Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 25 592
  • 404
  •   1
Отговори
# 300
Не знам дали съм за тук, но си търся "система за почистване", тоест парцал/моп с кофа. Нещо от този тип:

Имате ли впечатления, върши ли много повече от обикновен парцал с обикновена кофа за да си заслужи цената? Ламинат ще се чисти, сега съм с парочистачка, но замазва и искам да я сменя.
Пробвах спрей моп с подложки, не е моето.
Аз дълго време ползвах такъв модел и много ми харесваше (в сравнение с останалите приспособления за ръчно почистване):
https://bauhaus.bg/komplekt-mop-s-kofa-vileda-ultramax-2-in-1-microfibre/p/33539
Вече минах на подочистачка (3 в 1), която ми е още по-удобна и ми спестява много време.
За пример — при стандартното почистване първо пусках робота, за да прахосмуче, а после аз още час бършех с показания комплект.
Сега, подочистачката, едновременно прахосмуче и мие, а цялото удоволствие трае 20 минути.

# 301
За ламинат от този модел на Виледа съм доволна. Но откакто взехме робот, който и мие, отдавна не съм чистила с Виледа. В зоната на кухнята е гранитогрес, съответно там повече се цапа при готвене, минавам с парочистачка. На ламината повече прах се събира.
Скрит текст:
За стъклото в банята съм доволна от този препарат, ползвам и такъв за котлен камък:
Скрит текст:

# 302
Не знам дали съм за тук, но си търся "система за почистване", тоест парцал/моп с кофа. Нещо от този тип:

Имате ли впечатления, върши ли много повече от обикновен парцал с обикновена кофа за да си заслужи цената? Ламинат ще се чисти, сега съм с парочистачка, но замазва и искам да я сменя.
Аз дълго време ползвах такъв модел и много ми харесваше (в сравнение с останалите приспособления за ръчно почистване):
https://bauhaus.bg/komplekt-mop-s-kofa-vileda-ultramax-2-in-1-microfibre/p/33539
Вече минах на подочистачка (3 в 1), която ми е още по-удобна и ми спестява много време.
За пример — при стандартното почистване първо пусках робота, за да прахосмуче, а после аз още час бършех с показания комплект.
Сега, подочистачката, едновременно прахосмуче и мие, а цялото удоволствие трае 20 минути.

Каква подочистачка използвате?

# 303
Скрит текст:

Каква подочистачка използвате?
[/quote]
Тази
https://karchershop.bg/product/podopochistvasth-ured-fcv-4

# 304
Може ли да ми препоръчате хубави тоалетни блокчета,преди бях доволна от бреф сега са под всякаква критика,взимала съм евтини,скъпи всякакви,преди се усещаше поне аромата сега само оцветяват и нищо🙂

# 305
  • София
Аз ползвам лидълските. Същата работа вършат и издържат по-дълго от Бреф, а като цена са изгодни. Иначе на Сано са много трайни кошничките, но не ми харесва, че оцветяват водата и се стичат по чинията след пускане на водата.

# 306
  • оттам, откъдето започва България
Бях взела от Лидл ( в момента не мога да намеря снимка) още не мога да изчистя следите от жълтия цвят на блокчето. Weary

# 307
Такива следи ми остават и от ДМ топчетата.
Кауфланд имаха хубави блокчета, на тяхната марка, но отдавна ги спряха от продажба. На Лидл бяха хубави, когато бяха по 4, сегашните са по 3 и никак не ми харесват.

# 308
На Бреф вземам винаги тези и продължавам да съм доволна

Всеки друг вид или не мирише, или се отмиват много бързо или само оцветяват. Тези имат ефект.
Другото, от което съм много доволна, е на патето гел-дисковете лимон (желето, което се поставя с апликатор). Отмиват се обаче сравнително бързо, но имат много траен чист аромат.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 17:42 от Di Soleil

# 309
Как почиствате пералните?
Направих грешка да пусна хавлиени нови кърпи в пералня с програма пране+сушене. Всичко е на влакна 😬 отделно, че по приложение ми излиза, че трябв ада й правя почистване на барабана, пък не знам с какъв препарат.
Гуменото уплътнение ще изчистя, ама не знам на други места дали трябва да се обърне внимание.

# 310
Има препарати за почистване на пералня. Пускаш я на съответната програма, указана на препарата

# 311
Това гледам и аз, но се чудех дали е достатъчно.

И втори въпрос имам. Стерилизатора за бебешките шишета, как мога да почистя там, където се слага водата?

# 312
Пералнята може да я пуснеш и с обикновен прах на най-дългата програма и висока температура. Празна, разбира се. Влакънцата ще се отмият.

# 313
От всички начини и препарати за почистване на пералнята при мен най-работещият е 3-4 капсули за съдомиялна, една стара хавлия вътре да не се плацика съвсем празна и програма на 90 градуса.

# 314
Това гледам и аз, но се чудех дали е достатъчно.

И втори въпрос имам. Стерилизатора за бебешките шишета, как мога да почистя там, където се слага водата?
За стерилизатора,почиствах с равни количества вода и оцет ,падаше всичко и ставаше като нов 🙂

Общи условия

Активация на акаунт