Пътят към безсмъртието - Don’t die проектът на Bryan Johnson

• 6 711
  • 228
  •   1
Отговори
# 135
Какво е келтска сол? За пръв чувам.

# 136
  • София
Какво е келтска сол? За пръв чувам.

Морска сол от Бретан. Твърдят, че е с много минерали, както и хималайската.

# 137
Случайно се заговорих с личната ми лекарка преди години, когато хималайската сол беше голям хит и тя ми сподели, че всъщност солта обогатена с флуор и йод за нея е едно от най-смислените открития в полза на медицината. Ако не се лъжа се практикува от 60-те години на миналия век и особено в региони с ниско консумиране на риба е превенция срещу заболявания на щитовидната жлеза, има и статистики.
Аз се прибрах и изхвърлих целия пакет в мивката, мислех си каква хубава малка сума заминава в канала😅

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 16:04 от Threemafan

# 138
Абсолютно вярно, особено в райони с ендемична “гуша”. Ако не се лъжа, един от тези райони е в северозападна България. Без йонизирана сол ще развият хипотиреоидизъм.
Аз съм изключително внимателна, когато става дума за алтернативни продукти.
Наясно съм, че държавата регулира за присъствие на определени добавки и за отсъствие на потенциално опасни вещества. Ако хранителни вещества се продават без абсолютно никакъв контрол съм мерси.
Другите неща, които изброи съфорумката са ок, но пълното изключване на цели хранителни групи не е особено добре. Това, че оризът не е бяло а кафяв или черен не го прави по-подходящ. Имайте го предвид. Просто по-малко ориз, независимо от вида. Картофите са аут, но от време на време не е грях да хапнеш. Аз също по принцип съм изключила картофите, но по Коледа ядох, понякога в ресторант си поръчвам картофки. Говорим за редки случаи.
Ориза го ядох в сарми по Коледа, и много рядко през годината в пълнени пиперки.
Захар не ям. Само в десерти, много рядко. Алкохол ограничавам, пак пия рядко. Безалкохолно почти никога. Кафе обаче пия!

# 139
Кафето вредно ли е? Бях чела, че действа протиовораково.

# 140
Кафето вредно ли е? Бях чела, че действа протиовораково.
За мен е полезно, че без него не мога, но има противоречиви данни. Аз се правя, че не съществуват. Виж, като забременях излезе статия, че жените, пиещи кафе имали 50% по-висок риск от загуба на бременността и го спрях м9ментално. После се отхвърли и това.

# 141
Кафето зависи какво е. Инстант кафетата са боклук. Хубаво е да избирате кафе на зърна, което да се мели преди употреба в магазин или вкъщи. То е окей , но до две на ден и да е изпито поне 10 часа преди сън. Истината е, че държавата няма регулация на много продукти, включително и хранителните ,та е важно сами да проучваме, пазаруваме и консумираме осъзнато.
Оризът пък защо? Като гледам китайците  не са дебели и живеят дълго. Преди няколко дни почина най-възрастната жена в света Tomiko Itooka от Япония на възраст 116 години. През 1997 е починала Jeanne Calment  (1875–1997) от Франция, която е доживяла до 122 години и 164 дни. Тя е била омъжена за богат мъж и не е работила , предполагам това е мажорен фактор за дълголетието й . До 111 годишна възраст е приемала само аспирин като лекарство за мигрена. Закусвала е кафе с мляко и бисквити. Никога не е била с наднормено тегло.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 17:10 от •MERA•

# 142
Кафето зависи какво е. Инстант кафетата са боклук. Хубаво е да избирате кафе на зърна, което да се мели преди употреба в магазин или вкъщи. То е окей , но до две на ден и да е изпито поне 10 часа преди сън. Истината е, че държавата няма регулация на много продукти, включително и хранителните ,та е важно сами да проучваме, пазаруваме и консумираме осъзнато.
Оризът пък защо? Като гледам китайците  не са дебели и живеят дълго. Преди няколко дни почина най-възрастната жена в света Tomiko Itooka от Япония на възраст 116 години. През 1997 е починала Jeanne Calment  (1875–1997) от Франция, която е доживяла до 122 години и 164 дни. Тя е била омъжена за богат мъж и не е работила , предполагам това е мажорен фактор за дълголетието й . До 111 годишна възраст е приемала само аспирин като лекарство за мигрена.
Държавата има много стриктни правила за регулиране на храните. Друг е въпроса дали в България има контрол над това, което се продава.
Мера, не е нужно да се изказваш като последна инстанция по всички въпроси, особено когато говориш глупости.
Ами вземи та прочети защо ориза е проблем!?
Китайците не са дебели е невярно твърдение. Има и слаби и дебели китайци, както навсякъде по света. Плюс, слаб не винаги означава здрав.
Ако ядеш само ориз, но гладуваш, защото друго няма какво да ядеш, естествено, че няма откъде да натрупаш мазнини. Въпросът е, че ако имаш достъп до много храни и ядеш и много ориз, картофи, хляб, тоест, продукти, които съдържат въглехидрати, то ще се отрази и на фигурата.
Най-разумно е да се яде на принципа на “чинията”. Половината е зеленчуци и плодове, по една четвърт за протеини и въглехидрати.

