Пътят към безсмъртието - Don’t die проектът на Bryan Johnson

• 6 656
  • 228
  •   1
Отговори
# 225
На мен ми харесва, че се правят експерименти в тази насока. Нека да не забравяме , че БД е преди всичко бизнесмен - разбира се, че ще си наглася нещата така , че да му носят доходи. Да, има известни от векове основни правила за здравословен начин на живот и въпреки това не всички ги спазват. Дали ще ни се разкрие пътя към безсмъртието предстои да видим. Има и жени, които следват протокола, писала съм за една  по-напред в темата , изглежда си много добре жената.

# 226
Не знам за последователите му, но Браян не изглежда по-млад категорично. На всичкото отгоре има болнав вид. Никакво значение няма какво показват изследванията му, изглежда като човек който се напъва, без съществен резултат. Не по-различен от звездите които си правят десетки козметични процедури за да изглеждат по-млади, а всъщност изглеждат гротесктно.
Браян протокол няма, има безкрайни опит-грешка, които се променят във времето. Това не е протокол. Протокол е нещо установено, с установени, очаквани и конкретни резултати.
Иначе да си наглася нещата да му докарват доходи, няма лошо, но да не заблуждава (лъже) публиката. Особено това за Б12 във веган продукта му, дето се оказва че няма никакъв Б12.

# 227
@natka. Изглежда като мумия, защото си е стопил подкожните мазнини, с което е подпомогнал спаружването на лицето си, а тенът му най-вероятно се дължи на каротеноидите, с които предполагам, че се тъпче - бета-каротен, лутеин, зеаксантин, астаксантин, ликопен... и без да му поглеждам списъка бих се обзаложил, че се взима поне с няколко от тези.

@•MERA•. Ако говориш за Джули Гибсън Кларк, тя не следва неговия протокол, а си има свой доста по-прост, ако не броим хормонална терапия.

@Nevermoresleep. Няма никакви установени протоколи. Той просто прави и взима всичко, за което някой някога е показал някакъв положителен резултат върху мишка (в най-добрия случай, но често върху червеи, мухи или клетки).

Футуристът Рей Кърцуайл, месията на Силициевата долина, един от основните популяризатори на удължаването на живота, също има подобни методи, които практикува от десетилетия. В някакъв момент взимаше по над 200 хапчета, но чувам, че сега ги е намалил до 80. Човекът не само, че изглежда по-зле за възрастта си от много хора, които нищо не правят, но и последните години показва признаци на деменция. От негова гледна точка е постигнал успех, защото е превъзмогнал генетични обременености и е надживял свои предци, обаче на общия фон не личи да е постигнал кой знае какво, ако не броим присадената коса. От друга страна имаме актьора Уилям Шатнър, който е над 90 и прилича на бременен с тризнаци, но изглежда доста по-млад за годините си и наскоро летя до космоса.

Никой нищо няма да докаже с подобни еднолични гаражни експерименти. Не че нещо против тях, защото и аз ги практикувам, но това си е за спорта. Ако има някакво положително развитие, то е че последните няколко години изследването на стареенето вече не се счита за някаква псевдо наука и годишно се наливат милиарди от разни ИТ милиардери и арабски шейхове. Може пък да има някакви лесно постижими пробиви, защото досега никой не се е занимавал сериозно с това. Но и много хора са умрели с убеждението, че изцелението на стареенето е зад ъгъла и така вече половин век.

# 228
Вярно че такъв му е тенът на лицето а не точно жълт, но комбинацията с каквото там използва да си вапца косата е потресаваща, на пластмасова кукла докарва.
Със себе си, естествено, всеки е свободен да прави каквото си реши. Стига да не пречи на другите или пък да ги подвежда. Без тия последните неща би си било негова си лично слободия и струва ми се и някаква форма на ексхибиционизъм. Има хора и по повече глупости вършат, пак с цел да живеели дълго.

Общи условия

Активация на акаунт