За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 261
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
Ако очакваш бъдещата му стопанка да ти звъни теб да пита кое как, по-добре така да направиш Grinning
При колежката беше донякъде за да реши дали иска да вземе и за себе си, но като опекла едно пиле в него и решила че не си го дава, а младежът реално не чакаше на нея да му купи, той печелеше доста добре.

# 121
zvanche, непременно пробвайте уреда вкъщи, преди да го дадете на дъщеря си. Прави се воден тест на мултикукъра преди първата употреба.
Аз имам Инстант пот дуо крисп от близо година и съм много доволна. Е, вярно че още не съм пробвала еър фраер функцията, но от готвенето под налягане съм възхитена. Става бързо, не се усеща миризма на готвено в кухнята, можеш да оставиш уреда да готви и да свършиш нещо друго.
Понеже разнасям моя уред и при майка ми на 160 км всеки месец да готвя и на нея, съм решила да си купя и втори, по-бюджетен. Та и това е опция за теб, ако не знаеш дали дъщеря ти или ти ще използвате много уреда.

# 122
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Имам голяма драма, не мога да преценя, тъй като нямам никакъв опит: Живот и здраве дъщерята ще ходи да живее сама. Мисля да ѝ вземем от онези машини, които готвят сами, но не съм наясно дали трябва да е еърфрайър или мултикукър. Обича манджички. Искам, освен да може да си сготви нещо, да може и да пече. Кое от двете е по-подходящо?
zvаnchе, Аз също ти препоръчвам мултикукър щом е за гозбички. Докато внучката беше студентка му взех душичката от готвене и прибиране в кутии и буркани. Много полезен уред. Освен това, ако иска може на функция Cake или Bake / зависи от модела/ да си прави кекс или да си изпече баница. Също в него правя и крем карамел. Ако искаш пиши ми на лични и ще ти пратя рецепти за проба, ако решиш да се обзаведеш с мултикукър.
Имам и  еър фраер, от който също съм много доволна.

# 123
  • Mediterraneo
Предложих два уреда , защото мултикукърите със запичащ капак са си цифра.

Не са кой знае каква цифра. 150 евро е моят. Препоръчвам го с две ръце. Olla GM H Deluxe Fry.

Звънче, ЗА съм за комбиниран уред. Няма да съжалява детето. Моята има в квартирата, гаджето й си взе някаква супер- дупер Нинджа, готвят ежедневно, експериментират, пестят време определено с уреда. Ей сега за 8 минути си направих ризотото- 6 минути за ориза, добавих спанака и сметаната, докато е още горещо всичко, пармезан малко и забравих, че съм готвила.

# 124
  • София
Моля препоръчайте ми смес сушени зеленчуци за супа (само зеленчуци и подправки, без глутамат). Преди купувах от Лидл, но вече са ги спрели.
Пикантина имат такива.Виждала съм ги в Кауфланд.Но домашните са по-ароматни,аз всяка година си правя,не е трудно.

# 125
  • Deutschland/HE
Аз добавям към супите ето това от ДМ

# 126
  • Благоевград
С пилешкото филе на тиган не можем да се разберем нещо. Все ми става сухо. Заради това да не е сурово, явно го пресготвям. В малко мазнина го слагам до златист загар, но вътре е сухо. Как да стане сочно запържено на обикновен тиган и на грил тиган?

# 127
  • Sofia
С пилешкото филе на тиган не можем да се разберем нещо. Все ми става сухо. Заради това да не е сурово, явно го пресготвям. В малко мазнина го слагам до златист загар, но вътре е сухо. Как да стане сочно запържено на обикновен тиган и на грил тиган?
Трябва да е сравнително меко като го притиснеш в тигана, ако го извадиш твърдо- сухо е.
Готви по 2-3 мин. на страна и на втората пробвай.

# 128
  • Русе
Скрит текст:

# 129
Искам да направя телешко варено. Какво е най-удачно да взема от месарницата?

# 130
  • софия
Джолан (особуко) или ребра. Да не са обезкостени.

# 131
Последните два пъти го правя с телешки бузи -  страхотно се получава.

# 132
  • софия
Бих опитала с телешки бузи. Къде има?

# 133
Телешко варено добре се получава с телешка опашка

# 134
  • Sofia
Искам да направя телешко варено. Какво е най-удачно да взема от месарницата?
Джолсн - взиммам обезкостен и едно парче с кост.  Ако слуайно няма джолан, врат съм ползвала.

Бузи и  аз с удоволствие бих опитала, но пък и не бих обикаляла София, за да ги взема.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт