Пътят към безсмъртието - Don’t die проектът на Bryan Johnson

• 6 718
  • 228
  •   1
Отговори
# 120
Лекаря лекува заболяването. Примерно, пациент с диабет може да няма симптоми, но се прилага инсулин или орални антиабетни или по-новите инжекционни антидиабетни препарати.
За статистиката, колко диабетици са излекувани по този протокол?

# 121
MERA би ли споделила, какви са основните неща, които Браян спазва, тъй като сега нямам време да чета повече по темата, че съм с малко бебе.
Повече сън, ранна вечеря, без вредни навици, какво друго? Ти кои неща спазваш?
 Той е веган, така ли? Какво яде, качва ли примерни менюта? Какви витамини и добавки взима например?

# 122
Лекаря лекува заболяването. Примерно, пациент с диабет може да няма симптоми, но се прилага инсулин или орални антиабетни или по-новите инжекционни антидиабетни препарати.
Не съм казала, че се излекува заболяването. Нека да четем с разбиране. Лекува се заболяването, а не симптомите.
Симптомите на диабет, които биха сигнализирали за проблем са полиурия и полидипсия. Лекаря не дава на пациента вода, защото е жаден, а инсулин. Защото лекува заболяването, а не симптомите.
Ако аз имам хипертония, а ме лекуват за главоболие, защото това е един от симптомите, често единствен, на хипертонията, ще ми лекуват симптомите. Ако пия ARB а не аспирин ми лекуват заболяването, а не симптомите.
Защо трябва да спорим за очевадни неща!? Все пак аз това съм учила много, много години и е смешно да спорим във форум бг мама.

# 123
*Sweety*
Превеждам от сайта :

Усъвършенствайте тези 5 навика :

СЪН
Постоянният, висококачествен сън е вашият приоритет №1 в живота.
(Допълвам :Стремете се да си лягате по едно и също време всяка вечер и да спите 7-9 часа, не се хранете поне 2-3 часа преди хранене, без екрани поне час и половина преди сън)

ДИЕТА
Яжте диета, подобна на Blueprint (доставка на прясна храна) в комбинация с Blueprint Stack ( Аз не се храня по протокола, но спазвам някои неща)
Ето примерни неща от менюто :

УПРАЖНЕНИЕ
6 часа седмично. Включете сила, кардио, гъвкавост и баланс.

СЕМЕЙСТВО И ПРИЯТЕЛСТВА
Активно насърчавайте значими взаимоотношения, за да създадете общност (в която да се чувствате разбирани, подкрепяни , обичани)

НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТЕ
Бързо хранене ( фаст фуд), нездравословна храна, пушене, цигари, прекомерен алкохол , прекомерна употреба на социални медии - и всичко, което води до пристрастяване.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 00:51 от •MERA•

# 124
Не съм казала, че се излекува заболяването. Нека да четем с разбиране. Лекува се заболяването, а не симптомите.
Симптомите на диабет, които биха сигнализирали за проблем са полиурия и полидипсия. Лекаря не дава на пациента вода, защото е жаден, а инсулин. Защото лекува заболяването, а не симптомите.
Ако аз имам хипертония, а ме лекуват за главоболие, защото това е един от симптомите, често единствен, на хипертонията, ще ми лекуват симптомите. Ако пия ARB а не аспирин ми лекуват заболяването, а не симптомите.
Защо трябва да спорим за очевадни неща!? Все пак аз това съм учила много, много години и е смешно да спорим във форум бг мама.
Мда, ясно. За това ли казват(ха), че диабетът е прогресиращо и нелечимо заболяване? Не защото е такова, а защото не могат да го излекуват с хапове. Това като идиопатични причини - вместо да си кажат, че не знаят.

Не споря, яд ме е на лекарското съсловие, защото не могат един диабет да излекуват та се налага хората сами да го правят.

# 125
Мда, ясно. За това ли казват(ха), че диабетът е прогресиращо и нелечимо заболяване? Не защото е такова, а защото не могат да го излекуват с хапове. Това като идиопатични причини - вместо да си кажат, че не знаят.

Не споря, яд ме е на лекарското съсловие, защото не могат един диабет да излекуват та се налага хората сами да го правят.
Излекували сте се от диабет тип 1? Или познавате някой, който сам се е излекувал от диабет тип 1?

# 126
2 за него твърдят нелечимо прогресиращо, не за 1.
2 е масово и убива хората, не 1

# 127
Благодаря, Mera! 🌹

Опитвам се да живея здравословно. Не пуша, не пия (хипееер рядко по 2-3 глътки), имам проблем с храната. Правя ранна вечеря, но понякога се случва да хапна нещо вредно. Наложила съм си вече да не купувам никакъв джънк. Изисква се обаче голяма воля да контролира човек апетита си. Имам инсулинова резистентност и от там увеличен апетит за въглехидрати. И все пак донякъде успявам, през бременността качих едва 6кг.
Наистина е малко тъжно, че той си ляга гладен едва ли не.
Аз не съм веган, напротив.. консумирам месо (макар и по-рядко), яйца, млечни и според моите виждания те са много по-полезни от например мюсли и плодове, които хапват веганите. Не бих спорила по тази тема, защото съм отворена и за други гледни точки.
Темата за безсмъртието ми е много интересна.
Интересно ще ми е да превеждаш и споделяш и други неща, не само за храненето естествено. Simple Smile

Притесни ме това, че той пиел 100 хапчета. Това да си много healty, био, веган и да пиеш толкова добавки..
Аз самата предпочитам лечение с билки, с мед, с лимонов сок, с хомеопатия и т.н. пред това да взимам синтетични витамини, хапчета, добавки. 1 портокал и лимон вместо витамин Ц, коприва, цвекло - за желязо и т.н.

Обаче пък той е милионер и сигурно се е съветвал с най-добрите лекари и т.н.!!

vaychka редполагам, че от диабет тип 2 са се излекували с кетоза.

Страх ме е от смъртта и най-вече от смъртта на близки хора. Ама дали ако живеем вечно/много дълго това няма да навреди на психиката на хората? Да станат още по-жестоки? Или пък ще ги е страх да карат ски, да шофират и т.н., за да не изгубят по друг нелеп начин живота си, ако не е от старост?
Другото в което вярвам е прераждането на душите, иска ми се всичко да не свършва тук..

# 128
2 за него твърдят нелечимо прогресиращо, не за 1.
2 е масово и убива хората, не 1
Някой много изостанал със знанията може да твърди такова нещо.
Или ако наистина много е прогресирал тип 2 вече.
Но, точно по този въпрос Абаджиева може да даде много адекватна информация. 
Тип 1 обаче, поне аз, все още не знам да е лечим, а там е тежко наистина.

# 129
Тип 1 е нелечим, защото бета клетките на панкреаса, които го (инсулина) произвеждат са изпържени (образно казано). Освен ако не намерят начин да пресадят панкреас или да пресадят бета клетки, няма как да се излекува. Това като да ти отрежат ръката и с хапове да ти порастне - няма как разбира се.

Е може и някой много изостанал да твърди такова нещо, но масово го "лекуват" и накрая човек пак си умира от усложненията и без време.

# 130
  • Countryside
Правят ми впечатление някои неща:
1. Този човек гладува, да зравословно е да не се тъпчеш, да се храниш с протеини, да не ядеш въглехидрати и захар и т.н. но и постоянно гладен не се седи. В този ред на мисли, интересно ми е колко е продължителността на живота в Африка, където наистина гладуват.
2. Много свободно време има, всъщност той само с това се занимава. Колко обикновени хора имат това време само за себе си? И екип от лекари, който да ги обгрижва?
3. Никъде нищо не се споменава за стреса, както знаем той е убиец номер едно в съвременното общество, и няма как да го избегнем, не и в общия случай.
4. Дори и да спазваш всичко това пак може да се разболееш от рак
5. За пушенето, алкохола, джънк фууд, захарта, съня и спорта всички знаем и мисля, че повечето хора правят каквото могат в това направление или поне каквото им е важно
6. Не съм задълбавала, но като че ли нищо не се споменава за психичното здраве
7. Този човек е лицемер - идеята за безсмъртие няма как да е полезна за планетата, защото вместо да ползваш ресурси да речем 70г, ще ги ползваш 170г, а както знаем ресурсите са изчерпаемо нещо. Освен да населим Сибир и Антрактида? И какво правим с раждаемостта? Спираме да се размножаваме за да има за всички? Или спират само бедните, че да има за такива като Брайън? Изобщо много морални и чисто политически въпроси изникват от тази идея.
8. Здравната система да речем ще я облекчим, но как се очаква да изържи пенсионната система, ако не се раждат деца и се пенсионираме да речем на 100г, но живеем без проблеми до 170г? Или ще работим според възрастта на органите?

