Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 86

• 29 893
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
Диди, тези 4 фурни дали покриват изискванията за нетефлонови покрития? Дали си поучила?

Аззи нали затова говорим, че имотите са скъпи. Ще си повисиш в палатката, защото за 400к трудно на докторска.

ЧС, продаде ли с&п500 или тая чиста печалба е теоретична към момента?

Алйоша, взимай къща около Пловдив и не го мисли.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 17:16 от Gogo1979

# 211
Не че нещо ама не гледайте на чуждите хора в джобчетата. Това колко пари взема някой от един обект, е различно от чистата му печалба. Тези хора през ден купуват инструменти, лекарства (работата е смазваща тялото), транспортни разходи, осигуровки…
Това, че една маникюристка взема 50 лева за 2 часа работа не означава, че си ги прибира в джоба. От тези 50 лева трябва да плати наем, сметки, оборудване, материали,  непрестанни семинари, за да може да ви направи онова интересно нещо, което сте видяли в тик ток…

Ако си мислите, че се става милионер с тези професии и през 3 години ще си купувате по един апартамент в София, не разбирам какво още правите пред компютрите си.
Човек може да си загуби българското гражданство с такива мисли.
На мен ми отне над десет години да си сменя мисленето и сега баща ми ме мисли за балък.

# 212
  • софия
Прави сте за себе си. Имам позната, която живее в района на Докторски, никога не е ходила до Люлин или Обеля и казва, че никой друг квартал/район не е приемлив вариант за нея за живеене. Така че е кой както е свикнал. Щом възможностите го позволяват. Аз също търсих само в определен район, когато купувах миналата година, така че всичко необходимо да ми е наблизо. Направих компромис с етажа и състоянието на имота. Ако ще бъде полезно мога да кажа, че цялостен ремонт с къртене, чистене и т.н ми излезе 30К евро (без обзавеждане, но с готови баня и тоалетна

# 213
  • Варна
Диди, тези 4 фурни дали покриват изискванията за нетефлонови покрития? Дали си поучила?

Не са 4 и не са фурни, но да. Ако имаш повече въпроси, ми пиши на лс, за да не спамим.

Човек може да си загуби българското гражданство с такива мисли.
На мен ми отне над десет години да си сменя мисленето и сега баща ми ме мисли за балък.
Бихте ли пояснили какво имате предвид?

# 214
Да правиш сметка на други хора без това да ти носи никаква полза.

# 215
  • София
Аззи нали затова говорим, че имотите са скъпи. Ще си повисиш в палатката, защото за 400к трудно на докторска.
Даже невъзможно, Гого.

Azzy, благодаря за мненията, наистина има върху какво да помислим.
Черна станция, гледаме и хубавите микрорайони в средните квартали, но там цените са като в хубавите, така че сметката пак излиза същата.
Альоша, от сърце пожелавам успех.
Ще се радвам да споделиш каква стратегия сте избрали.

За разлика от горното мнение, аз мисля, че най-прекрасното е да се ползва чуждия опит и знания.
Затова хората ходят в университети и се учат, особено за сметките.
Тук правим същото, всеки със своя опит.

# 216
Тези 30К Е за колко квадрата полезна площ се отнасят? Ще е полезно и за една друга тема, в която се коментират ремонти.

Когато ние правихме груби сметки за нашия дом (ш/з), опитвах да се ориентирам от познати, приятели, пък и от форума. "Средно общо кратно" излизаше някъде около 1000лв/кв.м. Много груб ориентир, разбира се. И нашите сметки впоследствие показаха приблизително същото.

Прави сте за себе си. Имам позната, която живее в района на Докторски, никога не е ходила до Люлин или Обеля и казва, че никой друг квартал/район не е приемлив вариант за нея за живеене. Така че е кой както е свикнал. Щом възможностите го позволяват. Аз също търсих само в определен район, когато купувах миналата година, така че всичко необходимо да ми е наблизо. Направих компромис с етажа и състоянието на имота. Ако ще бъде полезно мога да кажа, че цялостен ремонт с къртене, чистене и т.н ми излезе 30К евро (без обзавеждане, но с готови баня и тоалетна

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 17:41 от Sis22

# 217
Може би не се изразих правилно. Имах предвид да седя и да мисля колко прави една маникюристка  без аз да имам  никаква полза от това .
 Например виждам , че е популярно и има добъра надценка  може би ще започна и аз да правя нокти ако вярвам, че мога да го правя по-добре и бързо. Ще гледам да продавам лакове или някакъв бизнес , който добавя стойност към този. Не просто е баси , тая прави по 300-500 лева на ден сто на сто не плаща данъци.  Ако се заменим маникюристка с хазяин, флипер, брокер, строител е същото.
Аз лично се опитвам да споделям моят опит и да се уча от чуждият опит.

# 218
  • софия
Sis, така като чета в групите, май тънко съм минала. Приблизително 80 кв. В тази сума влизат пари за майстори, материали, дограма, плочки, ламинат, завършени баня с тоалетна и отделна тоалетна.
Майстори не мога да препоръчам, тъй като не останах доволна, сега плащам още за корекции.

# 219

ЧС, продаде ли с&п500 или тая чиста печалба е теоретична към момента?

Би било много глупаво. Мога да продам и после какво? Пак трябва да си купя иначе какво да правя с тези пари?

# 220
Да, бюджетно изглежда, на фона на общото "усреднено" число.
То няма и да е актуално към днешна дата де. А и щом има доплащане за корекции, може и да го задминете. Дано поне после да останете доволни от резултата.

Значи какво излиза - ремонт около 1000лв/км.м. и повече, обзавеждане може би още толкова. Т.е. 100кв. жилище може да се оскъпи потенциално с около 100к Е за да стане обитаемо. Така де, разсъждавам си и си сверявам часовника.

Sis, така като чета в групите, май тънко съм минала. Приблизително 80 кв. В тази сума влизат пари за майстори, материали, дограма, плочки, ламинат, завършени баня с тоалетна и отделна тоалетна.
Майстори не мога да препоръчам, тъй като не останах доволна, сега плащам още за корекции.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 18:36 от Sis22

# 221
ЧС, не казвам, продавай. Но навсякъде печалба се смята след като е продадено и е платен данък. Другото не е печалба. Печалба нямаш докато не продадеш.

# 222
ЧС, не казвам, продавай. Но навсякъде печалба се смята след като е продадено и е платен данък. Другото не е печалба. Печалба нямаш докато не продадеш.

Това и аз съм го казвала много пъти в спор с един виден съфорумец. Иначе данък няма да плащам, но съм съгласна, че по-точно е да се каже  "потенциална печалба" или "моментна стойност на активите". Но то същото е и с имотите нали? Обаче все пак докато с апартамента може някой да казва, че е купил за 100, а сега струва 200, но там наистина трябва да продаде за да го докаже, докато с акциите не е така, могат да бъдат продадени във всеки един момент по курса на борсата. Тоест несъизмеримо по-ликвидни са.

# 223
  • Варна
Това не е печалба, че си купил на 100, пък сега струва 200. Защото като вземеш тия 200 к, ще ти стигнат пак за един брой същ апартамент. Печалба е ако си купил 100 квадрата, сега ги продадеш и можеш да си купиш 200 квадрата на същото място.

# 224
  • софия
Да, около 1000 лв./кв. излиза, но пък и аз купувах по-бюджетни неща, защото ще е за отдаване под наем. С обзавеждането общото оскъпяване ще е около 100 хил. Лв.
Дано скоро го завърша, че нещо не ми върви на майстори Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт