Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 86

• 29 700
  • 782
  •   1
Отговори
# 570
И на мен ми е интересно Контракт на колко продават до Околовръстното. Ако някой има инфо, нека сподели.

Бях направила запитване наскоро за Синева (младост 4) и цените зависят от начина на плащане (кредит/разсрочено с лични средства). Разликата не беше съществена- около 5К повече за тези с кредит.

Средно кв.м е около 2000€.  двустайните вървят около 150/160К, тристайните отиват на 220/230К в зависимост етаж, изложение. Паркоместата около 20К.

Наистина са много завишени вече цените. Края на 2021 се интересувах от тяхна сграда в Дружба 2 и тогава  тристаен вървеше около 170К. Но вече сме 2025 😀

Как ви се струват тези цени за тази локация? Дали би си заслужавало с цел инвестиция/ запазване на спестявания.

# 571
по случайност днес разглеждах сайта на Контракт сити - имат множество строежи и цените не с апо-ниски. В МанЛи има нов проект Джебаров 41 - там са около 3000 евро на кв.м. Всъщност малко по-малко, но да не издребняваме. Така че - на Контракт сити цените ми се виждат съпоставими.

# 572
На Джебаров проектират училището, така че този невероятен факт за района явно вдига цената.

# 573
в коя част на улицата е. Като ми писа - отворих да почета в Гугъл, ама крият номера Simple Smile

# 574
Близо до улица Васил Стефанов. Номерът на парцела ще ти пратя.

# 575
  • sofia
Понеже напоследък обикалям....ами много неприятно скупчване на мастодонти се получава по поляните. В Дружба около метрото в ниското, сега по поляните на Младост 4. ЕПКата пасти да ядат.
Овча купелските поляни и те натам вървят.
То ще е засенчване, то ще е ужас.

# 576
  • София
И мен мастодонското строителство ме отблъсква, но явно си има пазар. 🙄

# 577
Summer, тези цени са при текущия етап на стрпителство. След А16 ще са по-високи със сигурност.

Гараж в друга тяхна сграда 2023та беше 21К Е. От собствениците в същата сграда знам, че са купували апартаменти на 1400 Е през 2021.

Според мен си заслужава инвестицията. В Младост, под Околовръстното само не знам колко ще е шумно и прашно. Но пък  БП София, Геритидж, Икеа, Ринг мол са наблизо. Даже на пешеходно разстояние.

Наши приятели живеят в тяхна сграда в Младост и имат още един апартамент в друга, пак тяхна.

И на мен ми е интересно Контракт на колко продават до Околовръстното. Ако някой има инфо, нека сподели.

Бях направила запитване наскоро за Синева (младост 4) и цените зависят от начина на плащане (кредит/разсрочено с лични средства). Разликата не беше съществена- около 5К повече за тези с кредит.

Средно кв.м е около 2000€.  двустайните вървят около 150/160К, тристайните отиват на 220/230К в зависимост етаж, изложение. Паркоместата около 20К.

Наистина са много завишени вече цените. Края на 2021 се интересувах от тяхна сграда в Дружба 2 и тогава  тристаен вървеше около 170К. Но вече сме 2025 😀

# 578
Геритидж чак пешеходно никакъв шанс:-) освен ако не им направят една въжена линия Simple Smile)

# 579

Нали за тази сграда говорим?
Има си улица там, не виждам проблем. Вярно, че не е Малинов, но не е невъзможно. Трябва да позаобиколиш, за да отидеш от другата страна на Околовръстното. То е срещу Декатлон почти.

Ако имам кола и работя в БП примерно, няма шанс, а и смисъл да я подкарам за 500м. Така де, това съм аз, не претендирам да съм представителна извадка 🙂

# 580
направо ме е страх от покупка в подобно място. Това са СТОТИЦИ собственици за издирване, със СТОТИЦИ приумици и характери и хобита. Кой кучета, кой котки, кой барабани, кой пиене ... не виждам шанс да се живее спокойно, нищо че рекламират зелени площи и не знам какво. Според мен, в някакъв по-средносрочен и дългосрочен момент, на този тип комплекси цените няма да се качват, както на апартаментите в по-малките сгради. Така си мисля.

# 581
Има някакво подобие на улица на този етап. Все някога може и да заприлича, но и нататък в посока към бизнеспарка не е много пешеходо-пригодно, за по тъмно дори не мога да си го представя

# 582
Точно и аз това си мислех като ги гледах тези огромни сгради на Артекс. Представям си как си провеждат събрания, вземат решения и събират пари. Направо мисия невъзможна ми се вижда..

направо ме е страх от покупка в подобно място. Това са СТОТИЦИ собственици за издирване, със СТОТИЦИ приумици и характери и хобита. Кой кучета, кой котки, кой барабани, кой пиене ... не виждам шанс да се живее спокойно, нищо че рекламират зелени площи и не знам какво. Според мен, в някакъв по-средносрочен и дългосрочен момент, на този тип комплекси цените няма да се качват, както на апартаментите в по-малките сгради. Така си мисля.

# 583
  • София
Това не са ли на Контракт сити, а не на Артекс?

# 584
Аз отдавна живея в сграда с много малко хора и не мога да си представя да имам толкова много съседи.Изобщо не си го представям,  може би аз съм се разглезила.Не харесвам и затворените комплекси заради постоянните високи такси.Не мисля, че всичко се купува в момента, защото имало недостиг на жилища, както говорят някои брокери по тв.Населението намалява, просто някои имат в повече сиви левчета.Ще видим какво ще става.

Общи условия

Активация на акаунт