# 143
За кафето станаха толкова много мнения различни, че взех да ги пращам всичките у лево Grinning
Сега последната мода mould free кафе да е, освен да е органик. Като човек с алергия към всякакви видове плесени дето сте чували и не сте чували, естествено че се заинтригувах... докато не почнах да се замислям дори и да е така, то с какви ли химии трябва да се обработи това нещо че да се гарантира че няма плесен. И как става тая работа че на вкус си е същото кафе. И да, познахте, след тия размисли и това съображение замина у лево Grinning

Ориза съм виждала да го отхвърлят заради това че бил съдържал арсен, като даже кафевият имал повече отколкото белият който е с отстранена обвивка. От всички растения дето ядем, той най-много бил натрупвал арсен. Това отделно от факта че никоя нишестена храна не е добре да е основна за изхранване, това няма как да е здравословно независимо дали хляб, ориз или друго. По това вече не вярвам някой да седне да спори.
Има някакви мурафети при готвенето дето уж отстранявали повечето от арсена, там първата вода му хвърлят и не помня какво още. Идея си нямам доколко е наистина повод за безпокойство. Ако те лъжат, и аз ви лъжа.

# 144
Оризът пък защо? Като гледам китайците  не са дебели и живеят дълго. Преди няколко дни почина най-възрастната жена в света Tomiko Itooka от Япония на възраст 116 години. През 1997 е починала Jeanne Calment  (1875–1997) от Франция, която е доживяла до 122 години и 164 дни. Тя е била омъжена за богат мъж и не е работила , предполагам това е мажорен фактор за дълголетието й . До 111 годишна възраст е приемала само аспирин като лекарство за мигрена. Закусвала е кафе с мляко и бисквити. Никога не е била с наднормено тегло.
E стига де. Това звучи като аргумент написан от 13 годишно. Някакви 10 човека на кръст докарали до 100+ за които нищо не знаем, освен че са починали много възрастни. Всички факти за живота им може да са силно преувелчени, преиначени и дори тотално измислени. Включително и датите им на раждане.

Китайците и те са започнали да се разширяват като всички останали.

# 145
Нито се имам за последна инстанция, нито твърдя , че това, което пиша е абсолютната истина или че трябва нещо да се спазва на всяка цена. Всеки си има глава на раменете и си шета на собствения акъл.
Абаджиева , глупостите ги пишеш ти от самото начало на темата ама нищо , нека да върви приказката. То иначе няма да е интересно тук. Та освен да ми скачате на мен , дайте вие малко източници на вярна информация, по темата ако може обаче.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 18:44 от •MERA•

# 146
Не разбирам защо скачате срещу мен. Нито се имам за последна инстанция, нито мисля че пиша глупости. Никъде не твърдя , че това, което пиша е абсолютната истина или че трябва нещо да се спазва на всяка цена. Всеки си има глава на раменете и си шета на собствения акъл.
Абаджиева , глупостите ги пишеш ти от самото начало на темата ама нищо , нека да върви приказката. То иначе няма да е интересно тук. Та освен да ми скачате на мен , дайте вие малко източници на вярна информация по темата ако може обаче .
Мерче, хайде цитирай ми глупостите, ако обичаш.
Всичко, което съм писала по темата е от собствен опит и обективни знания, придобити в шест години обучение по медицина, последвани от дълги години специализиране, защита на научна степен, после работа в сферата. Та ако аз съм написала глупост по здравен въпрос трябва да отида да си хвърля дипломата.
Ако ме прочетеш да ти обяснявам как се прави автомобил или как се свързва водата към тоалетната е възможно да сътворя глупост, но да ми казваш, че съм професионално некомпетентна, щото ти си гледала филмче за “Браян”, хайде моля ти се!

# 147
Абаджиева
Каза, че не можело да си пускаме изследвания ама ти доказах , че може. Казваш, че имало регулация на храните от държавата ама не е точно така. Нямам достатъчно свободно време да публикувам закони и регулации, ще го направя при възможност.  Никой не ти оспорва дипломата, но твърдиш неверни неща и това не допринася с нищо в темата.

# 148
Каза, че не можело да си пускаме изследвания ама ти доказах , че може. Казваш, че имало регулация на храните от държавата ама не е точно така. Никой не ти оспорва дипломата, но твърдиш неверни неща и това не допринася с нищо в темата.
Казах, че в “нормалните” държави не може току така да се пускат изследвания. Никой лекар няма да ти пусне витамин Б12 или Д безпричинно. Може, ако има причина, като примерно пиеш метформин, но ей така, щото Мерито поискало няма да стане. Второ, да, някъде има опция да си платиш, но много малко хора могат да си го позволят и де факто почти не се случва.
Ти имаш някакви нереални представи от много ограничен личен опит.

Регулацията на храните от държавата как не е вярно!? Ти изобщо имаш ли представа за какво става въпрос?
Повтарям; ако в България не се контролира дали се спазват правилата е отделен въпрос.
Има стриктен контрол в европейския съюз, Канада и САЩ. И на други места, но с тези съм отлично запозната. Различни са лимитите, като европейския съюз е с най-стриктни граници.
Всичко, за което говоря е всъщност част от законодателството на съответните държави. Незнанието на нещо не значи, че то не съществува.
Ако държиш, мога да ти цитирам съответните законодателства и многото документация, която съпровожда тези закони.

За арсена в ориз е възможно, ако ориза е внесен незаконно. Нямате ли си инспектори?
При нас има инспекторат по храните и инспекторат по лекарствата. Те си вършат работата и проверяват за качеството на продуктите. Проверките са случайни и внезапни.  И лаборатории си имаме, където ще направят проверка на конкретни продукти. Ако намерят Арсен в ориза ще се обяви за type 1 recall и до 24 часа ще се отнеме от пазара. Същото важи и за лекарствата.
Понякога самите производители сигнализират за проблем.

Та Мера, от твоя ограничен опит може да си мислиш, че си права, но не си. В случая.

# 149
Това за арсена от места дето нямат нищо общо с България ми е попадало, не е въпросът дали тук си имаме лаборатории или не. Имаме си, де.

Общи условия

Активация на акаунт