Пътят към безсмъртието - Don’t die проектът на Bryan Johnson

• 6 660
  • 228
  •   1
Отговори
# 195
Наталия Киселова се казва дамата.

Аз бръчки нямам и бели коси нямам, но това ми е генетично по всяка вероятност - косата със сигурност. Наднормено тегло също нямам, нямам и тунинг никакъв. Не искам да изглеждам по-млада, само добре за възрастта си. Много по-важно ми е обаче да съм здрава и с всичкия си.

# 196
Много по-важно ми е обаче да съм здрава и с всичкия си.
Ето това ми е целта на мен.

# 197
Много важно за мен: лицето отразява душата. Тоест, някои хора имат излъчване, което може да ги подмлади или състари. Като въпросната госпожа. Как пък една усмихната снимка няма!?

# 198
При някои е и ген. От скоро мой близък е с една жена, която изглежда на 45+, а се оказа, че няма 30. При нея определено е ген, защото косата и кожата са ѝ ок, но самата физиономия е като на по-зряла жена.

# 199
Фактът, че 5 години е пил имуносупресори, без да има нужда от тях, ми говори, че няма представа какво върши. Безумно е! И, о, изненада - имало поражения върху организмът му! Студент по медицина първа година да беше попитал, щеше да му каже, че това е глупаво!
Поредният богаташ в търсене на извора на младостта. Нищо ново под слънцето.
Не разбирам прехласването, хеле пък и цяла тема посветена на гениалният му проект.
Страх ме е да си помисля колко "последователи" ще си съсипят здравето, следвайки съветите му, щото Брайън така е правил и казал. Естествен подбор...

# 200
  • София
На мен ми е интересен експериментът, но не е научно подкрепен. Хаотичен е и като такъв е недоказан емпирично.
Като цяло, има хляб в подобни проекти, защото в медицината не се правят лесно опити с хора.
За това писах по напред за австралийските онколози. Техният експеримент обаче е съвсем научен, а и те имат предишен огромен успех в лечението на друг вид рак, меланома.

# 201
Правят се експерименти и си тестват нови протоколи за лечение. Аз работя с онкоболни и си има Research Team към болницата. Предлагат се нови и експериментални лечения и кандидати винаги има. Някои протоколи работят и спасяват животи, или дават надежда за живот там, където медицината в момента е безсилна. Има и протоколи при които смъртността е 100%, за жалост.
Този проект, обаче не ми вдъхва никакво доверие. Пробват се разни работи, от главата за краката, няма система, няма контролна група. Сложен и дълъг е процесът на клинични изпитания. Този "проект" ми е безкрайно съмнителен и не мисля, че ще допринесе с нещо за в бъдеще. По-скоро ми се струва опасен.

# 202
  • Пловдив
При някои е и ген. От скоро мой близък е с една жена, която изглежда на 45+, а се оказа, че няма 30. При нея определено е ген, защото косата и кожата са ѝ ок, но самата физиономия е като на по-зряла жена.
Тя и Киселова е така според мен.

# 203
  • София
Вероятно и тя е така, а и сама си помага.
Преди около месец изживях истински шок, когато понечих да направя в автобуса място на възрастна жена и с изненада установих, че е моя съученичка.
Вярно е, че и професията я е досъстарила, защото е добър хирург, който буквално живее за работата си, но още в гимназията се случваше да я бъркат с учителка. Като физика, като поведение. В допълнение се гордееше, че не е "кифла" и не ползва козметика, не се занимава с поддръжка, прическа и т.н. Не обича движението и спорта, а предпочита да си лежи с книга, когато има малко свободно време. Не общува с хора, освен с пациентите си по професионални въпроси, а във форума съм срещала мнения, че и тогава е "дръпната" и нелюбезна, въпреки огромния си професионализъм. Както писаха по-горе - "каквото е на сърцето, това е на лицето". В сравнение със съученичката ми Киселова е направо свежарка.
Възможно е обаче външият вид да не се отрази на дълголетието и на здравето им.

# 204
Киселова изглежда все едно всяка вечер пие по кило ракия.
Относно Брайън - той явно търси контролна група с последователите. Аз съм сигурна, че ще намери кандидати.

# 205
Последватели със сигурност ще намери, но не и нещо което може да се нарече контролна група. За контролна група трябва да има система, а в случая такава няма. Пробват се различни неща и което хване. Като инвестиция на борсата след консултация с борсови посредници залагащи на отделни компании с не малък риск. Може и да се окаже добра инвестиция, но може и да не се. По-вероятно не.

# 206
Браян е интересен защо прави всичко пред очите на хората. Те и Кардашиянс с това станаха известни. Браян, обаче, има кауза. Не е просто реалити шоу. По-скоро единственият човешки експеримент в този му вид . Казват, че е най-много тествания човек на планетата. В никакъв случай не агитира да се пият 100 хапчета или да се правят еди какви процедури. Препоръчва да приоритизираме съня, да се храним чисто, да се движим , писала съм основните неща по-назад в темата , които няма как да навредят и на напълно здрав човек.

# 207
Киселова в реалността си изглежда на годините, НО по начин, който е натурален, така да го нарека. Преди 50-60 години всички 40+ годишни изглеждат по нейния начин, а не по характерния за съвременността.* Имам предвид и облекло, прическа, женственост. Ако я пипнат в тия предавания за пълна промяна, по друг начин ще изглежда, но тя е избрала да изглежда като себе си по собствения си вкус. Като Велислава Дърева, която от млада изглеждаше по същия начин.

За протокола, и двете не ги харесвам изобщо като публични личности, коментирам само външен вид.

*Не искам да влизам в полемики нашите майки как не са и колко младолики са били, ясно, че нашите майки са най-хубави, нито пък в обсъждане на примери на звезди от шоубизнеса. Вижте хората по улицата в старите филми.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 12:38 от Iris04

# 208
Състоянието на кожата, косата и състаряването в лицето могат да бъдат причинени от ниски нива на  естроген в организма. Някои жени влизат в менопауза по-рано.В периода преди менопаузата , който може да трае години , хормоните рязко спадат или се покачват , после се балансират и обратно - няма постоянен приток на балансирани хормони, които да ни поддържат. В България май все още не се препоръчва ХЗТ . На мен ми се наложи да правя ХЗТ терапия и мога да кажа, че изглеждам по-млада съдейки от преди 10 годишното ми лице.
Arhinora писа, че Браян си боде естроген. На това не съм попадала като информация, но е ако е вярно , предполагам че го прави точно с такава цел - да не изглежда изпит, сбръчкан  и да се подмлади видимо.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 12:59 от •MERA•

# 209
  • в пералнята
Пише го в протокола за добавките му. Той доста неща не казва в документалните си филми.
Но няма значение, аз съм съгласна с едно - хубаво е да се проповядва здравословен начин на живот - повече сън, повече движение, по-малко стрес, по-малко социални медии, по-малко нездравословни навици.
Тези неща си зависят основно от нас и нашата организация, колкото и да се оправдаваме, че не е така.
Чудесно е, че здравословният начин на живот излиза "на мода".

Общи условия

Активация на акаунт