Пътят към безсмъртието - Don’t die проектът на Bryan Johnson

  • 6 713
  • 228
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 3 115
Хайде, хайде, нормалните държави това, нормалните хора онова. Останалите сме ненормални явно. Навсякъде има корупция, неспазване и изопачаване на правилата и законите. На теория всичко звучи муци, на практика се оказват съвсем други нещата.

# 151
  • Мнения: 25 143
Изследвания можеш да си направиш сам - тоест да отидеш в лаборатория и да си платиш, но излиза много скъпо. А здравната каса, или застраховател ще ги поеме, ако има назначение от лекар, а той ще го направи, ако има показания. Тоест каквото каза Абаджиева.

Разбира се, ако си плащаш може, но струва бая пари, повтарям.

Колкото до храните, разбира се, че има регулации. Ако не се спазват, това е друг въпрос и може да има основателни съмнения за нещо конкретно, в случай на корупция, или инцидент, но позицията "Не вярвам на регулации, затова ще ям продукти, купени от места където нямат никакви регулации  ( "домашно" произведени от някакви хора) " също е най-малкото съмнителна.

Най-печалното, обаче, е потока от информация, в който някакви неща периодично се въздигат в ранг на супер полезни и се опровергават като такива - яжте домати, не яжте домати , ориза е вреден - не полезен е. Наистина е объркващо.

# 152
  • Мнения: 2 110
Наистина е много объркващо това с кое е полезно и кое не. Едни се чувстват добре като ядат ориз и зарзават , други като хапват мазно месце и кюфтенца . Преди малко изтеглих една апликация, която сканира кодовете на хранителните продукти , казва се Yuka app . За някои продукти си пише направо, че във Великобритания и Австралия например, продуктът се регулира, но за Щатите няма регулация на съдържанието.

# 153
  • Мнения: 24 890
В Щатите положението с храните е в пъти по-изтървано отколкото при нас, факт. Честа шега е че "The F is silent in the FDA", че тя тяхната нали е една и съща организация за храни и лекарства, ама за храните много не се грижели.
А за това кое е здравословно и кое не - то и там зависи наистина кого питаш. Също и кога, че все пак не беше чааак толкова отдавна като пробутваха маргарините за здравословни...

# 154
  • Мнения: 3 115
Те тези същите (или подобни на тях) бяха изпляскали една таблица за вредни и по-малко вредни и безвредни храни и Лъки чармс на топ място, а яйцата и телешкото на дъното на класацията... е извинете, ама ние маймуни ли сме да ни лъжат така безочливо?!

# 155
  • Мнения: 2 110
Според Bryan Johnson храната номер едно с анти ейдж качества е зехтинът. В едно видео казва,
че често го питат ако трябва да препоръча само едно нещо от протокола какво би бил препоръчал и той отговаря : зехтин ( high quality extra virgin oil).

# 156
  • Мнения: 3 115
Каквото и да значи анти ейдж качества...
Няма такова нещо като анти ейдж 1 и 2 няма как да има едно нещо като най-важно, което да е определящо колко бързо ще стареем или да помогне да остаряваме по-бавно. Хората сме комплексни системи и се влияем от комплексни фактори. Редуцирането до един определящ фактор е просто маркетинг.

# 157
  • Мнения: 6 082
Каквото и да значи анти ейдж качества...
Няма такова нещо като анти ейдж 1 и 2 няма как да има едно нещо като най-важно, което да е определящо колко бързо ще стареем или да помогне да остаряваме по-бавно. Хората сме комплексни системи и се влияем от комплексни фактори. Редуцирането до един определящ фактор е просто маркетинг.
Абсурдно е зехтина да се обявява за панацея. Смешно и абсурдно и е баш маркетинг.

# 158
  • Мнения: 24 890
Е, ако се има предвид да се заменят с него всякакви видове seed oils, там няма спор че това е една много здравословна промяна.
Ако чака някой да стане чисто нов от него, ще има да си почака до следващия живот за тая цел Grinning
Малко извадено от контекст ми стои това за зехтина че бил анти ейдж, поне на мен.
Маркетинг - вероятно. Но той и какво продава тоя човек? Освен факта че е известен в някаква среда, разбира се. Но пък за тая цел не трябва да спират да чуват за него хората, та все с нещо трябва да излиза публично, възможно най-често.

