За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 25 698
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
За манджички по-подходящ е мултикукъра. Има и със запичащ капак, да се запече накрая ястието (например, мусака).

Еърфраерите са повече за печени неща - сандвичи, банички, кюфтета, пържолки,... от този сорт.
В мултикукър със запичащ капак не може ли да се запича сандвич, пържола, подобни?

Чак 2 отделни уреда мисля, че нямам нагласа да купувам. Не за друго, а съм сигурна, че няма да се ползват.

Скрит текст:
Още няма квартира, надявам се, че ще може да се ползва, но да знам за какво да следя.

# 106
Ще може, отделни уреди са действително по-удобни но пък и е въпрос и на приоритети и на гледна точка все пак. Обсъди го и с нея, нека да изгледа и клипчета с такива уреди дали изглеждат удобни, знам ли. Ако можете идете и в някой физически магазин да си ги види и на място пред нея. Оставам с впечатлението че тя готви, щом я гласиш и за там за готвене. Че иначе често не им е баш приоритет като излязат от семейното гнездо, освен ако не са на режим нещо Grinning
За един човек ще върши работа, за цяло семейство са малко куци такива комбинирани защото капацитетът му като тенджера и като еърфраер са много различни, за количество храна говоря. Приятел си купи такъв около черния петък, ами взе 8 литров мултикукър за сам човек, защото е комбиниран.

# 107
или направо мини готварска печка - има фурничка и котлони.

# 108
Cuccoo, мерси. Ще пробвам със захар.
Киселините са ми повишени като цяло. Уж приемам някакво лекарства за тях, изписано от лекар, но като ям нещо кисело става страшно. Избягвам всякакви цитрусови плодове, домати, дори маслини не ми дава да ям, а аз много ги обичам. Явно вчера съм сложила в повече лимонов сок и сега ми дразни. Ще пробвам на обяд със захарта, пък да видим как ще стане Simple Smile

# 109
Имам голяма драма, не мога да преценя, тъй като нямам никакъв опит: Живот и здраве дъщерята ще ходи да живее сама. Мисля да ѝ вземем от онези машини, които готвят сами, но не съм наясно дали трябва да е еърфрайър или мултикукър. Обича манджички. Искам, освен да може да си сготви нещо, да може и да пече. Кое от двете е по-подходящо?

Инстант Пот, има дори запичащ капак..
Има тема в бг мама..
Всичко се готви за минути под налягане и се изключва, когато храната е готова.
Пести електроенергия..

# 110
  • софия
Благодаря ви за отговорите. Не знам колко ще си готви, в момента не го прави, но предполагам ще ѝ се наложи.

Мултикукър със запичащ капак е по-подходящо. Ще отида в темата да се образовам за модели.

# 111
Подкрепям за инстант пот, макар че ако девойката не е убедена че ще готви в него си е скъпичък уред ей така за проба само. Най-много мама да остане с нов уред, хубави са много иначе. Grinning
Моят е без запичащ капак че си имам фраер отделно и реших по-бюджетен модел, много съм доволна. А и те са със стоманена тенджера, всичко друго е с тефлон та първо за това да си решат. С тефлон има и много, много по-евтини. А в момента май има в Лидл еърфраер също супер бюджетен, ако не бъркам седмиците Grinning

# 112
Моля препоръчайте ми смес сушени зеленчуци за супа (само зеленчуци и подправки, без глутамат). Преди купувах от Лидл, но вече са ги спрели.

Аз си поръчвам от тази смес, доволна съм. През зимата за супи много го използвам
https://magazinnatural.bg/produkt/susheni-zelenchuczi-nasipni-1-kg/

Звънче, аз имам Инстант пот със запичащ капак. Пробвала съм да пека, но ако трябва да съм честна, по-доволна съм оставала от еърфраера за печенето.

# 113
Предложих два уреда , защото мултикукърите със запичащ капак са си цифра.

# 114
  • София
Моля препоръчайте ми смес сушени зеленчуци за супа (само зеленчуци и подправки, без глутамат). Преди купувах от Лидл, но вече са ги спрели.
Ако ти се занимава, вземи си отделни насипни зеленчуци и си прави свои смеси.
Скоро ходих, та се сещам за Кинг Адамс - имат сушени лук, праз, чесън, целина, пащърнак, всякакви подправки.
Имат магазини на Ж. пазар, на Графа към канала, на Красно село буквално на входа на метрото.
Ако не си от София - сигурно и други онлайн магазини продават.

# 115
  • Sofia
Звънче, тъкмо тези дни и в Черешката стана дума... като си е сама и особено ако няма време от ангажименти, не мисля че ще си готви...  даже и да си мисли сега, че ще... но пък знае ли се...

# 116
Един бюджетен еърфраер може би повече работа ще свърши на момичето, в него я сандвичи, я аламинути или там някоя наденица, не че пречи и зеленчуци и от сорта де ама повечето студенти... имат леко други приоритети. Пак казвам, ако не са на режим, но тя явно не си готви в момента.

# 117
  • софия
Абе явно ще е мултикукър (звучи ми по-мултифункционално), пък ако не го ползва, ще го вземем за вилата или за нас дъртаците и ще купим фрайър, или нищо няма да купуваме 🙃 Идеята е да сложи продукти, да прави каквото прави, колкото прави и като се прибере да има ядене. Де да знам и аз, като не сме ползвали подобни уреди и не сме били в ситуация да е далеч и да знаем как се справя.
Благодаря отново за вашите препоръки.

# 118
Напомняш ми на една бивша колежка, аз тъкмо си бях купила първия еърфраер и го хвалех как сам готви. И тя реши и купи за сина си, за лесно ергенско готвене. Обаче реши да го пробва първо я тях, тя да види кое как, че той и без това на нея ще звънне ако не се оправи. Виждаме се след уикенда, питам аз как са минали пробите... и чувам: Натке, знаеш ли какво? Аз няма да му го дам на него, той да си купи Joy
Та и при вас едва ли да отиде на вилата след като го пробваш, но най-добре тя да си реши какъв уред иска.

# 119
  • софия
А! Ето още един полезен съвет: да го пробва/ме преди да я оставим сама да се бори 😖

Общи условия

Активация на акаунт