Пътят към безсмъртието - Don’t die проектът на Bryan Johnson

• 6 667
  • 228
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз не бих могла да понеса целия този стрес от изследванията.

# 31
Ако можех да си го позволя аз бих приложила подобен протокол за да върна назад времето на някои органи в тялото си. Бих искала и близките ми да живеят по-дълго и в добро здраве.

# 32
  • София
Доколкото съм чувала, една хемодиализа на седмица било добре... Бррр.

# 33
  • Пловдив
Аз такива работи чак - не, от изследвания също ме е страх, ама храненето му бих го приложила... ако не бях лакома фенка на чипсове и тестА.

# 34
За мен е абсурдно вид, който мрази да чака дори и 15 минути на опашка, да се опитва да живее много дълго или дори да е вечен. Вече имаме толкова намален толеранс към "скука", че веднага се вади телефонът за малко забавление. Повечето хора не могат да останат сами с мислите си дори за 5 минути, трябва им музика в слушалките или игрички на телефона.

На фона на световната ситуация - отново "дрънкане" с атомно оръжие, глобалното затопляне, което грози да ни изтрепе до края на столетието, ИИ, с който също имало "мижав" 10-20% риск да унищожи човечеството до 30 години (според един от създателите му), е впечатляваща тази лакомия за още. Лакомия да се види повече, да се изяде повече, да си вечно млад и вечно красив, да консумираш още и още и още, макар че сме станали 8 милиарда и унищожаваме всичко около себе си. Това е някаква крайна форма на нихилизъм, консумеризъм и трупане. За мен това е признак на болно общество.

# 35
Ще излъжа, ако кажа, че не се изкушавам от идеята да живея по-дълго и в по-младо, до колкото е възможно, тяло. Това, ако слушам егоиста в мен и инстинкта ми за самосъхранение, които са нормални за всеки човек (е, с малки изключения). Обаче здравият ми разум, познанията ми за Вселената и връзката ми с природата крещят Не, не и не. Защото това означава вечна (или поне вековна Laughing) работа, евентуално надживяване на деца и внуци, защото едва ли тази методология ще има 100 процента успеваемост при всички хора, липса на място и ресурси за нови жители на планетата и т.н. и т.н. Няма нищо вечно, всяко нещо има начало и край, това е логиката на природата и на живота.
Вечният живот така или иначе е невъзможен, но се питам и за по-дългия - колко по-дълъг ще ни устройва? Сега примерно се целим в 100-150 години, ама и това ще ни стане недостатъчно в някакъв момент. После ще поискаме 500, след това 1000. Не знам, не си го представям, мисля си, че дори теоретично да стане възможно, природата ще измисли друг начин да балансира нещата и пак няма да има вечен живот.

# 36
  • София
Взимам си думите обратно - в някои стари видеа изглежда болнав, но не и сега.

Посетих му канала, изгледах видеото-обявление за филма и съм леко казано впечатлена какво е постигнал с физиката си (0:14 в клипа):

•MERA•, благодаря ти, намерих си какво да гледам до края на отпуската.

# 37
Интересно , значи , Брайън не знае и няма да знае до публикуването на филма в Нетфликс какво ще се излъчи за него и протокола - добро или лошо и той ще разбере като го гледа 🤔

# 38
Да прекараш живота си в опити да го удължиш? Къде е смисълът?

Някой беше споменал за сериала Altered Carbon. Преди доста време го гледах и наистина засяга темата, въпреки, че беше фокусиран повече върху екшъна отколкото върху това да накара хората да се замислят.
Сюжета - всеки човек има имплантиран чип отзад на тила/врата който съхранява съзнанието. След като човек умре, чипа може да бъде премахнат и сложен на нов приемник/човешко тяло и така продължаваш да си живееш със същото създание и спомени. Ако си достатъчно богат да си го позволиш.
А и за спомените не съм много сигурен, както казах доста време мина откакто съм го гледал. Това е най-близкото до безсмъртие което човечеството би могло да постигне ( според мен ).
Иначе темата си е доста актуална и интересна. Браво! Със сигурност ще следя.

# 39
  • Countryside
Мхм, и да работя 300 години до пенсия... Joy всички знаем за здравословното хранене, сън, спорт, без цигари, бла бла - обяснете ми тогава как хора, спазващи горното се разболяват от рак на 30+ години? В природата всичко е на цикли, раждаш се, живееш, възпроизвеждаш се(евнтуално) и умираш. Сега, ако ще живея 100г отгоре и ще ходя всеки ден на работа и всеки месец на изследвания и ще трябва да се храня със смутита и треволяци, не мерси. Всичко си има граници и всяко залитане в коя да е посока има последици. Освен това, вечен живот за теб лично, не гарантира същото за близките ти. Както и щастие за теб самия.

Пренасянето на съзнанието на един индивид в друг също ми е странно. Това са спомени, опит, лични преживявания, които биха имали минимална стойност за друго същество. И самият индивид, гостоприемник, така да го нарека, губи възможност да трупа собствени такива или ги трупа върху вече една солидна основа и някак си целият му живот е белязан вече.  Защото, поне за мен, човешкото съзнание не е масив от данни, който да пренесеш в друга база и да развиваш, а нещо много по-лично.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 09:43 от Г-жа Букет

# 40
Аз по-скоро очаквам виртуално безсмъртие - сканират ти мозъка, качват информацията в един компютър, свързан с датчици за слух, обоняние, осезание, мирис, монтират го в един андроид и си живееш като киборг. Сигурно може да се измисли и как да се симулира секс чрез стимулация на нервните окончания. Обаче няма болка, няма болести и слабост, няма проблем с мръсен въздух или радиация...

# 41
Чисто визуално не мисля, че е добър пример. Лицето му изглежда хартиено. Хубаво, няма бръчки, но личи, че няма и пълнеж. Ако безвремстваме във вид на мумии, благодаря, ама не.

# 42
Лицето му изглежда без пълнеж наистина , но имайки предвид твърде ниското ниво на мазнини в тялото му  не е е зле. Не се излага директно на слънчеви лъчи , особено по обед и винаги е със слънцезащита. Те повечето американци са такива безцветни в лицата или аз на такива съм попадала най-често. Постигна, обаче, тяло на атлет . Харесвам и чувството му за хумор. Аз щях да съм се сдухала психически на такъв стриктен режим.

# 43
Другото имах предвид, изглежда възрастен. Това не е само от липса на мазнини. Един такъв вид има, когато уж няма бръчки, обаче някак не можеш да кажеш, че е на 20. Аз примерно не искам да съм безсмъртна в такъв вид. А и някак би ми било странно уж да съм безсмъртна и със страхотно тяло, а в лицето да изглеждам така - за мене това разминаване е признак, че и с тялото му нещата не са съвсем добре.

# 44
Аз съм впечатлена. Уважавам това, че влага парите си в себе си и в здравословния начин на живот. Още повече, че дава информация на всички за резултатите от изследванията, за рутината си, диетата. Разгледах му канала в ютуб. Определено, когато ми остане време ще изгледам клипчетата и ще чакам сериала тези дни 😅 Гледах за стойката и се почувствах мотивирана, предвид, че съм страшно изгърбена - от бременностите и кърменето, съвсем съм се сгърчила.

Иначе, за мен също звучи страшно скучно да ям едно и също нещо всеки ден, но да отделяш време по 30 минути за тренировка/движение ми звучи постижимо + намаляне на порцията, преди да ти е станало тежко.

Като бивш пушач се замислям все повече за здравословния начин на живот и ми се иска да дам добър пример на децата си - спорт, правилно хранене, малко захар, много вода, добър сън, за да са здрави и те. Толкова много изкушения има навсякъде около нас - джънк, тютюн, алкохол, наркотици, че е хубаво да има такива мотивиращи личности като Браян.

Вярвам, че само когато всички започнат да промотират здравословния начин на живот, ще може да се приеме за новото нормално и повече хора да го спазват. Това, вярвам ще подобри и цялостното добруване на населението на планетата Simple Smile Особено, че нашия манталитет е 'на масата' и от край време всичко се върти до обилно въглехидратно похапване и алкохол.

Чета сега на Габор Мате книгата за мита за нормалното и може би и това ми влияе в преценката. Grinning

Май стана много дълго - за много години и да сме по-здрави и по-щастливи тази година желая!

Общи условия

Активация на акаунт