъснява, пропуска частта с яденето и сандвича, но не и гласенето пред огледалото. Никога не закъснява чак толкова Wink
Обсъдили сте домашните любимци. Нашата (гонче) съм я тренирала - седнем ли на масата, тя се оттегля в леглото си в коридора и не досажда. Масата е табу за нея. Докато съм на плота в кухнята намазва някоя обелка от краставица, парче сиренце, или пък червено цвекло, но седнем ли - край. Яде си гранулите вечер, а за сутрин й готвя ориз със свински дроб или сърца. Бих спряла боклучавите гранули, но изцяло да готвя и за нея ми идва твърде ангажиращо. Здраво и атлетично куче е, няма излишни мазнини.

# 717
  • София
Защо този лаваш е популярен? Диетичен ли е? Много искам да я накарам да ограничи сериозно тестените неща и ще е хубаво да намеря с какво да позаместя.

# 718
Защото се приготвя без мая. Има и пълнозърнест. У нас повече се тачат тортилите. Поне сутрин това яде - пълнозърнеста тортиля с Филаделфия, айсберг и пилешко.

Де да ми искаха кутии. Нищо не иска да носи от вкъщи, всички ядат пълни боклуци от близката Билла или ако реши да си даде джобните по предназначение - от бензиностанцията до нея.

# 719
Аз и преди съм се оплаквала, че мечтая моят да яде сандвич.... Ама има подобрение в тази посока - яде бургер домашен (изяжда почти и питката), прояде баница и кроасани. А и един хляб от една пекарна успявам да пробутам. Само месо, риба се яде, ориз, картофи, салати и супи. Иначе яде и спагети, и лазаня, но с много кайма. На риба няма наяждане BowtieХрани се в стола на НПМГ - намерил някаква салата с пиле, лазаня и супи, които му харесват. И много шоколад.... Като ходи на ски или някъде в група се оплаква, че му се повдигало от миризмата на сандвичите... Луда работа.

Общи условия

Активация на акаунт