# 159
  • Мнения: 3 115
Продава си експеримента - популяризира го, дори да не е целенасочено с тази цел изказването за зехтина. По-вероятно е да не знае как да отговори и да е решил все пак да каже нещо.

# 160
  • Мнения: 2 110
Имаме ниви с маслинови дървета и всяка година получаваме зехтин от тях. Маслините , които ни бере и суши свекърва ми нямат нищо общо с маслините в магазините. Маслото също тя ни прави, да е жива и здрава. За зехтина - разликата с  тоя в магазините е огромна.

Малко инфо за студено пресования качествен екстра върджин зехтин от нета:

Притежава антиоксидантни качества – Нерафинираното маслиновото масло е богато на антиоксиданти, особено на витамин Е, за който се смята, че намалява риска от рак. Сред растителните масла, зехтинът е с най-високото съдържание на мононенаситените мазнини, които не се окисляват в организма. Тези антиоксиданти са биологично активни и могат да намалят риска от хронични заболявания. Те атакуват свободните радикали, предпазвайки тялото от клетъчно увреждане.

Също така те се борят с възпалението и помагат за защита на „лошия“ LDL холестерол от окисление – две предимства, които могат да намалят риска от сърдечно–съдови заболявания.

Зехтинът е натурално масло, при което съдържанието му се състои от около 14% наситени мазнини, 11% полиненаситени, като омега–6 и омега–3 мастни киселини. Преобладаващата мастна киселина в зехтина е мононенаситена мазнина, наречена Олеинова киселина, съставляваща 73% от общото съдържание на маслото.

Проучванията показват, че Олеиновата киселина намалява възпалението в организма и дори може да има благоприятен ефект върху гените, свързани с рака.

Изследванията също така показват, че Олеиновата киселина, основната мастна киселина в зехтина, може да намали нивата на важни възпалителни маркери като С –реактивен протеин (CRP), и че антиоксидантите могат да инхибират някои гени и протеини, които предизвикват възпаление.

Средиземноморската диета, богата на зехтин, подобрява нивата на кръвната захар, инсулиновата резистентност и нивата на липиди в кръвта, като намалява риска от диабет тип 2 с над 40%.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 14:11 от •MERA•

# 161
  • в пералнята
  • Мнения: 1 619
За нас европейците може да не е нещо особено, но в Америка масово готвят и бухат палмово масло.
Така че нищо чудно.
Разгледах сайта на Браян и интересното беше, че "възрастта" на някои от органите му е далеч над неговата, например аортата и митралната му клапа са на  70+ години, има капацитет на белия дроб като но 54 годишен, стомахът му също е на 70+, дясното му ухо има слух като на 60 годишен.
Всичко, от което ми се струва нормално, но на промотата той разбира се говори основно за положителните неща. Малко едностранчиво, за който не е читател.
Отделно от генната терапия за нарастване на мускулите, той използва стероиди и анаболи, приема и метформин по 3 пъти на ден. За лицето, има ботокс, филъри, скулпра и още няколко процедури, та не е само на добър сън и хубава храна.

# 162
  • Мнения: 2 110
О да, със сигурност има доста неща, които прави, които нито са ни по джоба нито по възможностите към момента. Аз още в самото начало на темата писах, че информацията я следя, но прилагам неща от протокола избирателно. Приоритизирането на съня и използването на качествен зехтин едва ли би навредило на някой, но пък ползите са вдъхновяващи.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 14:58 от •MERA•

# 163
  • Мнения: 2 470
И как ананоболите и стероидите му помагат? Защо са му, само си вреди с тях.
Метформинът му скапва бъбреци, черен дроб, панкреас, защо му е, щом няма диабет.

# 164
  • Пловдив
  • Мнения: 20 325
За метформина има някакви данни, че влияе благоприятно на някои функции на организма вкл. и при здрав човек, без диабет тип 2.

Общи условия

Активация на акаунт