Като заключение, все си мисля, че хора с крайни мнения и действия никога не са на център. Прекален светец и Богу не е драг, та....всичко е в мярката. Няма нужда да седиш всеки ден гладен, няма нужда да се изследваш всеки месец, няма нужда да изперкваш от парче шоколад, просто е ненужно, че и смешно. В този ред на мисли, от толкова изследвания и вманиачаване в безсмъртивто, истинския живот кога ще го живееш?

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 08:26 от Г-жа Букет

# 131
Изгледах филма снощи. Определено Браян е особен, но си има своите виждания и никак не са лоши. Той по скоро иска хората да живеят по-дълго и да остаряват по-достойно, спомагайки за намиране на превенция срещу Алцхаймер, диабет, рак и т.н.

Относно предните коментари, че стреса не се взима под внимание - напротив. Той е стигнал до този момент, точно заради бърн аут и твърде много стрес покрай компанията си - много работа, храна на крак и откритието, че не е щастлив по този начин. А сега казва, че никога не е бил по-щастлив.

Аз бих се радвала, ако децата ми растат с подобни 'инфлуенсъри', а не с тик ток простаци. Гледайки новините се ужасявам за предстоящите тийн години на децата ми. Искам да вярвам, че за тях света ще е едно по-хубаво място.

Мен също ме е страх от смъртта, особено сега. Искам да видя децата ми растящи, да видя внуците си и ми се иска, когато дойде времето да съм на 80+ да съм в добра форма и с цялото си съзнание. Предвид, че и двете ми баби са с различна форма на деменция живо ме интересува всяка превенция. Grinning

Отново по темата: за мен концепцията е интересна и ще следя темата. А мнението ми за Браян е че е самотник. Връзката със сина му ми се струва неправилна. Вкопчил се е в него и го ползва за приятел, вместо да е в позиция на родител, което никога не е здравословно. Очевидно другите му деца и бившата му жена не го подкрепят, а всички други хора около него са просто служители.

Със сигурност всяко залитане в крайност не е хубаво, но по-добре тази, отколкото да източва кръвта на девствени девойки или да взима плазма от бебета, или да се къпе гол на лунна светлина, докато прави жертвоприношение с малки бели зайчета Grinning

# 132
  • Countryside
Със сигурност всяко залитане в крайност не е хубаво, но по-добре тази, отколкото да източва кръвта на девствени девойки или да взима плазма от бебета, или да се къпе гол на лунна светлина, докато прави жертвоприношение с малки бели зайчета Grinning
Това последното може и да го прави Joy

За съжаление аз си мисля, че светът няма как да стане едно по-добро място за нашите деца, защото масово е пренаселен, замърсен, природата е унищожена, храната ни е преработена и отчасти изкуствена, слънцето вече е вредно, въздухът в градовете не е за дишане и той. Освен ако не се направи нещо в глобален план на държавно ниво, това няма да се промени скоро. И трябва да е доста по-различно от това, да гасим лампите за един час в деня на Земята.

# 133
  • София
Приветствам идеята да сме по-здрави.
Относно безсмъртието препоръчвам да се прочете "Бъдеще" на Дмитрий Глуховски.

# 134
  • Банско
Много ми харесва идеята да сме по-здрави хората, но като гледам всички с какви гадости се тъпчат... В нашето семейство ядем по-здравословно и искаме да сме доста по-здрави и изглеждащи добре.
Не ядем бяло брашно, бяла захар, бял ориз, пържено, не слагаме олио на високи температури, пием смутита, коприва, келп, добавки, не ядем обикновенна сол а келтска, не купуваме колбаси никакви от две години и пазаруваме от местния пазар домашни стоки (живеем в Банско). Ядем много плодове и зеленчуци, фурми и черен шоколад. Практикуваме и фастинг а понякога и студени душове.
Като цяло трябва да се полагат грижи, ако не безсмъртие поне да изглеждаш и да се чустваш добре!

Общи условия

Активация на акаунт